Ikväll kan jag knappt sätta ord på känslorna. Ikväll är jag uppe. Men samtidigt nere, i ett hav fullt med grus. Ikväll är jag rastlös och det kryper i kroppen. Kryper så som att jag skulle kunna krypa runt i hela huset och kräla mig fram å tillbaka på golvet. Ikväll känner jag stora känslor. Hur mycket jag älskar min fina pojke. Jag känner glädje och lycka men vet inte varför för samtidigt känner jag nedstämdhet och saknad. Saknad av ett stabilt liv. Stabilt liv som att inte ha svängiga perioder uppe och nere under samma timme. Att istället för att hetsstäda halv 11 på natten kunna vänta in morgondagen och låta den komma. Istället för att ligga själv i sin säng bara kunna prata och umgås som vilken annan människa som helst...

Jag är "hög" och jag är "låg". Precis som en berg-och-dalbana, en kula i ständig svängning.  Jag är sjuk. Ja. Men det är inget jag egentligen vill kalla mig. Vill vara en Tove utan antidepressiva och stämningsstabiliserande.  Men det är så jag hjälps.  Jag vet att om en dag är stabil blir det sen bara fler och fler och det är där jag vill vara ❤️

Ikväll är jag uppe och senare nere. Hög och senare låg. Intensiv och senare i ingen alls. Ikväll andas jag in och ut hundra gånger och hoppas att jag inte hunnit räkna klart när kroppen slår av. Godnatt. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

9 oktober, en kall och kylig höstdag men så fin med all färg på träden runt om.

Varför skriver jag här igen? För att jag hittar ingen just nu att ventilera med. Vågar inte uttrycka min ångest. Men här vet jag att bara de som vill läser de jag skriver och det är enough.

Efter regn kommer solsken, är något som är sant. Men för mig är även att efter solsken kommer regnet lika sant. I min värld går dalarna upp och ned. Ibland snabbt. Ibland mycket långsammare. Dalarna har vart utplanade ett tag. Jag har emellanåt känt mig ledsen men inget som suttit i. Men igår skedde en topp. Jag var lycklig och nöjd. Stolt över prestationer och saker jag gjort. Imorse vaknar jag sliten i kroppen, med lite gammal och ny träningsvärk men mest av allt sliten i psyket. Jag inser dippen och sväljer den och jag känner ångesten. Jag känner nedstämdheten och hopplösheten. Men mest besvikelsen över att "varför blev det såhär igen?"

Ingenting idag är särskilt gott att äta, mår mest illa. Allt känns likgiltigt. Det som piggar upp är lokalerna på Röda vägen, det fina gymmet med fina människor. Där skulle jag kunna sitta hela och kolla på folk som tränar och träna lite själv. Men resten känns inte alls kul.

Jag vet nu att jag inte är ensam. Det finns fler. Fler som mig med ångest och illamående. Fler som mig som äter piller varje dag för att orka vara. Fler som mig som emellanåt känner sig ledsna utan anledning och fler som mig som mår dåligt fast allt är så himla bra. Ingen är ensam i något.

Till du som bryr dig. Tack. Tills du som läser. Tack. Till dig som bara är en vanlig människa med ett helt vanligt liv precis som jag. Tack.

Tusen tack. Puss å kram


Likes

Comments

Hallå där, det var ett tag sen men nu måste jag få släppa några tankar igen.

Livet kommer ikapp mig då och då. Jag hinner slå mig ner å tänka. Tänka på allt fint jag har i livet och tänka på gamla stunder, gamla stunder som oftast varit nåt ont och oroligt. Tänka på så mycket som olika liv har att erbjuda. Tänka på var jag varit och vart jag är idag. Jag ser allt på det som varit att det var fem år av helvete i en mörk tunnel med små små ljusa öppningar då och då. Idag ser jag starka solstrålar som då och då täcks av små små moln. För nu är inte livet ett helvete. 

Jag tänkte mycket då jag tog studenten, mindes alla prov och redovisningar jag fixat, en efter en. Mindes alla mornar jag orkade ta mig upp och mindes alla eftermiddagar då jag tillät mig själv att gå hem och lyssna på kroppen och huvudet. Mindes hur jag i början smög genom skolan för att slippa möta blickar och kollade nedåt i bänken för att ingen skulle ge mig någon större fråga. Mindes när jag innan varje lektion var tvungen att lista ut vad som skulle göras och fanns där något muntligt framförande drog magen ihop sig direkt. Jag var rädd för hur andra uppfattade mig och vad alla tänkte. Jag hade svar i huvudet på oställda frågor bara för att alltid vara beredd och redo. Jag hade alltid en plan B. Senare kunde jag ta ansvar för en hel klass under en inskolning som jag njöt av varje minut. Jag höll tal för mer än två personer och kunde se folk i ögonen i korridoren. Jag hade växt och så många andra runt omkring. 

