Sorry my english speaking readers. Didn´t know there were so many of you :)
I have edited the parts with the instructions so you can understand. Wont translate the whole post though :)


Jag har ju alltid varit pysslig sedan jag var liten. Och det är ju underbart nu när man har barn att man har en ursäkt att ta upp det igen. Älskar barnrum just för att det finns oändligt med möjligheter. Liv skulle ju va nöjd med att leka med en toarulle och lite torkade makaroner, så mycket av det hon har är för att hennes mamma har nåt estetiskt litet ticks som gör att allt måste va harmoniskt för ögat. Och hon måste få lite utlopp för sin kreativitet. Har dessutom utvecklat nån liten allergi mot plastleksaker i skrikiga färger. Men det finns lite sånt här också.. undangömt i en fin korg med tätt åtslutande lock, med hänglås och kedjor på.

Denna molnlampa har legat och gnott i mitt bakhuvud ett tag och tillslut så blev det av. Och det tar på riktigt ingen tid alls att göra dessa. Eller ja det beror på hur bajsnödig man är. Men det fina med denna att det SKA bli ojämnt så det går ju i princip inte att misslyckas!

Jag tänkte vara lite klurig och beställa rislampor som redan hade en liten ledlampa i. Men när jag fick hem dessa så visade det sig att de lyser sååå himlans svagt att det inte syns igenom vadden. Så såna rekommenderar jag inte.

Sen trodde jag att jag skulle hitta massa rislampor på IKEA. Men icke. Hittade EN, med diameter på 45cm. Vilket var alldeles för stort för mig. Inköpsställen sist i inlägget.

Ok first things first

För att göra dem så som jag gjort behöver man:

•Rislampa/lampor i valfri storlek (mina är 20cm)

•Vadd

•Limpistol + massa extra limstift (Tror det gick åt typ 8-9 st till mina två moln)

•Ljusslinga med batteri (LED)

•Fiskelina

--------------------------------------------------

To make these you need:

•Ricepaperlamp. (The one I used is 20cm in diameter)

•Glue gun + glue sticks. (I had to use 8-9 sticks for my two lamps)

•Wadding (thank god for google translate!)

•Fairylights with batteries (not the tiniest ones. And LED)

•Fishing line

Spänn upp lampskärmen… sen är det bara att börja limma på små tussar av vadd. Jag har limmat på tussar i varierande storlekar mellan en golfboll och en tennisboll. För att få lite mer levande intryck.

Använde mig av en rund lampa (finns ju ovala, lite plattare också, vilket kanske är att föredra. Men jag hittade ingen sån i rätt storlek, så man får sätta lite extra tjockt med vadd på nedre halvan för att få lite mer molnlik form. Eller vafasen det är ett moln. De har väl alla former som finns.

---------------------------------------------

Assemble the paper lamp and then you just take your wadding and ripping it into different sized balls and glue them on. Doesn´t need to be perfect ;) The messier, the more realistic outcome.


Här ser ni hur rund den blev.


Såg att jag behövde bygga på den ännu mer på sidorna. Vilket inte var det lättaste med limpistol. Det är en sak att limma med den på papper och sedan fästa vadd på. Men att limma på vadd... nope. Satt mer vadd på pistolen än lim på vadden. Så jag funderar på ifall det kanske kan funka bättre med spraylim? Kanske kan ersätta limpistolen helt? Har aldrig använt det förut så jag vet inte.

_________________________

Since the lamp is round I had to put some extra wadding on the sides to get a better shape. Not the easiest to do this afterwork with a glue gun... maybe glue spray works better (never tried) You can see the difference in the picture above and under.

Här har jag satt på lite mer vadd på sidorna

Men sedan så drog jag iaf lite i tussarna för att göra det lite tunnare på vissa ställen. Så det skulle lysa igenom mer. Och för att få en lite mer diffus silhuett på vissa ställen. Men som sagt smaken är som baken och man får prova sig fram.

