Oh clouds

Sorry my english speaking readers. Didn´t know there were so many of you :)
I have edited the parts with the instructions so you can understand. Wont translate the whole post though :)


Jag har ju alltid varit pysslig sedan jag var liten. Och det är ju underbart nu när man har barn att man har en ursäkt att ta upp det igen. Älskar barnrum just för att det finns oändligt med möjligheter. Liv skulle ju va nöjd med att leka med en toarulle och lite torkade makaroner, så mycket av det hon har är för att hennes mamma har nåt estetiskt litet ticks som gör att allt måste va harmoniskt för ögat. Och hon måste få lite utlopp för sin kreativitet. Har dessutom utvecklat nån liten allergi mot plastleksaker i skrikiga färger. Men det finns lite sånt här också.. undangömt i en fin korg med tätt åtslutande lock, med hänglås och kedjor på.

Denna molnlampa har legat och gnott i mitt bakhuvud ett tag och tillslut så blev det av. Och det tar på riktigt ingen tid alls att göra dessa. Eller ja det beror på hur bajsnödig man är. Men det fina med denna att det SKA bli ojämnt så det går ju i princip inte att misslyckas!

Jag tänkte vara lite klurig och beställa rislampor som redan hade en liten ledlampa i. Men när jag fick hem dessa så visade det sig att de lyser sååå himlans svagt att det inte syns igenom vadden. Så såna rekommenderar jag inte.

Sen trodde jag att jag skulle hitta massa rislampor på IKEA. Men icke. Hittade EN, med diameter på 45cm. Vilket var alldeles för stort för mig. Inköpsställen sist i inlägget.

Ok first things first

För att göra dem så som jag gjort behöver man:

•Rislampa/lampor i valfri storlek (mina är 20cm)

•Vadd

•Limpistol + massa extra limstift (Tror det gick åt typ 8-9 st till mina två moln)

•Ljusslinga med batteri (LED)

•Fiskelina

--------------------------------------------------

To make these you need:

•Ricepaperlamp. (The one I used is 20cm in diameter)

•Glue gun + glue sticks. (I had to use 8-9 sticks for my two lamps)

•Wadding (thank god for google translate!)

•Fairylights with batteries (not the tiniest ones. And LED)

•Fishing line

Spänn upp lampskärmen… sen är det bara att börja limma på små tussar av vadd. Jag har limmat på tussar i varierande storlekar mellan en golfboll och en tennisboll. För att få lite mer levande intryck.

Använde mig av en rund lampa (finns ju ovala, lite plattare också, vilket kanske är att föredra. Men jag hittade ingen sån i rätt storlek, så man får sätta lite extra tjockt med vadd på nedre halvan för att få lite mer molnlik form. Eller vafasen det är ett moln. De har väl alla former som finns.

---------------------------------------------

Assemble the paper lamp and then you just take your wadding and ripping it into different sized balls and glue them on. Doesn´t need to be perfect ;) The messier, the more realistic outcome.


Här ser ni hur rund den blev.


Såg att jag behövde bygga på den ännu mer på sidorna. Vilket inte var det lättaste med limpistol. Det är en sak att limma med den på papper och sedan fästa vadd på. Men att limma på vadd... nope. Satt mer vadd på pistolen än lim på vadden. Så jag funderar på ifall det kanske kan funka bättre med spraylim? Kanske kan ersätta limpistolen helt? Har aldrig använt det förut så jag vet inte.

_________________________

Since the lamp is round I had to put some extra wadding on the sides to get a better shape. Not the easiest to do this afterwork with a glue gun... maybe glue spray works better (never tried) You can see the difference in the picture above and under.

Här har jag satt på lite mer vadd på sidorna

Men sedan så drog jag iaf lite i tussarna för att göra det lite tunnare på vissa ställen. Så det skulle lysa igenom mer. Och för att få en lite mer diffus silhuett på vissa ställen. Men som sagt smaken är som baken och man får prova sig fram.

---------------------------------------------
Then carefully rip it a bit to change the thickness, shape and just to make it a little softer in its appearance. I went on doing this even after I hung them in the ceiling :) When you have it lit you can easier see where it needs to be thinner or thicker.
--------------------------------------------


När vadden är påklistrad så tar du din ljusslinga och petar ner i lampan. Man kan komma åt on/off knappen från hålet i botten. Lite meckigt kanske men ska man ha osynlig upphängning så får man böka. Bind fast en fiskelina i lampan och häng sedan upp i en krok i taket.

---------------------------------------------
When you are "done" gluing you just put the fairy lights inside the lamp. Leaving the battery adapter in the bottom so you can reach the on/off button through the hole underneath. Or you can leave it on the top, disguising it with some wadding.
Then take the fishing line and tie it to the lamp and hang it in the ceiling :)
---------------------------------------------

Vill man göra större moln så skulle jag rekommendera att använda en stor rislampa i mitten och kanske limma fast två mindre på sidorna. Och sen sätta vadd runt. För att få mer stadga.

En rolig effekt är att använda sig av en ljusslinga som blinkar. Då ser det ut som ett åskmoln.

Jag har använt mig av Ikeas vanliga slinga. Den kostar bara 29:-

Självklart går det att strunta helt i slingan och bara hänga upp den med en vanlig glödlampa i. Funkar hur bra som helst. Men jag ville ha en illusion av att de svävar och då kan man ju inte ha en fet sladd som löper upp till taket


Den ser ju inte så rolig ut när den är släckt. Men så fort det blir mörkt och man tänder lampan.... magic happens :)

Rislampa Här / Ljusslinga Här / Limpistol Här / Vadd Här/ Fiskelina Här

Gillar

Kommentarer

Mia
,
Mvh mia
Mia
,
Sååå fina! Ungefär hur mkt vadd gick det åt? Såg att det fanns olika strl på inköpsstället 😊
Birgit
,
this looks amazing! I'm so happy i found this! I will try this at home (wish me luck!). I was just going to use google translate till I saw you wrote it in English as well 😊. xoxo, B
bettinaliljeqvist
bettinaliljeqvist,
Alltså SÅÅÅ genialiskt 😃 riktigt toksnyggt 😍 jag kommer ha köpt med mig det som behövs vid nästa IKEA-tripp 👌 nu ska det bli ännu mysigare i döttrarnas rum 😍 tack för tips!
nouw.com/bettinaliljeqvist
inourthoughts
inourthoughts,
HandlaSmart
HandlaSmart,
emmakmoberg
emmakmoberg,
wow vilken dröm! 😍😍😍 ska nog prova att göra mig en egen 💕
nouw.com/emmakmoberg
artibus
artibus,
men vad fint!!!✨
nouw.com/artibus
tovelarsson
tovelarsson,
Wow vad fint! Ska prova 😍
nouw.com/tovelarsson
Malin
,
Hej! Så himla fina moln. Dessa ska jag prova! Vad är det för väggfärg? Också jättefin. Mvh Malin