Idag pratar jag med okända människor under jobbet, jag ringer telefonsamtal, svarar på telefonsamtal. Jag går på enskilda arbetsintervjuer och blir knappt nervös. Jag kan ta hand om mig själv och känna lycka. Jag kan bli lycklig av soliga dagar, fantastiska träningar, att höra uppskattning från vänner runt om. Jag kan bli lycklig av något gott att äta, någons leende eller att rödljusen i korsningen tajmade med varann. Jag kan andas och jag kan utvecklas.

Idag är jag någon jag aldrig trodde jag skulle kunna bli och idag har jag kommit hit där jag aldrig trodde jag skulle vara. Jag inspireras av andras resor hela tiden men har nu också sett att min resa är viktig. Livet är viktigt and so are u. Människan utvecklas hela tiden bara man fortsätter leva och det gjorde jag. Be your own hero.

Puss och kram alla stjärnor där ute ⭐️❤️😘

Likes

Comments

Jag vaknar upp flera gånger under natten och vet inte vart jag är, vet inte om jag mår bra eller otroligt dåligt. Vaknar, somnar, vaknar. Funderar om jag ska väcka han som ligger vid min sida men vad skulle de hjälpa. Jag vet ju inte vad det är som känns... Kroppen gör ont i någon blandning av träningsvärk och orkeslöshet, jag vet inte om jag inväntar en förkylning eller om jag bara är lite sliten, men inget verkar riktigt självklart. Jag vaknar lika förvirrad med samma värk i kroppen. Sen räknar jag dagens timmar för mig själv varje gång timvisaren slår tolv. En timme i taget. Nu är klockan bara sex på kvällen men jag vill bara gå å lägga mig.

Jag vet inte om det är för att det känns som att jag håller på att bli sjuk som jag känner mig såhär. Eller är det för att jag är ensam. Är det för att jag just idag fick ta beslutet att vila från träningen pga huvudvärk och känningar i halsen eller är det för att jag bara är trött...

Jag vet iallafall att vi alla är stöpta olika. Vissa behöver mer kärlek, gemenskap och tillit medan andra behöver mer egentid, utrymme och yta. Vissa behöver mediciner, andra behöver samtalskontakter.
Jag behöver min träning, främst för att det är bland det roligaste jag vet, för att jag kan tänka bort allt annat runt om under träningarna men också för att fylla ut i vardagen. När dagarna är för korta och ingenting finns planerat skapas det en otrolig rastlöshet som ger mig ångest, oftast när jag är ensam. Korta skoldagar kan vara det bästa jag vet men också det mest stressande, för att planera resterande timmar på dygnet.
Jag behöver träning, struktur och gemenskap med rätt människor i mitt liv. Men jag behöver också vara ensam ibland, men då är det för att jag mår bra och inte för att jag mår dåligt. Just nu behöver jag träning och gemenskap men vill inte vara så sjukt beroende av något. Jag är stöpt för att följa rutiner, umgås med dem som ger mig glädje men också stöpt för att vara ensam emellanåt och stänga ute världen.

Nu vill jag helst sova, hoppas att det jag tror är början på en förkylning bara är nåt psykiskt som jag känner och att jag snart blir pigg och glad igen.

Tusen kramisar till er där ute. Kärlek

Likes

Comments

Idag vet jag till slut inte vart jag ska vända mig för att orka. För att göra situationen lättare. Jag försöker med allt. Ingen som märker det, men jag försöker göra allt för att just nu slippa denna tyngd.

Nu skriver jag här igen, det är nytt år och allt. Jag vet inte om någon läser, om någon vill läsa eller om någon behöver läsa det jag skriver, det kan ju vara skönt att läsa något som man själv förstår. Det har jag tyckt, men inte vet jag hur ni där ute känner. De jag vet är iallafall att vi behöver varandra och det är därför jag öppnar upp mig här idag, igen. Även om det var ett tag sen. Men det kommer perioder, bra och dåliga.