---------------------------------------------
Then carefully rip it a bit to change the thickness, shape and just to make it a little softer in its appearance. I went on doing this even after I hung them in the ceiling :) When you have it lit you can easier see where it needs to be thinner or thicker.
--------------------------------------------


När vadden är påklistrad så tar du din ljusslinga och petar ner i lampan. Man kan komma åt on/off knappen från hålet i botten. Lite meckigt kanske men ska man ha osynlig upphängning så får man böka. Bind fast en fiskelina i lampan och häng sedan upp i en krok i taket.

---------------------------------------------
When you are "done" gluing you just put the fairy lights inside the lamp. Leaving the battery adapter in the bottom so you can reach the on/off button through the hole underneath. Or you can leave it on the top, disguising it with some wadding.
Then take the fishing line and tie it to the lamp and hang it in the ceiling :)
---------------------------------------------

Vill man göra större moln så skulle jag rekommendera att använda en stor rislampa i mitten och kanske limma fast två mindre på sidorna. Och sen sätta vadd runt. För att få mer stadga.

En rolig effekt är att använda sig av en ljusslinga som blinkar. Då ser det ut som ett åskmoln.

Jag har använt mig av Ikeas vanliga slinga. Den kostar bara 29:-

Självklart går det att strunta helt i slingan och bara hänga upp den med en vanlig glödlampa i. Funkar hur bra som helst. Men jag ville ha en illusion av att de svävar och då kan man ju inte ha en fet sladd som löper upp till taket


Den ser ju inte så rolig ut när den är släckt. Men så fort det blir mörkt och man tänder lampan.... magic happens :)

Rislampa Här / Ljusslinga Här / Limpistol Här / Vadd Här/ Fiskelina Här

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hett ämne! Många är det som hakat på kampanjen #nufårdetvaranog på instagram idag som @janaheinrici och @Bisse tagit initiativ till. Helt fantastisk tycker jag då det är ett problem som måste belysas.

De största förlorarna här är alla företag. Och speciellt småföretagare som använder sociala medier som en kanal för att nå ut till sina kunder. Att de då ingår ett samarbete med ett konto som har låt säga 30.000 följare (köper en reklamplats i dennes flöde) i hopp om att nå ut till 30.000 potentiella kunder. Och så visar det sig att det egentligen bara är 5000 av dessa som är "riktiga" följare. Företaget har då kastat sina pengar i sjön. Eller rätt ner i fickan på personen med köpta följare. Utan att få nåt för det. Detta är ett bedrägeri, eftersom de som köper följare gör det av EN anledning. Att få samarbeten. De lurar alltså företagen, medvetet, att tro att de har fler följare än vad de har, för att få mer betalt. (Fler följare = mer betalt/bättre samarbeten) Utan att utföra sitt jobb. Sen måste även företagen bli bättre på att utkräva statistik från konton de vill samarbeta med. På samma sätt som man lämnar referenser på sitt CV!

Sen har vi de som kämpar för sina följare, försöker få sitt konto att växa på ett hederligt sätt. Jag började Instagrama "på riktigt" i Mars förra året. Så inte ens ett år har gått och jag har kämpat upp min lilla skara från enbart familjemedlemmar till snart 6000 följare. När man tar den hederliga vägen så är det sfs som gäller, tagga personer/företag (så de ska se dig) och hashtaga rätt. Jag har haft en egen sfs och fick bara genom den 1000 nya följare på några dagar. Annars kan det gå väldigt trögt emellanåt. Instagrams algoritmer motarbetar oss också, nåt som den med köpta följare inte drabbas av då den inte ens har några följare som de måste nå ut till. Men vi måste lägga ner ännu mer arbete för att nå ut. Styla, fota, redigera, engagera.

Det ligger otroligt mycket jobb bakom våra bilder och det är endast en bråkdel som vi publicerar.

Detta skadar även våran trovärdighet som influencers.

Jag har läst de mest korkade kommentarerna från folk ang detta. Och har på riktigt suttit och skrattat högt här hemma. Nån har exempelvis liknat det med att "Det är väl inte fusk ifall nån har råd att köpa följare. Du går ju ut och äter, köper fina saker. Det är ju minst lika mkt fusk mot oss fattiglappar" ......Hur bemöter man ens nåt sånt?! :D

Det är BILLIGT att köpa följare. Så de flesta har nog råd med det. Om man offrar lite fredagsmys.

