Header

Jag som skulle vända tillbaka dygnet till att somna lite tidigare varje kväll lagom till arbetsstarten på torsdag, det har ju gått sådär.... Men i och med att jag börjar på kontoret och kommer jobba förmiddagarna och en bit av eftermiddagarna och min tidigaste dag börjar 9.00 så är det nog inte så farligt än så länge. Torsdag, som är min första riktiga arbetsdag, börjar jag kl 12 men kommer ha planeringstid för lektionerna. Har gjort upp en plan att lägga planeringstiden onsdagar och torsdagar då jag börjar 13 och 12 så kan jag tillåta mig att vara ledig den tid jag faktiskt är ledig. Tror det kommer fungera bra!

Imorgon ska jag och Shania börja dagen med att åka upp på Solbacken med Jonna och lilla Judith. Vi ska gå lite i affärer och käka lunch tillsammans innan vi hämtar våra stora på föris. Efter kl 14 kommer Linnea och Wilda på besök. Vi hade egentligen tänkt träffas förra veckan men då hade Wilda tydligen bestämt att morsan skulle vara vaken på natten så vi ställde in det och hoppas på bättre lycka imorgon! Ska bli kul! Och på tisdag har jag möte med Thea på kontoret för att gå igenom mer vad mitt jobb där ska bestå av. Spännande!

Dagar med dom här, älskade familjen!❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Om en vecka är det alltså dags för mig att börja om att jobba. Och jag har ju hintat om att det är något som kommer se annorlunda ut nu än det gjorde när jag gick hem. Efter att ha fått allt klart för mig igår så tänkte jag nu avslöja vad det rör sig om.

Jag har fått ett "nytt" jobb! Eller nytt och nytt, såhär ligger det till:

Jag kommer fortfarande jobba halvtid som personlig assistent hos samma brukare som tidigare, så jag har inte sagt upp mig. Däremot har jag tagit tjänstledigt varje förmiddag. Det är nämligen så att en av dem som jobbar på kansliet på Dans och Balettföreningen har blivit sjukskriven, vilket jag tror att jag nämnt tidigare. Det är därför jag numera har fyra klasser istället för tre stycken på söndagar. Dessa fyra kommer jag fortsätta med. MEN, jag har utöver detta fått den stora äran att jobba på kansliet på halvtid! Varje mån-tors förmiddag så kommer ni hitta mig på kontoret! Och ni har ingen aning om hur glad jag är över det. Detta är på riktigt en dröm som slår in. Ända sen jag var liten har jag velat jobba med dans och nu har jag äntligen fått chansen att göra det. Så från och med torsdag nästa vecka så kommer jag jobba deltid på kontoret och deltid på personlig assistent. Känns hur bra som helst. Det är endast sagt två månader till en början men kan mycket väl bli mer. Jag har fått godkänt att vara tjänstledig fram till mitten av sommaren och så får vi se hur jag har tänkt göra efter det helt enkelt. Även om jag vill jobba så mycket jag bara kan på kontoret så måste jag ändå tänka på vår ekonomi. Så jag måste ändå ha en viss trygghet i hur det kommer se ut. Men nu till en början är jag väldigt glad för att jag fått den här möjligheten och jag kommer njuta varje sekund av det!

Likes

Comments

Vardag

Idag är det exakt en vecka kvar tills jag avslutar min föräldraledighet och återgår till arbetslivet. Det är med väldigt blandade känslor måste jag säga. Jag har trivts mycket mer den här ledigheten, inte som mamma men jag har haft fler kompisar att umgås med plus att jag har haft mina danslektioner. Jag har haft mer egen tid för mig själv eftersom Ismael haft ett annat jobb än han hade när jag var hemma med Sheila. Så vi har dragit ett mycket jämnare lass här hemma vilket har känts helt underbart.

Jag har ju som sagt haft fler kompisar som har barn denna gång. Vilket har gjort att jag haft fler att umgås med tillsammans med barnen. Enkelt att träffas över en fika, eller bara en dejt med bebisarna. Eller en dejt på Leos med familjer. Nä jag har haft mycket roligare denna gång även om jag trivdes väldigt bra som mamma även förra gången. Det är mer det att tristessen inte tagit död på mig på samma sätt. Jag har hållit mig sysselsatt, dels för alla vänner och dels för husets skull. Men mest för att Ismael varit hemma mer. Han har tagit ett enormt stort ansvar jämfört med förra gången då han nästan aldrig var hemma. Nu har han nästan alltid tagit med sig Sheila när han farit iväg och då har jag verkligen uppskattat lugnet hemma och bara tagit det lugnt med Shania.