Jag har ansträngt mig för minsta lilla, jag har varit otroligt ledsen, men vet inte varför och vet inte heller vad som skulle hjälpa. Jag har hållit mig till personer jag tyckt om, tränat, försökt skjuta bort det bara, inte prata om det. Jag har hållit smilgroparna uppe. För det är väl bra? Men nu vet jag inte vad jag ska göra mer... men insåg att jag fick om jag ville skriva här igen. För att det är skönt och för att det kan hjälpa andra. Vilket är något jag brinner för otroligt mycket, att just hjälpa andra. Jag vill se andra lyckliga och glada. Jag hjälper någon lite och det blir ett lugn både för den och för mig.

Men idag känns det som jag varken kan lugna mig själv eller någon annan... idag gråter jag tårar som inte kommer ur mig, jag andas likt en fisk uppe på land och har tappat hopp. Jag måste få säga att det känns förjävligt. Det hugger i bröstet och jag är ledsen för ingenting. För ingenting?! Varför mår jag just nu så himla dåligt, när jag har det så himla bra...? Jag stänger inne känslor som jag inte kan klara upp, för jag vet inte hur jag ska hantera dem, livet går i ett och jag vet knappt vad klockan är. Jag vill mest blunda, sova och slippa alla känslor och allt runt om. Allt runt om min bubbla. Min lilla bubbla som jag flyger omkring i och som till slut spricker och jag landar pladask på marken, utan någon aning om vart jag befinner mig. Jag är ledsen, jag är borta, jag är inte där. Jag är inte här och nu. Men nu har jag försökt lätta på hjärtat och hoppas att det snart kommer att släppa. Livet kommer bli bättre och det är nog det som gör att det förlorade hoppet alltid kommer tillbaka.

Ni är starka därute och jag är stolt över varenda en av er. Kramar T

Likes

Comments

Livet är på riktigt ett stort skämt, emellanåt. Vem straffar en så här?
Jag bröt ihop, för första gången på flera månader. Mitt i en atmosfär där jag var och är som lyckligast och jag kan inte sätta ord på varför jag känner såhär. Varför kom paniken, ångesten och oron mitt bland det bra? Mitt bland kärlek, prestation, glädje och endorfinkickar. Jag vet inte om det var att det var för mycket känslor på samma gång som utlöste allt, men eftersom det fortfarande inte gett sig, såhär 48 h senare, så kanske det var så allt bara blev för mycket.
  
"Det kommer gå över och så småningom släppa, det är bara lite tungt nu för tillfället"
Så har jag lärt mig att tänka nu, att det förmodligen kommer bli bättre bara jag slipper vara i ett så stort sällskap en stund och att jag får tänka på annat. Att det annars oftast senare släpper då jag fått sovit en hel natt, men denna gång försvann aldrig den äckliga känslan och den sitter i än, i detta nu. 2 nätters sömn och tid med personer som bara tagit hand om mig, har inte hjälpt denna gång. Heller inte min medicin. Det har varit 48 timmars lidande, varje vaken minut har varit ett helvete men jag kan inte sätta fingret på varför. Huvudet känns som det kollapsat och de fysiska ångestkänningarna finns där i princip hela tiden. Kroppen har gått in i kamp- och flyktsystemet och går nu där på repeat. Det tar aldrig slut. Kroppen har krampat, något jag aldrig tidigare känt av. Jag har legat ner i sängen och allt i kroppen har spänt sig, precis som att någon dragit ur all luft ur en ballong eller som den känslan och rörelsen du har i kroppen innan du ska spy, utan kväljningarna då. Trodde det skulle bli lättare om jag fick sätta ord på det jag kunde men kroppen fortsätter på repeat. 

Relationen till de runt omkring går inte att se. Det är jag och ett skal, ångesten har fångat in mig och jag kan inte fokusera på andra runt om. Jag kan inte se dem jag älskar mest rakt in i ögonen, jag kan inte hantera situationer som annars är vardag. Jag bara skrattar och fortsätter, trycker på så gott det går, vill bara blunda och stänga allt ute men allt kommer ikapp mig minuten senare. Alla vill förstå och veta hur de ska hjälpa till, men jag vet inte själv.

Jag vet inte vart jag är eller vad jag befinner mig, känner mig som i ett annat universum, som i rymden. Men i rymden finns ju inga känslor, det har jag sett på film. Så vart är jag då? Här är det fullt med känslor, en psykisk instabil människa som inte vet vad hon ska göra med sig själv. Som försöker med allt för att hantera situationerna men som gång på gång gett upp då inget fungerar. Detta är inget rop på hjälp och ingen text där jag ber om att folk ska tycka synd om mig. Detta är för att jag måste få ett utlopp någonstans och få reflektera för mig själv och få fundera på vad det är för fel på mig.

