OM MIG.

Flytt till ny portal innebär nya läsare, vilket är hur kul som helst! Så en presentation av mig och min familj är kanske på sin plats så att ni förstår vad jag babblar om framöver, ni som inte redan är insatta.

Jag heter alltså Tove, är 26 år och bor i i Hudiksvall på landet tillsammans med min sambo (fästman till och med!) Jonas och vår son Viggo som är 1 år och precis 3 månader på dagen i skrivande stund. Jag är utbildad inom medie- och kommunikationsvetenskap och har även en folkhögskoleexamen inom journalistik. Just nu jobbar jag däremot som lärare i textilslöjd, något som har varit perfekt direkt efter föräldraledigheten. Planen är, som jag skrev i förra inlägget, att plugga till studie- och yrkesvägledare nu, för att få dubbel examen och större chans till jobb förstås. Jag har bloggat i en herrans massa år, jag tror att jag startade den första bloggen under första tiden på gymnasiet, och sedan har jag hållit bloggandet uppe med varierad frekvens genom åren. Jag återupptog det ordentligt när jag gick ut med att jag och Jonas väntade barn under hösten 2014 och det är superkul att ha det arkivet att kika tillbaka på, både graviditeten och när Viggo var pytteliten. Senaste halvåret har jag bloggat ytterst sällan, det har mest att göra med att jag startade mitt företag i höstas och helt enkelt har haft fullt upp. Saker jag gillar att göra när tid finns, förutom att umgås med familj och vänner, är att sy, rita/måla, fota, baka och promenera. Jag har även ridit i hela mitt liv, haft egna hästar och ridit andras hästar. Just nu har jag inte tid med det, men det är ett sånt där intresse som alltid finns där i hjärtat.

Jonas är lika gammal som jag, kommer ursprungligen från Finland och vi träffades när vi båda bodde i Umeå alldeles i början av 2012. Han är utbildad lärare och jobbar som det här i Hudiksvall, men ska alltså på sikt även bli rektor nu. Viggo är född i februari 2015 (så på bilderna här uppe är han alltså myycket yngre!) och är (såklart) världens bästaste lilla barn. Det finns ingen roligare person enligt mig, och jag blir helt överlycklig när jag tänker på att jag ska få följa honom genom hela livet!Stoj Design är mitt företag som jag startade i höstas, i början var det verkligen inte tänkt att bli något sådant, men det har med tiden växt och idag har jag över 5500 följare på Instagram. Det är mest där jag marknadsför Stoj, kika gärna på @stojdesign. Det är dock förändringar på g för företaget, jag kommer i höst inte ha tiden jag lägger ner på det just nu, och därför blir jag tvungen att skära ner eller helt skippa sömnaden och istället satsa på att designa egna tyger och förhoppningsvis affischer till barnrum. Det är lite mindre tidskrävande med tanke på att varje plagg ska sys och det tar sin tid och energi, till t.ex. tyg eller en plansch behövs ju bara ett enda original. På så vis sparar jag tid och kraft och har möjlighet att tjäna en hacka på jobbet jag lägger ner, till skillnad från nu. Det är inte utan att det känns himla vemodigt på samma gång, men prioriteringar är SÅ viktiga i familjelivet tycker jag. Men ett tag till hänger jag kvar, så följ gärna Stoj på Instagram och besök webshopen!

Finns det något annat ni vill veta om mig så får ni gärna fråga i en kommentar, på mail eller annat vis! :)

Gillar

Kommentarer