Men nu är det ju alltså snart till sin enda. Om sju dagar lämnar jag över stafettpinnen till Ismael med blandade känslor. Det känns väldigt konstigt att inte vara den som roddar i barnen, eller att över huvud taget vara hemma med Shania. Lite tråkigt att inte spendera nästan varje dag med henne. Men skönt att komma tillbaka till rutiner kring jobb och sånt. Skönt med en full lön såklart. Spännande med nya utmaningar på jobbfronten som jag tänkte skriva ett separat inlägg om. Men ja, det är lite svårt att sätta ord på detta. Jag har i alla fall trivts väldigt bra och haft en fantastisk ledighet med min lilla bebis. Vår bebis som för övrigt inte är så liten längre, hon är ju hela 11 månader och snart blir hon 1 år. Jag slutar aldrig att förundras över hur fort tiden går när man har barn, när man har en liten person som personifierar tiden på något sätt.

Men jag vill avsluta med att säga att jag är så extremt tacksam för att jag har fått möjligheten att vara mammaledig igen. Att ha fått föda barn igen, att ha fått vara gravid igen. Och framförallt allt jag har fått förmånen att bli mamma till två helt underbara små barn som varje dag förgyller våra dagar. Det går inte en enda dag utan att jag ler åt dem, åt den kärlek som redan finns mellan dem, allt roligt de säger och gör. Och allt kärlek vi får från dom. Är så förbannat kär i dom och vår familj. Och det är med stolthet jag lämnar över stafettpinnen till deras pappa, nu är det hans tur att axla ansvar för barnen och hans tur att få uppleva alla roliga påhitt dem hittar på. Och ta striden för påklädning och matvägran. DET är något jag INTE kommer sakna dessa tre månader han ska vara ledig.

Ett litet utdrag ur mitt dryga år som ledig. Nu tar jag nya tag! Och tack, mina älsklingar, för detta fantastiska år!

Likes

Comments

Ja hörni, den här dagen blev inte riktigt som vi hade planerat. Den började dock bra, även fast Ismael jobbat natt så fick jag en liten sovmorgon innan jag åkte och lämnade Sheila på föris. Första dagen efter magsjukan. Och oroa er inte, vi är INTE såna föräldrar som skickar barnet på förskolan dagen efter dom kräkts. Sheila var hemma i 72 timmar efter sista symptom och vi såg till att hon hade fått tillbaka aptiten ordentligt också. Medan hon var där och stojade så mötte jag upp Jonna med lilla Judith för lunch på Coop och sedan en sväng på Mio innan vi skildes åt för att hämta varsitt syskon. Jag fick ett infall och hälsade på min mormor och morfar. Det mötet blev dock inte riktigt som jag trott. Ganska snart efter att ja kom så märkte jag att det var något som inte riktigt stämde med mormor, hon var alldeles yr och ostadig på benen. Efter en tag började hon få svårt att prata och sen kom det bara osammanhängande ord ur munnen på henne. Med tanke på hennes sjukdomsbild så kände jag på mig att detta behövdes kollas upp. Jag ringde och väckte Ismael som fick komma och skjutsa upp henne på akuten medan jag stannade kvar med morfar. Han har alzheimers och kan inte lämnas ensam. Mormor blev inlagd för observation och mormors syster kom och skulle sova över för att hålla morfar sällskap. Vi var alla hemma igen klockan 18.00 så det blev pizza till middag idag. Så kan det gå helt enkelt. Vi är tacksamma över att det gick bra och att hon mådde bättre när Ismael for därifrån strax efter fem.

Imorgon är det onsdag och vi har nog inga planer vad jag vet. Jag ska däremot få en del besked om hur mitt jobbande kommer se ut från 1:a mars och det känns så sjukt spännande och roligt! När allt är klart så ska ni också få veta vad det är som gäller! Nu ska jag sova så jag orkar stiga upp imorgon, Ismael jobbar även inatt så det blir ju jag som stiger upp med barnen om han inte orkar ge mig någon extra timme. Vi får se! Sov så gott!

Och vet ni vad, den här lilla glasfibern har börjat gå helt själv nu!!😍

Likes

Comments

Bröllop, Vardag

Här inne har det ekat tomt i en vecka. Det har helt enkelt inte funnits tid till detta eller så har jag inte känt inspiration eller vetat vad jag ska skriva. Men nu tänkte jag i alla fall titta in och berätta att jag lever!