Det kommer bli bättre någon gång. Men inte just nu kanske. 

Likes

Comments

Söndagsångest, ett känt begrepp. Men idag blev det ångest på riktigt, på en söndag. Kunde lika gärna vart tisdag. För tisdagsångest är också fullt normalt. Ni har hört mig berätta om den allmänna ångesten, alla dagar i veckan. Här kommer det detaljerat och naket, rakt på sak. Verkligheten slog till, alldeles får hårt.

Helgen kom med blandade känslor, men framförallt kände jag hopp och lycka då jag skulle få kolla och heja på mina fina lagkamrater på en crossfittävling i Örebro. Det drog ut på tiden och blev alldeles får mycket folk och alldeles för lite syre. Det tog kol på mig och mina nerver, på mitt psyke, min tålmodighet och min kropp... det blev 10 h för mycket i en lokal med ett tusentals personer på en för liten yta. Jag fixade det, ja. För jag hade inget val. Men fick lida för det senare.

Lördagskvällen var också ett töcken av ångest även om jag spenderade den med den finaste personen, ville trycka bort den, hålla den där ifrån men den gick inte att ignorera. Mitt psyke var helt slut efter alla intryck och jag kände mig helt stum. Jag somnade sedan i din famn och sov med dig tills det blev morgon. Det var skönt att vakna upp till en lugn dag, en tanke som jag sedan skulle få glömma.

Jag har tryckt ihop allt på hög, stressat ihjäl mig och viftat bort ångest, försökt skicka iväg den men insett nu att jag ändå måste ta tag i problemet förr eller senare. Det slog ner mig rakt i backen, det blev så otroligt tungt. Varför skedde det nu? När jag var med dig, när jag ändå var lycklig? Eller? Panikångestattack, "fan i helvete", svor jag för mig själv i huvudet, "snälla inte nu." Det tryckte över hela lungorna och bröstryggen, skuldrorna och axlarna. Jag skakade och mådde otroligt illa, funderade på att gå och kräkas, det kanske skulle bli bättre då. Men låg kvar i hopp om att ångestattacker brukar gå ur hyfsat fort, men detta bara fortsatte, ville inte finnas. Det värsta släppte till slut, men har annars resten av hela dagen vart totalt förstörd. Aldrig varit bakfull men kan tänka mig att det var ungefär så jag kände men 10 ggr om. Kände mig helt nedbruten. Det som skulle bli två träningar blev ingen, det som skulle bli en skön dag kändes som att vara på"death row", tiden var snart ute.

Nu har det gått 12 h sen det slog in och jag kan fortfarande känna den där otroliga huvudvärken, ett tomt illamående och en virrig värld framför ögonen. Ibland måste man våga se de där varningstecknen, ibland måste man få gå hem från skolan då psyket inte fixar mer. För när man till slut blundat för allt, inte tagit tag i det tunga, i problemen eller låtit ångesten kommit å gå, så slår det ut såhär kraftigt.

Jag hade sovit alldeles för dåligt och för lite två dagar på rad och viftat bort ångest,bitit ihop och fortsatt när jag egentligen skulle slappnat av och våga vara svag, låta det jobbiga forsa igenom en och lösa allt där och då. När allt kom på en gång blev det för mycket och allting sparkade bakut. Ibland är livet jobbigt och ibland är livet ett helvete. Men det kan också vara kul, men framförallt roligt. Kärlek

Likes

Comments

Blandade delar skrivna från torsdag förmiddag till fredag lunch. 

Känner mig helt förstörd och måste bara få skriva igen. Uppehållet har varit ett bra uppehåll och ingen verkar ha saknat mig. Men nu måste jag få skriva. Det är inte alls lika tungt. Jag har hittat kryphål och underbara personer, jag har hittat lite glädje och ännu mer hopp. Men varje morgon känns så sjukt hopplös, så sjukt jobbig. Jag tror jag drömmer mycket sjukt på nätterna, tankar snurrar mer och mer och på morgonen känner jag mig inte alls utvilad. Vill lägga mig på backen, bryta ihop och komma igen, men det är något jag aldrig verkar få göra. Jag bara kommer igen, om och om igen, reser mig upp utan att bryta ihop.

******************************

Jag vaknar med dig vid min sida och jag kan andas men ångesten känns obotlig. Men nu är det fredag och det kommer bli en bra helg. Coacha fina vänner på crossfit-tävling och förhoppningsvis träffa dig.

