Som ni vet har jag Throwback Thursday varje torsdag. Jag tänkte börja med att skriva att inlägget jag skrivit nedanför i min tidigare blogg är för över ett år sedan. Jag använde mig utav den här träningen dagligen efter att jag skrivit inlägget och för mig och Leona fungerade det jätte bra som både träning men också lek för Leona! Många mammor tycker att det är jobbigt efter graviditeten när magen inte riktigt dragit ihop sig och allt vad det innebär, man får inte heller börja träna på riktigt förens 6 månader efter en graviditet (rekommenderat) så istället för att köra skithårt på ett gym så kan man köra några simpla övningar hemma för att hjälpa kroppen att återställas! Här är inlägget från min gamla blogg:

''Tips till er mammor som inte riktigt vet hur ni ska roa er själva och era barn under mammaledigheten. Jag har aldrig testat på det här, förens idag. Jag avskyr träning men försöker alltid att pina mig igenom det på gymmet, men eftersom att jag inte alltid har barnvakt eller tiden för att gymma så sätter jag på youtube på tvn och kör lite babyträning! Här ovan kan ni se de övningarna jag körde.

...Och det var inte bara kul för mig, Leona älskade det! Hon skrattade som en tok. Det här ska jag göra varje dag! Visserligen är det inte så tunga vikter (ca 9kg haha!) men riktigt kul både för mamma och barn, en lek med inslag av träning!''

Observera! Man ska helst vänta tre månader innan man börjar träna hårt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ställer mig själv frågan dagligen HUR ska jag överleva hösten/vintern i år igen? På något märkligt sätt så gör man det, varenda år.

Jag avskyr hösten och jag avskyr vintern. Det finns några fina egenskaper hos dessa årstider och det är att träden blir vackra under hösten, man laddar upp med filtar och ljus och tror att man är förberedd. Det enda jag uppskattar med vintern är veckorna innan jul och möjligtvis att sitta i en stuga i fjällen innan man beger sig ut i backarna, dessvärre är det över fem år sedan jag åkte skidor så det intresset börjar långsamt tina bort.

Annars tycker jag bara det är pest och pina. Jag avskyr alla tjocka kläder, kylan, mörkret. Varenda år drabbas jag av vinter-depression och trötthet. Jag behöver min sol för att överleva! Jag tappar fokus och orkar inte satsa på de som jag tidigare varit så motiverad inför.

I år har jag tänkt att det ska bli annorlunda, jag vill inte bli utsatt för vitaminbrist, torr hud och frissigt hår. Vitaminer är verkligen A och O när man inte får något solljus och jag har länge varit slarvig med just vitaminer. Men härom veckan kom mamma hem till mig med blutsaft, så nu dricker jag det dagligen i hopp om att bli piggare. Mina favorit hudvårdsprodukter från Origins har jag också tänkt införskaffa till min höst-hylla.

Hur gör ni för att överleva hösten och vintern? Bortsett från allt mys då. Uppskattar alla tips och råd jag kan få!

Likes

Comments

Klockan är nu strax efter 22 och vi har precis kommit hem i från min mamma som fyllde 50år idag. Helt sjukt vad fort tiden går men det är tur att ålder bara är en siffra! Vi har haft det super mysigt även om det bara va dom allra närmaste i familjen som var med idag, mamma ville inte ha något stort firande egentligen men ett litet kalas blev det iallafall.

Av mig fick mamma schampoo och balsam från mitt favorit märke Davines och även ett halsband från Lily and Rose som passade henne perfekt! Det har varit en riktigt trevlig kväll med glädjen, skratt och prat om gamla minnen. Hoppas ni också haft en bra kväll, puss!

Likes

Comments

Topp och skärp från Nelly, jacka från BikBok, Armband från Lily and Rose, Väska från H&M

Hej på er! Hur mår ni?
Jag ber om ursäkt för att jag inte bloggat på ett tag... Jag kan inte riktigt hålla det uppe så jag kommer nog att försöka lägga mer fokus på min instagram (toveeericsson) men bloggar givetvis när jag känner för det samt har tid och motivation!

Om en timma ska vi iväg och fira min mamma som fyller 50-år idag(!!) Så jag tänkte passa på att fota lite då och dela med mig utav det senare ikväll. För övrigt mår alla bra och dagarna flyter på. Leona utvecklas allt mer och mer och sjunger numera med för fullt i alla Disney låtar. Hon har även börjat reagera med känslor när hon tittar på film, tillexempel skratt, oro när något läskigt händer m.m super kul att det bara har skett på drygt en vecka?!

Angående rubriken så har väl ingen missat hashtagen #metoo tycker att det är ett sånt fint koncept och ett bra sätt att lyfta fram hur vanligt det faktiskt är att kvinnor blir sexuellt ofredade. Älskar hur vi stöttar och lyfter varandra, det är så det ska vara!

Likes

Comments

Allting hittar ni HÄR

Jag önskar mig lite nya saker till Leonas barnrum och jag tänkte beskriva vardera sak nedanför:
En svanmobil - Som jag vill hänga upp ovanför hennes säng i sänghimmeln så att hon har någonting att titta på när hon vaknar på morgonen
En lightbox - Har aldrig varit ett super fan av dessa men tänkte att en sådan skulle passa perfekt bredvid Leonas fönster nära sängen, så kan man ha den tänd under nätterna så att det inte behöver vara bäcksvart i rummet, den är faktiskt fin också måste jag erkänna...
Nya posters - Framförallt för att piffa upp rummet! Och älskar verkligen posterna som finns på just den här hemsidan.
Stickstay vännerna - Jag älskar dessa stickstay figurer som man klistrar upp på väggarna. Leona har bara igelkotten än så länge och rosa bubblor men jag ska försöka samla på mig fler djur, byggnader och andra dekorationer som följer med kollektionen.
Mer prylar till köket - Leona ska få ett kök av farmor och har redan fått en hel del köksprylar av mormor, men det är alltid kul att ha mer grejer! Som brickor, bakelser och annat gott att 'bjuda' släkt och vänner på
Mer förvaring - Vi behöver definitivt mer förvaringskorgar/lådor då vi bara har en stor låda just nu. Och tycker att det skulle vara fint med lite korgar!
En dockvagn - Leona har börjat leka med dockor och älskar att dra runt på dom i dockvagnen hemma hos mormor, så jag skulle vilja köpa hem en till oss också som hon kan leka med
Djurdekoration till väggar - Tycker att det är super gulligt med gosedjur som sitter på väggen, ja som huvuden men det låter så brutalt haha det är såklart fake så därför tycker jag det är fint
Mattor - Leona behöver absolut minst två mindre mattor till sitt rum då hon bara har en matta som liknar ett får...
Hyllor - För att det helt enkelt behövs mer!

...allt från just den här sidan är ganska dyrt det finns givetvis billigare alternativ!

Likes

Comments

Tänkte skriva ett litet inlägg om hur det är att vara en förebild och om att hylla andra mammor och föräldrar. Alla föräldrar kommer att bli förebilder till sina barn oavsett om det är på gott eller ont. Man uppfostrar sina barn på sitt sätt, det är vi som formar dom, alla mammor och pappor gör olika men det viktigaste är att man har ett lyckligt barn med en trygg, kärleksfull uppväxt.

Åsikter hos ett barn kommer att formas av sig själv senare, givetvis kommer jag att berätta för min dotter vart jag står och vad jag tycker om saker och ting, vad som är rätt och vad som är fel, men förr eller senare växer hon upp, blir självständig och skapar sina egna åsikter och tankar kring livet och andra människor.

Det största felet mammor gör när de uppfostrar sina barn (enligt mig) är att döma andra mammor. Peka ut andra mammors brister, vad som är rätt och vad som är fel. Det värsta med det här är att ditt barn kommer att ta efter, är du dömande och pekar ut andras brister innan du lärt dig att du också har brister så kommer ditt barn med stor sannolikhet att få den synen på människor när hen växer upp. Våra barn kommer alltid att se upp till oss som föräldrar, vi är deras förebilder. Acceptera andras brister och ge råd om du tycker något är fel men döm aldrig och respektera andra människor framför ditt barn istället för att kolla snett eller lägga en elak kommentar.

