Idag och igår har jag och tjejerna gjort rent screenramar(som inte alls var särskilt lätt), vi har täckt 5-6 ramar med emulsion.
Vi har haft några motgångar dock. Vi har tvättat fler ramar än vad vi behöver för att en del av ramarna har vi sett på att de är oanvändbara EFTER att vi tvättat dom.
Vi har sammanlagt jobbat 5 timmar hittills denna vecka.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Sen sist har vi blivit klar med alla motiv, vi har skrivit ut motiven på overhead-film, hämtat tygkassarna, bokat möte på banken och börjat på informationsblad.
Jag har skrivit på info-bladen med hjälp av Alva och Lovisa, det är alltså dessa info-blad som vi ska ha i kassarna vi säljer. Alva och Lovisa har gjort några sista justeringar på motiven. Igår torsdag jobbade jag och Lovisa i 2 timmar med att få över motiven på overhead-film.
Denna vecka har vi jobbat i ungefär 5 timmar sammanlagt.
Nästa vecka ska vi bli klar med info-bladen, tvätta screenramar och sen är vi nog redo att trycka.

Likes

Comments

Förra gången så jobbade jag med sköldpaddorna som vanligt, jag blev klar ännu en till men när jag försökte skriva ut den med hjälp av followme så misslyckades jag varje gång och jag vet inte varför, bättre lycka nästa gång. Alva och Lovisa har kommit på hur de ska göra tigern och nu är även den klar.
Vi har två helt klara djur hittills och det är lejon och isbjörn. Jag har även börjat på vår logga, det går faktiskt ganska bra.
Förra veckan så jobbade vi i ungefär 4,5 timme sammanlagt.

Idag ska vi fortsätta med resten av djuren och se till att dom blir klara snart. Jag ska skriva ut sköldpaddan som är klar och sedan fortsätta på den sista. Imorgon kanske jag gör klar loggan, om inget annat kommer i vägen.

Likes

Comments

Vi har nu under två dagar jobbat med skisser på våra mönster. På tisdagen så fyllde Alva och Lovisa i linjer på våra skisser så de är redo för inscanning snart. Jag däremot satt och flyttade benen på sköldpaddan och skrev sedan ut resultaten men det blev inte riktigt som vi tänkt. På torsdagen satte jag mig och började jobba grafiskt med nya sköldpadds-skisser då vi kommit fram till att alla tre sköldpaddor ska se annorlunda ut. Alva och Lovisa har gjort klart och fortsatt med att fylla i skisserna och de har även påbörjat med nya, pandorna börjar se färdiga ut och samma sak med lejonet. Vi har haft lite små diskussioner om vilka djur vi ska använda och hur de ska se ut men det är sånt som måste ske i en grupp.
Vi har jobbat ca 2 timmar per dag. Nästa gång ska vi fortsätta med sköldpaddor och jobba ännu mer med skisser så vi blir nöjda. Vi ska också försöka få en till rådgivare och vi ska prata med Christoffer.

Likes

Comments

Vi har nu skissat ganska mycket och jag har snart gjort klart vår Sköldpadde-idé på Illustrator. Vi har gett vår handledare en beställningsblankett på vilka färger vi vill ha och hur många av varje färg. Alva och Lovisa har kommit på nya idéer om isbjörnen. Vi har idag skapat en sida på Facebook men det är inte riktigt fullbordad så därför kommer ingen länk att bifogas än. Alva har även mejlat och hört med ett företag och frågat om dom skulle vilja samarbeta med oss.

Våra skisser leder fram till att alla tycker olika och vissa idéer blir hissade och andra blir dissade. Vi har en plan om vårt lejon men vissa gillar inte den idén så ja, vi har lite skilda åsikter. Isbjörnen har vi två skisser på men vi kommer antagligen köra på nummer två. Samma sak med sköldpaddan, den hade vi också skilda åsikter om men jag tror att det är löst. Färgerna gick väldigt lätt att hitta rätt nyans på. Vi började idag på vår Facebook-sida och det gick sådär.. Vi ska fortsätta jobba med den imorgon på dator för alla funktioner finns inte tillgängliga på iPad eller iPhone tyvärr. Länk till sidan kommer inom kort.
Som sagt så har Alva hört av sig till ett företag via mejl och vi har fått positiv respons och de verkade villiga att samarbeta med oss men vi måste höra av oss till dom en gång till. 