Måste få avsluta med att hylla er, mina fina bästa, käraste vänner. Unga och gamla. Ni vet nog vilka ni är. Men tack 💕
|L.W| |A.J| |H.F| |M.M| |A.R| |S.H| |M.S|och så du |J| ❤️

Trevlig helg och mycket kärlek. Tovis

Likes

Comments

Mycket kan döljas bakom frasen: "jo men det är ju fredag idag". Livet är bra, för det är ju fredag. Eller?

Jag vaknade nu upp för tredje dagen i rad med ångest som strålar nedför hela benen, kroppen vill fly. Jag vaknade nu upp för tredje dagen i rad med sån ångest att jag knappt kan se det jag har framför mig. Det är otydliga konturer, skakiga händer, blinkade ögon som febrilt försöker få grepp om något stilla att fokusera på. Det gör ont, en ihållande inre smärta längs hela ryggraden, längs hela benen. "Ta dig upp nu, det är ju fredag."
Jag slungar in positiva saker i min hjärna. Jag har det bra, jag borde vara lycklig. Men det funkar inte, det funkar inte idag, och heller inte igår och inte dagen före det heller... ""men kom igen nu, du har ju det så himla bra..." Ja det kanske jag har, men ångesten och nedstämdheten biter i, den vill inte försvinna. Jag vill bara blunda. Lägga mig under täcket igen, försvinna bort. En svacka har fångat mig igen och ingen vill kasta ner stegen. Eller ja, många vill kasta ner stegen men jag kan inte ta mig upp hur mycket jag än försöker... som sagt. Jag har försökt med allt under dessa dagar. Saker har gjort mig lycklig för stunden men sen har det lika snabbt kommit tillbaka... jag har inte ens velat träna.. men tvingat mig till det ändå i hopp om att få endorfinrus, men lika fort som de kom, så försvann även det.

Jag har hittat en pusselbit i mitt liv, det har jag och det är något jag tror på. Jag tar det långsamt bara, låter känslor komma och gå. Funderar mest på varför jag bara inte kan vara lycklig.

Ja ja.. det är ju fredag ändå. Och imorgon är det lördag. Jag vill bara bryta ihop, låta tårar rinna... jag vill ligga på ditt bröst och bara andas. Men det är okej. Allting är okej. "What doesn't kill you makes you stronger"

Kärlek Tovis


Likes

Comments

Det bara är. Det är inget att ha. Ingenting är nåt att ha. Vet inte om jag ska skratta eller gråta, stanna upp eller fortsätta. Vet inte om jag ska bita ihop eller släppa ut. Likgiltigheten är som att äta maten för att du måste, men den är varken god eller äcklig. Den bara är. Precis som livet just nu. Det bara är där och lägger in tunga stötar ibland. Äckliga måltider som man likt får tvinga i sig för att livet ska gå vidare.

Skoldagar måste genomgås. Prov måste pluggas till. Träningar måste göras. Vänner måste hjälpas. Sen glömmer jag bort mig själv mellan alla saker. Tappar en del av mig i klassrummen, i de kalla korridorerna, på gymmet, på bussen. Jag försvinner in i ett vakuum och allt omkring mig finns men inte jag. Jag står bortom stängda dörrar, går på automatik likt en robot och nu ligger jag bara här och känner att jag är inget att ha och vad är livet att ha... Jag vill dra täcket över huvudet men måste orka. Vill lägga mig på golvet men måste ta mig upp. Vill blunda men måste öppna ögonen. Vill slänga alla papper om engelskans klassiska böcker och om celler i växter inom biologin... Men jag måste plugga, nån gång. Jag kan inte ta tag i det idag. Men det är okej. Det kommer bättre dagar. Det gör de.

Kärlek tovis

Likes

Comments

Allting är inte ett helvete jämt. Vissa lyser upp dagar likt höstsolen och andra håller om en tills allt känns bättre. Idag har livet gått vägen. Jag har fått andats, flera gånger om. Jag har njutit av luften, solen och kylan ute kring benen under en lång och härlig promenad. Jag har njutit av allt runt om och tagit vara på varenda minut. Låtit känslorna komma och stanna, acceptera och ta hand om dem.

Ta hand om livet, någon gång kommer det bli bra. Kärlek 💕

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag är jag inte riktigt här, eller där för den delen. Jag är som bortkopplad, robotstyrd. Finner inga ord. Hittar ingen plats på kartan. Vill fly från något som inte går att fly från. Vill vara som ett gosedjur i leksaksmaskinen. Bli upplockad av den där gigantiska klon, bli nedsatt och tagen någon annanstans, där jag blir trygg. Vill hitta en plats på kartan.