Ingen mamma är perfekt, det har jag skrivit om tidigare men man kan göra det bästa för att barnet ska bli ett lyckligt barn och ett barn som inte dömer och mobbar andra barn. Mobbning kan självklart uppstå oavsett hur mycket man kämpar med att få sitt barn in på rätt väg i livet, men det är viktigt att man gör så bra man kan och lär barn vad som är rätt och vad som är fel, ett barn kommer aldrig lyssna på dig om du gör raka motsatsen.

Att respektera andra människor är så viktigt. Jag minns för drygt 1,5år sedan när jag valde att gå på balen med min klass för att jag inte hade möjlighet att ta studenten med dom. Leona sov hos sin mormor (min mamma) och tog då mjölkersättning. Några dagar senare fick jag en meddelande förfrågan på facebook där en tjej skrev till mig hur oansvarig jag var, en dålig mamma och mycket mycket mer skit för att jag valt att dricka och spendera tid med min klass den sista tiden vi hade tillsammans (observera att jag spenderade 10% med min klass utav 100% och att den här människan aldrig någonsin träffat mig, jag hade aldrig sett henne i hela mitt liv men hon hade barn själv och valde att inte fråga hur det egentligen låg till, utan bara matade på med skit) hennes vän hoppade också på mig, skrev att jag var dum i huvudet och att jag inte hade alla hästar hemma för att jag gick ut och drack mig full på balen och att Leona inte skulle veta att jag var hennes mamma, för att jag någon gång lämnade bort henne, det här var meddelanden från en mamma jag inte heller träffat. Någonsin. När jag först tog emot dessa meddelanden grät jag, jag grät och grät och grät. Jag ifrågasatte alla "är jag en sådan dålig mamma?" ALLA mina nära stöttade mig i det här och talade om för mig att jag inte hade gjort något fel. Jag var den bästa mamman för mitt barn. Dagen efter när jag vaknade var jag starkare än någonsin. All smärta var borta och jag förstod att mina nära hade rätt. Hade jag på något sätt utsatt mitt barn för fara hade mina föräldrar, Joel eller andra släktingar satt ner foten på en gång, varför ska jag lyssna på två mammor som aldrig träffat mig? Vad är det för förebilder åt sina barn? Jag insåg att jag var bättre. Jag skulle aldrig göra så mot dom eller någon annan mamma. Men, att dom väljer att spendera hela första året med sitt barn är ingenting fel. Man gör som man vill, vill man ha egentid någon gång i månaden så är inte det heller fel vilket jag i efterhand fick veta att dom också ville ha tillslut, ironiskt va?

Nu står jag här 1,5 år senare med världens gladaste dotter som jag älskar mer än allt på denna jord och hon vet att jag är hennes mamma, jag minns att jag tänkte "jag väntar ett år så får vi se vem som har rätt" nu i efterhand så tycker jag bara synd om dessa människor och jag kommer aldrig att sjunka till deras nivå.

Respekt är så viktigt, det har jag lärt mig genom åren och det enda dessa människor som trampat på mig bidragit med är att ha gjort mig starkare och mer självständig observera dock att många människor mycket väl kan må sämre utav elaka människor och bli mer osäkra i sig själva, vilket är synd och så jävla fel. Mammor ska stötta varandra, hylla varandra - inte sänka varandra GLÖM inte det! Men det kanske stämmer som många säger, de som ska trycka ner andra har det oftast inte bättre själva så det kan mycket väl handla om avundsjuka. Jag tror iallafall inte att trycka ner andra är att vara en bra förebild till sina barn, men vad vet jag, alla har vi våra åsikter men försök att respektera varandra, höj varandra och ge tips, råd eller åtminstone kolla vad som egentligen stämmer innan du dömer, framförallt någon du inte känner och lyssna på vad dina nära och kära säger om dig, för det är dem som har den bästa bilden utav DIG.

Jag säger som Grynet TA INGEN SKIT!

Likes

Comments

(Det här inlägget skulle ha publicerats tidigare idag...)

Hej på er! Hur mår ni?
Jag har precis varit och hämtat Leona på dagis. Har som alltid spenderat dagen med plugg. Ikväll är vi bort bjudna till min pappa på middag så tanken är att vi ska dit och senare under kvällen ska jag försöka att knåpa ihop ett träningsschema (vilket jag sa att jag skulle göra för några dagar sedan) meeeen har som vanligt skjutit på det... Har så svårt att komma igång med saker och ting men när jag väl börjar så brukar det oftast sluta bra.

