SY FODRAL TILL SKÖTBÄDD.

Vi har hela tiden haft ett väldigt enkelt skötbord till Viggo, ett från Ikea som vi köpte begagnat och som redan var vitmålat. Sedan har vi använt dynan som hör till och de överdrag som finns på Ikea, med handduk över. De där överdragen är rätt fula och nu ganska slitna så jag bestämde mig för att sy ett nytt och det var enklare än jag trodde till och med! Tyget köpte jag från Tygvaruhuset (psst, mycket rea där, även på det här tyget!). Såhär gjorde jag:

1. Släppte ut all luft ur skötbädden, och la den på dubbelvikta tyget (så att det blir en framsida och en baksida).
2. Ritade runt hela dynan (även kanterna som ligger platt mot tyget), jag la till ungefär en halv centimeter i sömsmån men det visade sig egentligen inte behövas.
3. Klippte ut det jag ritat och nålade sedan runt nästan hela, räta mot räta förstås (lämna nedre kortsidan öppen där dynan sedan träs in. Jag sydde en liten bit in i "svängen", det gör man som man vill med men det funkade bra!).
4. Sydde runt där jag nålat. Min maskin har en smidig söm som är raksöm och sicksack i ett, den passade perfekt här. Annars kan man sy raksöm först och sedan sicksacka också så att det inte repar upp sig!
5. Fållade sedan kanten längst ner där dynan ska träs in.
6. Vände ut och in på alltihop.
7. Sist av allt satte jag tryckknappar längst ner för att kunna sätta ihop överdraget när dynan är där inne. Där kan man ju även sy fast några band för att knyta ihop, eller dragkedja om man vill vara lite extra avancerad.

Väldigt basic sömnad är det, och överdraget blir ju ganska "pösigt" liksom, men det går inte att göra mycket mer figursytt till just den här dynan. Jag kommer nog att sy något överdrag till tror jag, kul att få in lite mönster!

Gillar

Kommentarer

josefineso
josefineso,
Superfint! 😍
nouw.com/josefineso
Amanda
,
Åh, va fint!! Hade jag ägt en symaskin hade jag gjort ett eget! 😍
elinstenum
elinstenum,
Jätte fint Tove! Vad duktig du är 😍👌🏼
nouw.com/elinstenum