Jag börjar pilla och slita bort min naglar från nagelbanden, en strategi för att komma bort. Vet att jag imorgon kommer vara så sjukt förbannad på mig själv då det bara svider konstant och kan då varken hålla i en penna eller en skivstång... Nagelbanden blöder och svider, värker och pulserar. Men det är ju ingenting, bit bara ihop. Det är skönt att riva bort saker. Någonting frigörs inom en.

Säger åt mig själv att ta tag i livet, men jag vet inte hur man gör, hur man orkar. Jag försöker gång på gång men idag ger sig inte den förbannade ångesten,oron och nedstämdheten. Idag verkar ingenting hjälpa. Frågar mig själv vad jag behöver,men finner inget svar. Drar bort den sista nageln och suckar djupt. Varför mår jag inte bra, varför kan jag inte bara bita ihop och fortsätta. Jag vet att man inte ska blunda för känslorna men idag vill jag bara må bra och vara glad,på riktigt.

Likes

Comments

"Varför?" Är en fråga jag ofta ställer, och ikväll undrar jag varför jag plötsligt tappat allt. Från stunder av glädje till gäspningar av ångest.

Ikväll känner jag mig vilsen, borttappad. Som många andra stunder så stirrar jag bara rakt ut, som att världen aldrig har något slut. Jag kastar saker runt mig och kan inte överhuvudtaget leva i det som kallas "nuet". Jag ser vad som händer imorgon, hur jag ska ta mig an de situationerna, ser vad som händer dagen efter de, och dagen efter det. Vad händer nästa vecka, hur ska jag ställa mig till den personen då? Vilka brukar åka buss den tiden på morgonen, hur tar jag mig snabbast hem, när skulle vi redovisa den där boken på svenskan, när skulle rapporten in, när duschade jag håret senast, hur mår hon? Vad ska jag tänka på först? Just här och nu finns ingen enskild tanke. Jag kan inte ta tag i en enda grej, ångesttröttheten slår till men jag försöker lägga kläderna i olika högar för att sedan lägga in dem i garderoben. Försöker samla ihop glas, som jag sedan kan orka gå ned med när jag ska ner för trappen. Helt utmattad. Allting i huvudet, på en och samma gång. Vill hoppa i en isvak, stoppa i mig lite koffein, äta något som gör mig glad och sedan ta tag i det jag måste, och för stunden göra en sak i taget.

Varför kan jag inte bara fixa allt? Jag vill fixa allt nu, nu, nu. Men jag fixar det inte. Jag fixar det verkligen inte nu. Det gör så jävla ont och det är så jävla tungt. Ångsten spökar för mig... Varför blir det såhär... Kära ångest, gå och lägg dig. NU.

Likes

Comments

När någon öppnat upp sina armar gör jag mig redo att falla.

Försöker sätta ord på det som inte går att beskrivas. Idag har det varit lyckligt och underbart. Men med alla känslor kommer ännu fler känslor som den sjuka känslomänniska jag är på olika sätt. Till slut kan jag inte fokusera än något annat än just det som snurrar i mitt huvud, men nu måste jag försöka reda ut det här.

Många år av ångest,skam, depressioner och hopplöshet ligger ihoptryckta på hög. Psykolog och terapisamtal bakom stängda dörrar har absolut lossat skruvar men ännu har inte allt fallit på plats. Kärlek har saknats och värme lika så. I flera år har jag uttryckt hur jag bara vill ligga i någons famn och låta tårarna rinna. Låta lite ångest i taget få sippra ut. För den måste ut. Jag lever med en ångestsjukdom och livet blir inte bättre när man försöker rycka upp sig. Man måste bearbeta och hantera på ett sätt som funkar för en själv. Hantera har jag lärt mig rätt bra, men bearbetningen går sakta. Har gråtit för lite tårar, pratat för lite, berättat för lite. Gömt mig i det tysta. Inte låtit mig själv ta den tid jag kanske behövt.

Idag vill jag bara sjunka ihop i en hög, kanske i den högen med alla dessa ihoptryckta känslor...vill stanna där i famnen hos dig.

Stoppade i hörlurarna på bussen efter träningen, med alldeles för lite mat i magen och alldeles för lite timmar på sovkontot. Men jag fick komma bort en stund. Höjde musiken och väntade på att få komma hem och kanske kunna sätta ord på allt det där trassliga i huvudet. En dag i taget bara och jag ska bara vara mig själv.