Nästa gång så ska jag fortsätta med sköldpaddan och vi ska göra klart Facebook-sidan. Vi kommer att fortsätta som vanligt och diskutera om uteslutning av antal olika djur.


Här är göra av våra skisser som alla har jobbat på.

Likes

Comments

Jag och de jag ska jobba med, Alva och Lovisa, har nu pratat om och bestämt vad vi vill göra som gymnasiearbete och vi kommer även att koppla det med entreprenörskap och göra ett UF-företag av vårat gymnasiearbete. Vi har skissat på några idéer och här är en del av resultaten. Vi har även diskuterat vartifrån vi ska köpa kassarna för att sedan trycka på dom. Idag gjorde vi en enklare arbetsplan som även lagts ut här.

Nästa gång ska vi blandannat bestämma tidsplan och förhoppningsvis har vi börjat med illustrator.

Likes

Comments

Arbetsplan

Bakgrund: Vi har valt att skapa egna motiv som vi sedan ska trycka på tygkassar. Vi har valt att göra detta för att vi tycker att det är roligt och för att utveckla våra kunskaper inom tryckteknik.


Syfte: Vårt syfte med vårt gymnasiearbete är att skapa motiv som ska upplysa och beröra andra människor. Vi har valt att fokusera på utrotningshotade djur och därför handplockat x antal olika raser med olika bakrund till utrotning. Vi lägger även fokus på att skapa ett UF-företag så vi kan samla in pengar för att kunna skänka ca 25% till WWF. Vi ska även lägga ett informationsblad i varje kasse för att människor ska förstå hur allvarligt läget det faktiskt är.


Metod: Vi ska skapa våra motiv genom att inspireras av verkliga bilder för att sedan jobba i Illustrator. När vi är nöjda med våra resultat så ska vi skriva ut bilderna på overhead plast som vi sedan använder i screentryck processen. Vi använder oss av denna metod för att vi har tillgång till den i skolans lokaler, samt har fått en introduktion inom ämnet.


Material: Vi har valt att använda oss av tygkassar av miljövänligt bomull som bidrar till syftet med vårt gymnasiearbete. Under arbetsprocessen så kommer vi även att använda overhead plast, tryckfärg, screentrycksramar och skolans lokaler samt dess innehåll. 


Målgrupp: Vi riktar oss till alla som är intresserade av att bidra till en bättre värld eller de som helt enkelt bara vill ha en snygg tygkasse.


Budskap: Vi vill upplysa människor om att de utrotningshotade djuren behöver hjälp snarast och med deras bidrag så kan de och vi hjälpa till att hjälpa


Medium: Vi tänker nå ut till våran målgrupp genom att marknadsföra via större bloggar, Facebook-sida och UF-mässan.


Tidsplan: 


Dokumentation: vi kommer att lägga upp inlägg på våra enskilda skolbloggar. 

Likes

Comments

Jag är en person som tänker ganska annorlunda men det säger väl alla. Jag vet dock att jag har lätt att koppla saker, väldigt olika saker eller väldigt lika, det beror lite på. Jag är ganska kreativ när det kommer till saker som jag förstår mig på, jag kan se mig som en sådan som vet ganska mycket men det jag vet mycket av är varken inom politik, historia eller att lista ut lösningen av X. 

En entreprenör är en person med en unik idé, som har en stark vilja och som har en förmåga att organisera, alltså att ha rätt utrustning för att kunna förverkliga sin idé och kunna marknadsföra sin produkt. Entreprenörskap handlar om att man ska utveckla sin kreativitet och våga tro på och förverkliga sina idéer. Entreprenörskap ska ge en självförtroende och göra så att människor vågar ta initiativ och lösa problem, visa andra hur de tänker.

En affärsidé är där allt börjar, det är "fröet till ditt företag". 

Odd molly är ett designerföretag som växer snabbt. För att inte bara möta utan också överstiga de mycket höga förväntningar från kunder över hela världen , vi ser ständigt till att omforma , förbättra och utöka vårt team.


Likes

Comments