Sen är det lika kul med folk som säger "Nej jag har inga köpta följare, jag vet inte ens hur man gör!" Som att det skulle va övertygande nog.
Jag vet inte hur man lagar en Bouillabaisse, men kan likt förbannat leta upp ett recept för det!

Flera stora konton jag följer har dessutom direkt tagit avstånd till denna kampanj med nån slags #notmetoo och vill inte dela med sig av sin statistik. Har gått in på deras profiler och kollat vad de har för följare. Och mycket riktigt.... mängder med följare som kommer från t.e.x asien, arabvärlden, sydamerika. Följare som har lagt upp 5 bilder på sina fakekonton på antingen smycken eller pengar, följer 9000 personer och har 12 följare själva. Jag förstår att de inte vill dela med sig. Behöver jag säga att jag slutat följa dessa?

Gör det ärligt och gör det schysst. Credda de som creddas bör. Lägg av med nedlåtande kommentarer. Det får bara dig att framstå som dum. Det enda vi vill göra är att inspirera andra. Och de som lyckas tjäna pengar på att göra nåt de älskar... way to go!

Spread som love!
The world is full of kind people. If you can´t find one, be one!

Likes

Comments


2017 har definitivt inte varit mitt bästa år. Snarare tvärtom.
Både min boendesituation och jobbsituation har varit otroligt psykiskt påfrestande och det i kombination med att vara ensamstående mamma har gjort att det krävts ännu mer av mig. Sett mig som otillräcklig för min dotter. För att jag drar hela lasset själv. Men jag har insett att jag är otillräcklig för mig själv. Först när jag är i balans med mig själv kommer jag kunna vara allt och lite till för henne.

Jag har det senaste halvåret lärt mig att lyssna mer på mig själv och på min kropp. Men 2018 kommer ska jag göra det fullt ut. Jag ska säga "nej" mer. Det är det mest positiva du kan göra för ditt eget välmående, hur konstigt det än må låta. Att noga väga av vad som är värt min tid och energi. Jag ser inte att "säga nej" som att avstå från något. Snarare att det öppnar upp för andra möjligheter. Att se min tid som något värdefullt och som ska spenderas utefter det.Jag ska försöka strukturera min vardag lite mer. För att bättre kunna överblicka min tid. Jag ska t.o.m börja schemalägga min städning här hemma. Hur bajsnödigt det än kan låta... så känner jag att det behövs för att jag inte ska känna att jag jämt går och städar. Sådär lite hela tiden. Även fast det egentligen inte behövs. Effektivisera min vardag för att för att i slutändan få över mer tid. Tid som jag sedan kan välja att göra absolut ingenting med om det är så. Men jag har den...

Något som känns otroligt tidskrävande ibland är sociala medier. Instagram är nåt som kan uppta väldigt mycket av min tid till och från. Då jag inte vill eller tänker ta en paus därifrån så kommer jag effektivisera det också. Lägga ner mindre tid, men få ut desto mer av det.
Jag kommer posta bilder mer konsekvent; vissa klockslag. Jag kommer lägga mindre tid på att fota. Men när jag väl fotar så kommer jag ta fler bilder. Som jag kan ha i backup de gånger jag faktiskt väljer att göra något annat med min tid. Jag kommer sluta scrolla bara för att jag inte har något bättre för mig.Jag ska försöka bli mer konsekvent med min kost. Med en tillräcklig kost kan man förändra sitt sinne. Inga dieter för mig. Utan äta regelbundet och rätt. Och definitivt mer vegetariskt. Det är nåt jag måste bli bättre på att laga. Dricka mer vatten och mindre kaffe (min stooora last)

Att umgås med människor bara för att upprätthålla en slags relation är inget jag kommer fortsätta med. It takes two to tango. Ja. Men om jag inte vill dansa så tänker jag inte göra det. Om inte jag får ut något av relationen så är det inte en relation för mig. Kan låta egoistiskt i mångas öron. Men man har så många människor omkring sig som bara suger ut energi ur en. Och har jag inte tillräckligt med energi kvar för mig själv så kommer jag aldrig ha nåt över för nån annan. De personer som ger kommer få tillbaka tusenfalt... förutsatt att man umgås med likasinnade. För det finns dem som tar, och tar, och tar. Och förväntar sig ännu mer. No thanks.