Likes

Comments

Vänner är det finaste vi har, och vi måste hylla dem, ta vara på dem och visa tacksamheten. Allting är inte en självklarhet. Här kommer en hyllning till en vän på hennes 18 årsdag. Men flera rader och stycken i detta är det fler som kan ta åt sig av. Uppskatta era vänner och ta hand om dem,morgondagen är ingen självklarhet.

"Jag slår på "Believe" med Mumford & Sons vill fälla några tårar för alla dessa år du stått där vid min sida när det regnat spik ner i backen. Ibland har jag inte alls trott, trott på att det ska gå vägen. Inte trott att någon velat mig väl. Men sen har någon klivit upp och puttat mig i ryggen. Den någon är du min älskade vän. Min älskade vän som ler mot mig och ger mig hopp. Du har fått mig att tro, tro på livet och tro på mig själv i de stunder jag inte ens sett himlen bortom alla moln.

Nästa låt är "The Cave". Du har aldrig lämnat mig åt slumpen utan gett mig kraft och mod till allt i livet. Du har gett mig styrkan att fortsätta, fortsätta genom smärtan hela vägen ur den. Du har gett mig friheten att tänka efter och låta mig leva mitt liv som jag vill ha det. Du har tagit mig ur så mycket mörker och du bara fortsätter, precis som livet själv. Allting fortsätter och så Mumford & Sons låtar.

"I Will Wait" rullar på efter "The Cave". Och jag kan bara tänka på dig och ****** Du fick din fina prins, precis som du förtjänade. Du förtjänar någon som håller om dig, som tar hand om dig och som är bara bara DIN.
💞💏 och med honom fick du dela din 18 årsdag. Din första dag påväg mot någonting nytt och stort. På väg mot självständighet och fria val. Drömmar och lycka. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, men den som gång på gång uppfyller livets alla önskningar slipper vänta. Men jag kommer alltid vänta på dig, låta allt gå i din takt och låta livet rulla, jag kommer vänta på dig runt hörnet om du kört fast och jag kommer vänta om du vill hålla min hand och springa ut i fjärran över horisonten. Dig vill jag aldrig förlora, så dig vänder jag aldrig ryggen åt och springer därifrån. Dig väntar jag på. I Will Wait for u.

När jag blir nere och ledsen sätter jag på akustiska versionen av "Håll om mig" med Petter. Försöker infinna mig i en känsla av trygghet och att alla vi där ute är tillsammans och att ingen är ensam. För det har du lärt mig. Att vi aldrig är ensamma, hur dåligt eller bra vi än mår så finns det dom som känner lika. Inte exakt lika, men som förstår oss. Du har försökt med all din kraft att förstå mig gång på gång och fast du inte kan känna hur det känns så har du gett mig det jag behövt. Lugnande ord och hoppet om en ny morgondag. Hoppet om att livet kommer fortsätta.

Du fick den Håkankonsert jag behövde, tack för att du gav mig chansen, och förlåt för att jag bangade. Precis som du, lärde mig Håkan att "man måste dö några gånger innan man kan leva". Och precis som du, lärde mig Håkan att "Din tid kommer". Min tid kommer och det vet både du och jag.

Jag vill avsluta detta med att hylla dig till skyarna, hylla dig för att du är min finaste,mest omtänksamma och bästa vän. Jag vill hålla om dig tills du fattar hur värdefull du är för mig och ge tillbaka all tid jag fått av dig. Jag vill gråta, gråta med dig tills du fattar hur mycket du betyder. Jag blir alldeles för känslig och skakar i kroppen av alla känslor jag får när jag reflekterar över dig såhär. Jag kan inte låta bli att svära för du är så jävla bra att du inte någonsin kommer förstå. Du är så jävla bra ******. Och detta hör jag mig själv skrika med tårar i rösten till dig. Är så himla lycklig och stolt att få ha dig så nära, även om vi sällan träffas så ligger du otroligt nära mitt hjärta. Grattis min älskade älskade vän till 18 år. Låt livet ge dig de du förtjänar. Du är guld. Följ dina drömmar, U can do It.

Massa pussar och kramar, känslotårar, från din Tovis
👭❤️⭐️👑"

Som sagt, ingenting i livet är givet. Älska era nära och kära, ta inget för givet.

Likes

Comments

Somnar gott iallafall, ensamheten drog.