Idag är det fredagen den trettonde och för mig som har otur dagligen så får jag en känsla av att sånna här otursdagar är mina turdagar istället så jag funderar på att köpa en trisslott.. Jag älskar även sånna här dagar då det betyder skräckfilms mys, så tanken är att jag ska bjuda hem våra vänner för en riktig myskväll (om dom vill dvs....)

Imorgon vankas det jobb hela dagen, så det blir nog inte allt för sent ikväll. Men vi får se vad kvällen har att erbjuda. Puss och trevlig helg på er!

Likes

Comments

Vagnen hittar ni HÄR
Hej bloggen! Det var några dagar sen sist, tyvärr har jag råkat ut för bloggtorka igen... Och en liten höstdepression med på köpet, tröttheten sköljer över mig och jag är verkligen i starkt behov av vitaminer (helst solljus)...

Leona har fått en ny vagn, var tvungen att köpa en med lite rejälare däck nu när hösten/vintern är på gång. Är supernöjd och tycker den är super snygg! Inte så farligt dyr heller, det gick på ungefär 2500:- Jag har aldrig riktigt förstått grejen med märkesvagnar men det är väl säkert kvalité och lite trend antar jag. Jag har alltid varit super nöjd med mina lite billigare vagnar!

Dagarna går så snabbt, Leona går på dagis och jag studerar mestadels. En helt normal vardag har vi just nu och för övrigt mår vi väldigt bra! (utöver höstmörkret......) Jag ska försöka att hålla bloggen vid liv och ni får gärna tipsa om vad jag kan skriva om och vad som är intressant att läsa om! puss

P.s Det är en gammal bild på mig och Leona då vi inte tagit några nya på ett tag....

Likes

Comments

Idag har Leona varit hos tandläkaren. Väldigt nervöst från min sida, jag har ju hört om skräckhistorier där barn vid 1-års fått en massa hål och sånt som inte synts utåt. Vi har gett Leona lite fika vid olika tillfällen, så såklart man blev lite orolig med tanke på hur många mammor som är sjukt duktiga på att förbjuda socker. Meeeen som tur va hade hon inte ett enda hål och hon hade fått alla sina fina tänder. Blev jätte stolt men egentligen var det väntat med tanke på hur noga vi är med att borsta hennes tänder.

Nu ska jag försöka knåpa ihop ett träningsschema där jag tagit inspiration från en del stora bloggare bl a. Vi får se hur det går jag ska berätta mer om mitt mål och mina tankar senare i bloggen. Puss!

Likes

Comments

Hej på er! Hur mår ni?
Själv mår jag helt okej. Det är något med söndagar som jag INTE tycker om, jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är men det kanske är ärr som sitter kvar från tiden när man gick på gymnasiet och hade söndagsångest inför skolan? Jag vet inte meeeen eftersom att jag känner såhär så försöker jag alltid att göra söndagarna till den bästa dagen i veckan. Genom exempelvis en stor frukost eller en god middag.

Idag har jag även hoppat in och jobbat lite extra, det blir inte så mycket pengar sådär men jag älskar verkligen det jag jobbar med så det överväger det hela. Att hjälpa människor och få dom att känna sig värdefullt lever jag på länge när jag kommit hem. När jag väl kom hem gick Joel och handlade tacos. Så himla gott så jag, Joel och Leona har haft en riktig myskväll bara och nu håller Joel på och söver henne.

Angående gårdagen så firade jag ju min bästa tjejkompis Frida. Det var otroligt roligt hemma hos henne och jag drack faktiskt några öl men jag var inte sådär full som förra helgen, mest pratglad. Vi badade jacuzzi, sjöng, dansade och bara snackade skit, super trevligt! När klockan började närma sig midnatt skulle många bege sig in till krogen, tanken var att jag skulle åka hem men dom lyckades övertala mig att följa med. På Harrys var det väl inte sådär super roligt, jag var i stort sätt nykter men försökte att ha så kul som möjligt. Kvällen slutade dock inte som väntat, men det är ingenting jag tänker ta upp på bloggen då det är väldigt personligt för en nära vän till mig. Men, för övrigt så har min helg varit super bra!

Likes

Comments