Hoppas ni hade en mysig alla hjärtans dag med någon eller några ni håller kär. Hemma hos oss hade vi det inte alls särskilt romantiskt. Lagom till lunch så kräktes Sheila över hela köksgolvet och sen låg hon däckad resten av dagen. Vi blev lite oroliga eftersom hon blev så himla påverkad så fort vilket hon inte brukar bli. Senast hon blev så var när hon blev inlagd så efter att ha pratat med 1177 så åkte vi in med henne för att någon i alla fall skulle kolla på henne och lugna våra nerver. Vi fick en timeline, om hon inte kissat innan lunch idag och fortsatte vara sådär hängig så skulle vi komma in igen. Hon hade inte fått behålla minsta lilla vätska under hela dagen men under natten så började hon bli törstig och kunde dricka några små klunkar vatten. Däremot vaknade hon säkert 10 gånger för att ta en klunk och Ismael jobbade natt men vad gör det så länge hon är frisk och idag har hon varit betydligt piggare och dessutom orkat leka lite grann. Men hon däckade på 3 minuter när det var läggdags. Så nu håller vi alla tummar och tår för att det är över och det bara är att vänta ut smittotimmarna. Vi har bytt handdukar efter varje tvättning av händer eller torkat med pappar så jag hoppas resten av oss slipper!

Vad har annars hänt i veckan då? I Lördags var jag på bröllop mellan Albin och Julia. Det är verkligen något speciellt med dessa tillställningar och jag kunde inte annat än längta ännu mer efter vårt! Då det började vara läggdags för deras pojkar så tog jag med dom hem till dom och nattade dom så brudparet kunde fortsätta fira sin kväll på bästa sätt! Fick en sån fin present att jag blev alldeles rörd, hade verkligen inte förväntat mig något eftersom vår plan är att Julia ska återgälda detta på vår bröllopsdag. Men där låg en present och ett litet kort, så fint!


Vår lilla älskling som nästan bara sov sig igenom hela dagen igår, det gör så ont att se sina barn sjuka!
Hade på mig den här superfina blusen jag hittade på rea på Gina Tricot, blev helt kär i den och färgen! Och den passade superbra på helgens bröllopsmiddag!


Förra veckan hade jag en mysig stund på stan med Sheila. Vi gick och kikade i affärer, fikade och bara strosade runt. Det har verkligen blivit alldeles för lite tid med henne, det blir ofta så att Ismael och hon far iväg och så är jag hemma med Shania. Men nu när jag snart börjar om att jobba så kommer jag försöka spendera ännu mer tid med Sheila, så vi kör lite omvända roller så Ismael får ha Shania helt enkelt. Och det känns så galet konstigt att det precis 2 veckor kvar av min mammaledighet. Förstår inte att vi har kommit till slutet nu. Men kommer skriva ett separat inlägg om detta senare då jag fått alla bitar på plats, och även lite recap om vad den inneburit, vad vi hittat på och lite plus och minus för det här dryga året som gått!

Annars har vi äntligen börjat skicka/lämna ut bröllopsinbjudningarna! Alla är klara och inklistrade i kuvert. Vi har börjat planera vår semester så den passar in med alla förberedelser inför bröllopet och det ser ut som att allting klaffar. Vi har kikat lite tillsammans på inspirationsbilder till lokalen för dukning och annat och vi är rätt överens om vad vi vill ha. Ismael visade dessutom en jättefin låt imorse som han hörde i bilen på väg hem från jobbet. Jag la direkt till den i min spellista som är reserverad för bröllopet och just nu funderar jag på om den inte är en rätt fin låt att spela när vi går in i kyrkan.

NU däremot är det dags att hoppa i säng för mig, håll tummarna för att jag får sova någorlunda ostört inatt. Och att det går över. Godnatt!

Likes

Comments

Bröllop

Allt eftersom tiden kryper, eller kanske mer springer, fram så börjar jag fundera ut vad vi egentligen kommer behöva på vår bröllopsdag. Det enda jag behöver inhandla till min outfit är ju en brudslöja. Sen ska klänningen fixas till lite grann men inga större förändringar. Eller i och för sig så behöver jag ju köpa skorna jag ska ha. Ångrar mig lite att jag inte köpte dom förra året när vi bestämt att vi skulle gifta oss, hoppas dom finns kvar i sortiment till sommaren annars får jag tänka om helt enkelt. Men klänning och ring är ju avbockade i alla fall och det är väl det viktigaste eller haha?

Nu ikväll har jag suttit och googlat runt lite på vaser. Har ju sen tidigare bestämt att jag ska inhandla ljuslyktor och små vaser till borden på IKEA. Jag har ju en av varje redan och dom är ju sååå fina så såna ska jag införskaffa. Men vill ha någon större typ av vas som rymmer lite mer blommor. Vet dock inte om jag vill ha en på varje bord eller om det räcker med typ en eller två där Ismael och jag ska sitta. Hittade i alla fall en väldigt fin vas, vill inte att den ska skilja sig så mycket från de andra två jag ska ha. Men vad mer kan man tänkas behöva? Har ju beställt löpare, dekorationer, "bollar" och ballonger som ska hänga i taket. Dukar och stolsöverdrag har vi, jag har en girlang där det står MR & MRS. Hur mycket mer behöver man egentligen? Man vill ju att det ska vara snyggt men inte för mycket och hur mycket är för mycket? Jag ska på en bröllopsmiddag på lördag så jag ska kika lite på hur dom har dekorerat och så får vi se helt enkelt. Men lite svårt är det ju att planera, vill kunna köpa in så mycket som möjligt innan så det inte blir världens klumpsumma där i augusti. Så sökandet fortsätter helt enkelt!


De två översta är bestämt i alla fall, enkelt och fint! Tror det kommer bli superbra. Den undre är ju min fundering, tycker den är jättefin men undrar om det blir konstigt med en liten vas och en stor i mitten? Eller om man ska nöja sig med de två små, jag har tänkt använda den runda som en ljuslykta och den högre som vas med bara någon enstaka blomma i. Så frågan är ju om det blir konstigt med att ha den lilla med någon blomma och sedan den större med flera? Eller om man bara ska ha typ en eller två stora vaser vid vårt bord och ljuslykta. Får konferera med Ismael om vad han tycker för en gångs skull haha!

Likes

Comments

Bröllop

En av de stora delarna i vår bröllopsplan har fallit på plats, min vigselring har landat hemma och jag ÄLSKAR den. Om jag kände någon gnutta osäkerhet sånär det helt och håller borta. Love it och vet inte hur jag ska kunna hålla mig ett helt halvår från att ha den på heltid.

Likes

Comments

Bröllop

Idag fick jag sms om att min vigselring kommit! Hur häftigt egentligen? Vigselring, smaka på det ordet en stund. Så ska hämta ut den snarast möjliga tid. Jag har också beställt flickornas klänningar till bröllopet, små rosa drömmar kan jag säga, se bild här nedanför! Jag stod och valde mellan en vit eller rosa men jag tror rosa blir bättre helt enkelt eftersom vi har färgtema rosa. Däremot ska värdinnorna ha mintgröna klänningar, Mia vägrade (med kärlek) ha ljusrosa haha! Så då fick det bli mintgröna helt enkelt och dom har fått fria tyglar att välja den själva men jag har lagt in önskemål om att dom ska ha långklänning och likadana så man ser att dom sticker ut lite grann.

Jag har också beställt hem lite mer dekorationer till middan. Bland annat tyll för att knyta rosetter på stolarna, löpare till borden, ballonger och lite annat smått och gott. Så nu väntar jag bara på att det ska dimpa ner i brevlådan. Hittade dessutom dukar och stolsöverdrag billigt på Facebook så nu har vi det också.

Ismael har fått i uppdrag att fixa middag. Hans kompis äger restaurang så vi tänkte beställa catering av honom. Så det är alltså hans uppdrag att bolla det med honom, även om jag nog måste ligga på honom lite om det. Men det är ju inte bråttom md den biten än.

Annars så ska jag göra sluttoutchen på inbjudningskorten i veckan och så ska vi skicka ut dom antingen nästa vecka eller veckan därefter. Så ska inhandla kuvert och frimärken också. Då är det no turning back Hahah! Nä men jag tycker vi ligger rätt bra till i planeringen, jag gillar att vara ute i god tid så jag slipper stressa senare. Skönt!

Barnens klänning, alltså hur fin?? Jag dör ju lite grann, hoppas dom kommer passa!

Löpare och dekoration till bordet. Dom där ”bollarna” ska hänga inne i lokalen.

Detta ska jag knyta rosetter av på stolarna, kommer bli så bra!