Sov gott alla ni också

❤️

Kärlek, tovis

Likes

Comments

Här bara klagas det. I långa texter, om livet... Men jag måste få skriva, måste få fortsätta. Hoppas sätta ord på fleras känslor och hjälpa till.

Ensamhet är en osynlig varelse som då och då stryker sig ibland oss mer eller mindre. Den omringar oss och även om vi tycker om att vara själva så är det en helt annan sak i jämförelse med att vara själv med ensamheten.. Vi vill att de som vi har närmast hjärtat ska sitta där bredvid en och hålla om en. Slå iväg ensamheten. För matchen mellan mig själv och ensamheten är alldeles för tuff. Vi vill ha de vänner vi älskar så nära som möjligt så att ensamheten drar sig bortåt och fattar att den inte hör hemma där.

Ikväll kippar jag efter luft, med osynliga tårar och spänd kropp. Ensamheten har tagit greppet om mig och jag vill inte ens försöka sova. Jag stirrar rakt ut. Vem vill hjälpa mig, vem vill ta hand om mig, vem vill lugna mig? Jag tappar greppet om allt och det bara rasar. Allt bara rasar, känns som jag bara faller genom våning efter våning i en skyskrapa med 30 plan. Smällen i varje betongplatta tar hårt och det slutar aldrig, det slutar aldrig och trycket i mig drar ihop allt i min kropp när jag bara fortsätter falla, jag når aldrig markplan. Jag svävar fritt och önskar att någon fick ner mig på jorden igen. Ta mig och hålla i mig,ta hand om mig och berätta att de finns där.

Likes

Comments

Solen går ner och dimman ligger tät ute i den friska luften. Dagarna har flytit på. Det har varit lugnt ett tag. Sen utmanar jag mig, drar mig genom stora folksamlingar, hoppas att denna gång så kommer det gå bra men sen efter alla spänningar och efter alla intryck så kollapsar jag. Då snurrar alltihop och jag blir så himla rädd men blundar för allt. Fortsätter, biter ihop. Allting bara snurrar och det trycker över hela mitt bröst. Flyr sedan bort,gör helt fel. Trycker bort smärtan och gömmer mig bakom en fasad.

Jag vet att nästan alla vi gör såhär. Gömmer oss bakom det tunga när vi egentligen måste ta tag i det. Det hjälper inte att skjuta upp allt. Men jag kan inte se det nu. Jag lägger alla känslor på hög. Frågar någon, så är allt bra. För skulle jag säga att det inte alls är bra, att allt bara snurrar och att jag har jättetung ångest så känns det som jag ska bryta ihop. Är rädd för att det ska rinna över, är rädd för vad orden ska leda till. Med ord på papper har jag kontroll, jag kan radera och göra om.

Det gör ont ikväll. Jag skakar och hoppas att det ska bli bättre. Det kommer det bli. Det är tungt ikväll och svart. Runt om mig snurrar det, men det är bara ångest och det kommer gå över. Ikväll önskar jag tårar men vart är dom..?Kärlek, tovis 

Likes

Comments

Livet. Klockan är 03.29, jag har jobbat, borde sova.
Livet. Det är helt tomt och luften är svart när jag tar mig hemåt.
Livet. Alla har det inte så lätt. Och i natt tänker jag på er.
Livet. Det största lotteriet.
Livet. Det stora och tomma som i natt sjunker i min bottenlösa själ och kropp.

Det är så tomt, men jag vill så gärna skriva. Det är så tomt, men jag vill så gärna utrycka mig.

Men det är okej. Det är lugnt. Livet är lugnt. Andas in, andas ut. Vi blir starkare.

Kärlek. Tovis

Likes

Comments

Det blinkar varningstrianglar framför ögonen.. Fan, nu blev det för mycket,igen. En dag, men lika mycket svängar som på en vecka.. Och det har jag inte riktigt lärt mig att hantera. Mina små manodepressiva sidor kommer fram emellanåt... Tvivel och lycka på så kort tid att jag inte ens hinner blinka. Det molar i kroppen, jag vill försvinna,blunda, dö. Sen går det upp och jag kan inte sluta prata. Kan inte sluta, allt bara snurrar men livet känns bra. Bra självförtroende, bra känsla. Sen kraschar det igen, kan inte se mig i spegeln, knappt möte någons blick i korridoren. Och så tillbaka till det lyriska, till lycka. Å så krasch... Och allt detta under dygnets vakna timmar om och om igen... Men snart är dagen över och imorgon är det en ny dag, förhoppningsvis utan dessa otroliga svängningar.

Likes

Comments