Jag ska kliva utanför min comfort zone lite oftare. Definitivt.


Välkomnar 2018 med öppna armar!
Gott nytt år på er!


Likes

Comments

Inlägget innehåller adlinks

Nu kommer stora utmaningen... hålla hårt i plånboken! Brukar dels passa på att köpa lite nya kläder som hon behöver. Och samtidigt fixa födelsedagspresenter då hon fyller i April (ute i god tid hehe)

Hos Smallable.com är det rea på massa sött från Oeuf NY

För er som är på jakt efter hushyllor är det 40% rabatt på denna från Jox. Klicka här för att komma direkt dit.

Brukar även passa på att införskaffa lite ytterkläder när det är rea. Ifall de håller på att växas ur. Snart är det ju vårslask ute igen. Dessa är från Didriksson och Kuling och är nedsatta 35-50%

Rosa regnställ här / lila regnställ här / Rosa-svart regnställ här

40% rabatt på några favoriter från Ferm Living

Kudde här / Bäddset här / Sängmobil här

Riktigt bra rabatt på detta bord med stolar för er som suktat! Nedsatta 47% (!!)
Klicka här för att komma dit

Och hur söta är inte dessa?! sittpuffarna är nedsatta 20% och hittas här

Finns ju överflöd med reaprylar. Brukar sällan bli nåt till mig själv. Så mycket roligare att shoppa till barn :) Nu blir det Netflix, medan liten sover här bredvid.

Likes

Comments

Inlägget innehåller adlinks

Köpte ju Livs dockhus begagnad och den var exakt sådär härligt babyblå som jag inte ville ha den. Så jag har gått i målartankar sedan den kom hem. Var tänkt att bli en julklapp, men som vanligt underskattar man ungen och tror det räcker med att slänga ett lakan över och gömma bakom sovrumsdörren...
Sitter och pratar med min mamma i vardagsrummet och hör plötsligt värsta vrålet från övervåningen; "MAMMA! KOM! SKYNDA! DET STÅR ETT JÄTTESTORT HUUUUS I DITT SOVRUM! BAKOM DÖRREN! OCH DEN ÄR TILL MÄÄÄÄÄÄJ!!!"

Damn it! Och jag fick inte ens se hennes ansiktsuttryck 😅 Men glad blev hon. Och rätt skönt att slippa frakta den till Mamma i Dalarna där vi ska fira jul!


Så det har ju då inte varit nån panik med att fixa till det, då min deadline gick upp i rök.

Men igår kände jag mig modig och sprayade hela huset rött! Så smidigt att spraya istället för att måla. Speciellt om man har lite staket som inte vill släppa från limmet.

Hade beställt hem ett par sprayburkar från skapamer.se. Jag hittade paketet ute, BREDVID min brevlåda! Tack för ansträngningen postnord!

Färgerna heter Mist och Rust

Tror huset stod rött i 3 timmar och stirrade på mig innan jag tog mitt förnuft till fånga och sprayade om den till grönt istället. Back in my comfort zone again! Försökte iallafall haha.


Hittade den här minigrangirlangen på skapamer.se också. Klicka här för att komma dit. Virade runt räckena på huset och det blev så juligt och fint. Och drog runt en microslinga med. I mellandagarna ska jag försöka ta tag i insidan. Så fortsättning följer...

Detta hus är från dockbutiken.com från början men det finns ett liknande från STOY som säljs bl.a på Lekmer.se och det är betydligt billigare!

Nu packar vi in oss i bilen och åker vi till Dalarna. Hoppas snön ligger kvar!
Hej hopp!


Glöm inte trycka på "gilla" om ni tyckte om mitt inlägg ❤

Likes

Comments

Alltså detta hav av julgranspynt! Det kommer så mycket fint varje år, och man kan ju omöjligt köpa ny utstyrsel till granen varje gång. Men jag brukar köpa ett par nya dekorationer iallafall.

