Så gick rutinultraljudet

Så var dagen här, måndag 16 september, och dags för rutinultraljud! Som jag skrev har jag varit lite extra orolig den här gången, jag vet inte riktigt varför faktiskt. Är väl naturligt med tankar om att det känns omöjligt att få FLER helt friska välmående barn! Och det är väl grubblerier åt det hållet jag har fastnat i lite. Men en levande bebis kände jag på mig att vi skulle få se eftersom jag känner rörelserna varje dag nu!

Helgen var väldigt fullspäckad för vår del så jag tror inte att någon av oss hann tänka så väldigt mycket på måndagen alls, och lika bra var väl det. Vips var det dags att åka! Jag lämnade barnen på föris och sedan åkte vi mot sjukhuset för ultraljudet. Och det är faktiskt svårt att förbereda sig på hur det ska kännas, även fast man har gjort det förut, men det är en fantastisk känsla att se en liten bebis på skärmen som rör sig, vinkar, ett hjärta som slår fint och att faktiskt allt verkar vara så bra det bara kan vara. För precis så var det! Bebisen låg väldigt bra till så barnmorskan kunde mäta allt snabbt och smidigt på en gång, och alla mått såg bra ut, alla organ hon tittade på såg ut som de ska och ja, inget avvikande alls. Vilken lättnad! ❤ Moderkakan har jag i bakvägg, jag som var ganska säker på att den är fram eftersom jag har känt rörelser men de har varit ganska dämpade. I och för sig är de mycket tydligare nu och för någon kväll sedan kände Jonas också en liten spark med handen, dessutom kan jag se små sparkar utifrån nu också. Så det kanske snarare handlade om att bebisen var liten då!

Så, allt stämde alltså bra och beräknade datumet också i stort sett. Enligt mina egna beräkningar var BF 7 februari men mätningarna sa 5 februari, så det går vi på nu helt enkelt! 😊 Så nu är den här milstolpen avklarad och det var som sagt underbart att få se bebisen där inne, den lilla profilen av ansiktet som jag tyckte var ganska lik Viggos faktiskt, och att kunna blicka framåt och ta sikte på februari helt enkelt! 😍 Innan dagens fotojobb åkte jag för att fira och köpte en body och en mössa till vår nya familjemedlem och ett kilo satsumas som är det jag är mest sugen på just nu 💁🏼♀️

Gillar

Kommentarer

josefineso
josefineso,
Så fantastiskt ❤️nouw.com/josefineso
tovelarsson
tovelarsson,
Helt underbart, kändes lite overkligt trots att jag varit med förr 😄❤️nouw.com/tovelarsson
hedvigs
hedvigs,
Alltid en lättnad att veta att allt ser bra ut!❤️nouw.com/hedvigs
tovelarsson
tovelarsson,
Verkligen, sån magisk känsla ❤️nouw.com/tovelarsson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229