STUDIE-OCH YRKESVÄGLEDARE?

Jag hann aldrig med att fixa inlägget när jag skrev att jag skulle det, men här kommer det. En liten update gällande mitt plugg alltså! Jag kom ju in på det jag hade sökt, det vill säga studie-och yrkesvägledarprogrammet på distans via Umeå universitet, så långt är allt toppen. Har rätt länge velat läsa det och jag tror att det är ett yrke som skulle passa mig jättebra! Men jag insåg rätt snabbt att det var mycket fler och längre träffar än jag hade förstått i förväg, vår första träff är en och en halv vecka och det är för mig en hel evighet när det gäller att missa jobb och vara borta från min familj. Så bara det har gjort att jag har tvekat ända sedan jag fick antagningsbeskedet!

Sedan, att Viggos inskolning inte har gått särskilt bra och att situationen där för honom just nu inte är hållbar, det förvärrar såklart också läget för studierna. Jag har verkligen supersvårt att sortera tankarna just nu och när det gäller plugget är det ju nödvändigt eftersom det för det första måste läsas och göras uppgifter, det ska planeras för resor upp och ner, men sedan också försöka lösa allt så att det blir så bra det bara går för Viggo när allt är som det är.

Nu har det löst sig så pass bra att jag har en toppendeal med jobbet men hur pusslandet med familjen ska gå ihop vet jag inte riktigt än. Jag vill så gärna läsa det här, även fast läget är lite sisådär. Jonas pluggar ju också just nu samtidigt som han jobbar, och att ha Viggo på heltid på förskolan är ju inget alternativ. Så, vi måste verkligen ta oss en funderare på det här. Kanske borde jag avvakta med studierna till ett bättre tillfälle? Eller bara köra på. Ja, ni hör ju hur jag velar!?

Gillar

Kommentarer