I år föll jag pladask för dessa tovade sötnosar i ull från Olsson Jensen! Det här är sånna som kommer hänga med tills man är gammal och skröplig. Skulle helst av allt vilja ha allihopa men det blev en ekorre, en vit mus och en grå mus. Helt underbara!

De säljs i både tvåpack och styckvis beroende på vart man köper. Mina beställde jag här, där de säljs styckvis. Och nu i helgen är det även fri frakt vid köp över 300:-

Finns fler varianter än dem jag valde. Supersöta!

Och liknande sånna här pappersornament har jag haft några sedan innan. Men de här juvelerna från Nordstjerne i helt underbar puderrosa var jag tvungen att lägga till samlingen. Blev även ett par vinröda. Älskar färgerna! Ni hittar dem här

Blivit överöst med frågor på Instagram om min nya julgransbelysning. Den är sladdlös, med fjärrkontroll. Dimbar i 3 olika lägen och den har även en knapp för att få en "flammande" effekt. Klockrena. Dock måste man köpa till batterier för att sätta i varje ljus. Men så värt det! De fungerar även utomhus :)

Jag har köpt mina här och man kan välja mellan 10, 20 och 30 ljus. Har även sett att det finns nån variant på t.ex Clas Ohlson, men det fanns inte lika många funktioner (endast on/off). Och de fungerade ej utomhus. Är supernöjd med mina!


Nu ska här stekas lite pannkakor och mysa med dottern i soffan framför Frost :)

Likes

Comments

Ni som hänger med mig på Instagram vet sedan innan att jag fyndade ett gammalt skåp för nån månad sedan. Varit på jakt efter ett klädskåp till Livs rum och hittade ett för dryga hundralappen på blocket.

Fanérad, lackad valnöt, teak el liknande. Säkert jättefin original i nån annans hem. Men inte i mitt!

Fram åkte sandpapper och färg. Grundade först ett lager med en häftgrund som jag brutit i samma färg som snickerifärgen, för att försäkra mig om att det inte skulle lysa igenom nån vit färg nånstans.

Skåpet är sedan målat två lager i Nodsjös snickerifärg: Ambiance superfinish xtramatt. Färgkoden är D5.06.68. En smutsig puderrosa färg. Älskar den! Även en av Livs pinnstolar fick en skvätt av denna. Ville ha en möbel som inte går att köpa nånstans. Och det uppnås ju lätt genom att måla gamla fynd!

Fastnar man för en möbel, själva formen... KÖP. Det går alltid att måla. För några år sedan så kunde jag avstå bara för att den hade fel färg eller fel finnish. De möblerna hemsöker mig fortfarande :)

Den blev väldigt fin i sin enkelhet med släta dörrar och endast en nyckel som sticker ut men kände ändå att jag ville tillföra något mer. Så jag hittade ett par jättesöta små ornament i form av ett par ekollon som åkte upp på de nedre dörrarna. Föll pladask när jag såg dem. Dessa målade jag i samma färg innan jag limmade fast dem.
Kom ihåg att lyfta av dörren och lägg den plant när ni limmar på ornament så den inte glider söderut under torkningstiden!

Klicka här för att komma till ekollonornamenten.

Här är en före-bild på skåpet!

Likes

Comments

Detta är ett inlägg i samarbete med Photowall.se

Den är uppe!

Drömmigaste tapeten! Med ett mönster som vi alla med barn känner igen va?
Ett mönster som ligger mig så varmt om hjärtat; Fauna från Garbo&friends.

Har så länge önskat att den skulle komma som en tapet. AND IT DID! Även Mares light, Mares dark och Bows finns. Så fina!

Klicka här för att komma direkt till kollektionen

Ska jag vara ärlig så oroade jag mig lite för mönsterpassningen, då jag skulle sätta upp den helt själv. Alltså ingen att skylla på ifall det går åt skogen :)

Men det var så lätt att få upp den! Den är lite styvare än vanlig tapet och det är markerat vart man ska kapa våderna. Vilket gjorde allt så mycket lättare!

