Smörkola med rostad kokos och havssalt

För ett tag sedan blev jag tillfrågad att delta i Arlas julgodistävling för bloggare. Såklart jag ville det, julgodis råkar ju vara en av årets höjdpunkter enligt mig! Det passar extra bra att jag inför denna jul dessutom är gravid och har ovanligt lätt att klura ihop nya goda smakkombinationer. Så nu tänkte jag dela med mig av mitt bidrag till er! Smörkola med rostad kokos och havssalt
3 dl Arla vispgrädde 50 gram Arla svenskt smör 2,5 dl socker 1,5 dl ljus sirap 1,5 dl kokos Havssalt Blanda vispgrädde, smör, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp under omrörning på ganska hög värme. Fortsätt att koka, men på lite lägre värme och använd gärna en termometer för bästa resultat. Koka tills den står på 122-123 grader, det tar ganska lång tid, men ha tålamod och rör då och då. Var noga med att inte ha för hög värme på plattan! Under tiden kan du rosta kokosflingorna i en het, torr stekpanna. De ska bli ljusbruna, se till att de inte bränns! Ta av kolan från plattan när den har nått rätt temperatur och blanda i kokosflingorna. Häll sedan allt i en pappersklädd form. Storleken på formen kan du välja utifrån hur tjock du vill ha din kola. Låt den svalna en aning innan du smular över havssalt efter smak. Ställ formen kallt ett tag innan du skär eller klipper bitar av kolan. Mums! Pssst! Alla, vare sig man har en blogg eller inte, kan delta i en annan julgodistävling som Arla också arrangerar. Första pris är ett hembesök av Årets konditor! Läs mer och delta här!

Gillar

Kommentarer