Passade även på att beställa lite hårdekorationen till mig. Jag har inte bestämt exakt vad jag ska ha men dom var så billiga så jag beställde alla tre helt enkelt!

Likes

Comments

Så äntligen är det dags för mig att sova, barnen ville inte riktigt spela med men det gick bra. Har spenderat kvällen med att prata med Mia och vi har sett Thor tillsammans. Det är ju lite vår grej, vi ringer upp varandra och startar samma film exakt samtidigt så blir det nästan som att vi är med varandra. Det gör att det enorma avståndet inte känns lika långt just då. En så sjukt bra idé och vi har brukat detta i flera års tid.
Annars har jag haft en kollega och hans sambo här på fika. Alltid lika trevligt! Imorgon ska det tömmas vedsäck. Vi fick en leverans med ved igår men som vi inte hunnit tömma ännu så imorgon efter frukost ska jag klä på barnen och börja. Annars är det alltid Ismael som gör det men han har gjort så mycket den senaste tiden så tänkte han skulle få slippa den här gången. Vad vi gör resten av dagen får vi se, jag behöver ha lite planeringstid men jag tror nog barnen får följa med i alla fall så Ismael får lite egentid eftersom han jobbar torsdag igen!

Utöver det så kan jag glädjas åt att det numera är endast 200 dagar kvar till bröllopet. Jämnt och fint. Ungefär 6,5 månad. Har idag börjat nysta i vilken bil vi ska åka i från vigseln, har i nuläget tre alternativ jag ska kolla upp. Eller två, det tredje är nödlösningen om vi inte hittar någon bil. Sen vill jag att Ismael ska prova sin kostym, vilket han inte gjort på ett bra tag. Men det går framåt, och tiden bara springer iväg!

Såhär glad var Sheila att få vakna upp hos bästa mormor och morfar. Finaste tjejen, fick världens bamsekram när jag hämtade henne från förskolan och det märktes att hon saknat mig, även Shania fick en stor kram. Sånt värmer ju nästan smärtsamt mycket i mammahjärtat ❤️

Och det här då, som jag längtar!!!!

Likes

Comments

Kan ni tänka er att jag och min blivande man har varit ett par i 7,5 år? Det känns som om det vore igår som vi satt där i hans kompis bil och strulade så det blev imma på rutorna. Som att det var nyss vi höll handen offentlig. Tiden har gått så fort. Det klassiska, och samtidigt känns det som att vi det varit vi jämt. Och det kanske det har? Vi visste bara inte om det från början.

Idag har vi haft en bra dag. Sheila var på förskolan, vi övriga tre ordnade lite grejer med min bil och besökte BVC med Shania. När sen Sheila kommit hem så bytte vi om och for en sväng på stan allihopa. Det var faktiskt riktigt länge sen, oftast har vi delat upp oss men idag for vi allihopa. Bland annat så beställde jag min vigselring idag. Ganska galet ändå, min vigselring. Och jag blir ju alltid sådär nojig, tänk om jag ångrar mig. Men jag har inte fastnat för någon ring efter jag hittat den här så jag tror det blir superbra! Den är alltså beställd och nu är det bara att invänta leverans. Så nu kan jag bocka av den detaljen från planeringen. Ismael har ju redan sin så han ska bara skicka in den för gravering.

Snart ska Ismael och jag gå och lägga oss. Sheila sover borta hos mormor och morfar inatt och en mer peppad brud får man nog leta efter. Hon har aldrig klätt på sig så fort som hon gjorde när vi skulle fara. Hon tyckte jag körde alldeles för långsamt när vi satt oss i bilen och ville då rakt inte vänta på mig när jag skulle plocka ut sängkläderna ur bilen. Hon skulle då dessutom inte säga hejdå, det skulle hon tydligen göra nästa gång. Roligare unge hittar man inte. Ismaels hjärta blöder lite grann dock, han träffar inte Sheila förrän onsdag eftersom han jobbar dygn imorgon. Han pratar om att fara förbi på föris och pussa henne hejdå innan han far till jobbet eftersom hon får skjuts av morfar dit imorgon. Dom där två, Sheila och Ismael, har ett väldigt speciellt band och det riktigt värmer i hjärtat på mig att se dom. Har jag tur så blir Shania en mammatjej men i nuläget verkar det som att det börjar väga över mot pappa haha!

En liten gosfia som sover hos momme och moffe ❤️

Och vår gladskit, så lyckliga vi är som fått er ❤️

Likes

Comments