NYÅRSLISTAN 2016.

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut? Jag har nog gjort flera saker men det första jag tänker på är att jag har börjat frilansa som kommunikatör/skribent. Jag kom i kontakt med Företagsutbildarna av en slump och har under hösten jobbat med att skriva texter till deras webbsida och nyhetsbrev. Det har varit väldigt lärorikt och kul och jag hoppas på mer samarbete i framtiden!

Vilka länder besökte du? Förutom Sverige så hann vi med en liten visit i Finland som vanligt runt jul också.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, en av mina närmaste vänner, Maja, fick en son i maj!

Vilket datum från år 2016 kommer du alltid att minnas? Äsch, jag minns knappt några datum från det här året konstigt nog! Så jag antar att jag inte lär minnas dem i framtiden heller.

En gång du grät: en gång då jag kände mig väldigt stressad, hade prestationsångest och inte visste hur jag skulle orka med vardagen med allt vad det innebär. Såna stunder får komma ibland, utan att det är någon fara. För en stund senare kan allt kännas ganska okej ändå och plötsligt är den jobbiga känslan borta igen.

Vad var din största karriärsmässiga framgång? I början av året började jag jobba på skolan där jag fortfarande är kvar, jag har ingen utbildning, men blev ändå tillfrågad att fortsätta ett helt år till när terminen var slut. Det kändes bra! Och så förstås det jag skrev om i första frågan, såklart är det en stor framgång det med. Och en sak till kom jag på nu: äntligen hittade jag ett bra tryckeri till Stojs tyger och de är i skrivande stund på väg till Sverige, så under 2017 ser jag framemot att testa mitt "nya" företag.

Och din största framgång privat? Att jag trots att det ibland är svårt, har försökt se vad jag vill, behöver, kan och orkar. Det hade jag som mål för i år och jag har lyckats ganska bra.

Favoritprogram på TV? En massa skitprogram som vanligt!

Bästa läsupplevelse? Jag har läst minimalt men ändå tagit mig igenom flera böcker tack vare BookBeat. Jag har ett årslångt samarbete med dem vilket gör att jag får lyssna på en massa, massa ljudböcker och det är så lyxigt. Har mest lyssnat på spännande deckare!

Bästa tv-serie? Jag ser inte på serier i vanliga fall men har kollat igenom Skam nyligen och den serien är genial tycker jag. Så bra och den ska jag se vidare på när det kommer nya avsnitt!

Bästa film? Åh, jag vet inte. Vi har väl knappt sett en enda film på hela året?

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2016? Många såna där riktigt dåliga topplistelåtar från Spotifys topplista som jag har hört tusen gånger under mina slöjdlektioner.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Jag tror varken eller. Jag har absolut varit glad, det är inte så jag menar, men det har liksom rullat på bara. På många vis gladare än någonsin när det gäller att jag har fått se Viggo utvecklas och formas till sin egen lilla person. Men också frustrerad över att inte allt går som jag vill alltid, och att jag inte alla gånger varit säker på vad jag vill i livet ens.

Vad önskar du att du gjort mer? Tränat så att jag skulle slippa ha ont i ryggen som jag väldigt ofta har annars. Och stressat mindre över jobb och sånt, det är absolut inte värt det!

Den maträtt du åt oftast 2016? Svårt! Har inte ätit något sådär riktigt ofta, utan det har varit ganska blandat.

Vad gjorde du på din födelsedag 2016? Det var en vardag så jag jobbade, minns att jag slutade ganska sent, och sen vankades det nog födelsedagsmiddag hemma med familjen plus mamma och pappa om jag inte minns fel.

Vad spenderade du mest pengar på? Jag vettetusan! Tyg kanske?! Fast det är ju företagets pengar, men ändå.

Högsta önskan just nu? Att vi får ett bra 2017 och att alla familjemedlemmar och vänner får må bra och vara glada.

Vad fick dig att må bra? Att komma in i vardagen med min egen familj, liksom landa tillsammans. Viggos första år handlade mycket om fysisk utveckling för honom, men i början av det här året lärde han sig gå och efter det har utvecklingen ju mer varit mental. Det har givit oss tid att bli ännu mer sammansvetsade och vi kan kommunicera och till och med resonera ibland. Det har varit viktigt!

Vad är du mest stolt över? