Äntligen ingår Personlig träning i friskvårdsbidraget!

Nyheter/tips


Vi kan äntligen meddela att Personlig träning ingår i friskvårdsbidraget!!

http://www.friskvardsforetagen.se/2018/01/16/friskvardsbidrag-for-pt/


Det står nu klart att personlig träning kommer vara möjligt att köpa med det friskvårdsbidrag anställda kan få från sin arbetsgivare. – Det är en vinst för friskvårdsbranschen men också för folkhälsan då en PT i många fall är avgörande för den som vill gå från en stillasittande till en aktiv livsstil, säger Gustav Wiel-Berggren på Almega Friskvårdsföretagen.

Innehållet i friskvårdsbidraget har under flera år varit en omtvistad fråga, där många från friskvårdsbranschen ställt sig frågande till att personlig träning inte ingått, menar Gustav Wiel-Berggren, branschansvarig på Almega Friskvårdsföretagen. – Bilden av personlig träning som lyxkonsumtion är förlegad, idag handlar det ofta om stöd till den som behöver hjälp att uppnå en aktiv livsstil. Det är därför man nu landat i bedömningen att även personlig träning faller inom ramen för friskvårdsbidraget.

Det finns dock begränsningar för vilka PT-tjänster som faller inom ramen för det som nu tillåts. – Skatteverket har kommit till slutsatsen att den PT-tjänst som kostar mer än 1 000 kronor per timme inte anses vara av mindre värde. Det kommer heller inte vara tillåtet att köpa PT-tjänster i hemmet för friskvårdsbidrag, säger Gustav Wiel-Berggren.

[email protected]

Gillar

Kommentarer

JenniferDeak
JenniferDeak,

Men va bra 👏🏻😊

nouw.com/jenniferdeak