Och visst är den magisk?!
Den passar så bra i Livs rum med hennes träsäng och alla djur. Det blev så ombonat och mysigt! Och jag älskar hur färgen på skåpet matchar :) Nu ska jag bara komma underfund med vad jag ska måla dockhuset i för färg. Ena halvan av mig vill ha en ljus grå/grön, den andra halvan vill ha roströd. Två helt olika färger hehe... Lämna gärna en kommentar om vad ni tycker!

Med koden "towecampaign2017" så får ni 20% på hela Photowalls sortimentGlöm inte trycka på gilla här under ;)

Likes

Comments

Bara snart en månad kvar! Och jag har i vanlig ordning varit ute i för god tid och på så vis köpt på mig alldeles för mycket åt Liv. Mycket hittat på kampanjer och rea då man "passat på". Så jag kommer få dela upp det lite till hennes födelsedag i april också.

Älskar att köpa leksaker! Gått loss lite på Disney store då jag är ett sjukligt Disneyfan. Liv gillar ju dock de "nya" filmerna bäst så som Trassel, Frost och Modig. Men jag har försökt smyga in lite klassiska figurer också hehe.

Är helt kär i dessa dockor! Synd att de är så stora då jag skulle vilja samla på mig allihopa. Men en sådan har det fått bli till Liv i julklapp. Kampanjpris just nu på dem också. Ni hittar dem här

Även dessa ljuvliga småfigurer! Blev det större paketet då Elsa och Anna inte fanns med i det här lilla. Det stora setet var dessutom nedsatt 40%. Ni hittar dem här

Älskar Main Sauvage's små stickade gosedjur och samlingen bara växer här hemma! Nu har det dessutom kommit en ny kollektion, supersöta, som dessvärre inte släppts nånstans i Sverige än. Håller tummarna för att fler ska ta in dessa sötnosar. Just nu tror jag bara att det är Nosey.se som har dem i sortimentet (inte den nya kollektionen). Duvan ovan är en favorit här hemma!

Liv har även tagit ett varv till med Doctor McStuffins och alla lekar går ut på att bota allt från trasiga stolar till snoriga kaniner. Så det blir nog till att införskaffa en liten doktorväska också. But it´s a jungle out there! Den vänstra väskan är från Plantoys och hittas här Den högra är från Krabat

Älskar Jon Klassens böcker. Om man som jag shoppar böckerna efter deras framsida :) De har så fina illustrationer och lagom mycket text. Liv älskar dem också och hittar ofta på egna berättelser utifrån bilderna. Har redan några i samlingen och fler kommer det bli. Finns på Adlibris

Sen har har jag ju såklart mitt projekt... dockhuset! Det ska piffas med tapet och möbler. Däremot kommer jag inte införskaffa några speciella dockor hit utan det kommer bli ett kollektiv åt hennes 2 miljoner småfigurer.

Likes

Comments

Åkte hem till mamma i helgen. Hon köpte en gård i södra dalarna för ett par år sedan. Rena drömmen att komma iväg hit lite då och då. Tack och lov är det bara ca 20 mil att köra. I går var de och hämtade ett nytt tillskott till djurfamiljen. En liten nordsvensk som heter Mickel. Så himla nyfiken och snäll

Musse och Mickel

Mickel har fått bekanta sig med de andra unghingstarna här på gården. Musse (en svartvit tinker) och Ikaros (en svartvit islänning). Ingen av dem är inridna än då de är för unga. Men Musses mamma däremot, henne har Liv fått rida på. Detta är rena himmelriket för ett barn. Sån dröm att få kunna ha tillgång till detta! Mamma sa att det stod en gammal släde på loftet i ladan sedan de förra ägarna. Hoppas vi kan spänna för Hopi i jul och ta en sväng. Västa julidyllen... hör redan bjällror spela haha! Hoppas på en massas snö också!

Ikaros och Mickel

Musses Isblå ögon!


Imorgon åker vi hem. Skulle gjort det ikväll egentligen men va för trött för att köra i mörkret. Tar en öl istället! :) Trevlig kväll!

Likes

Comments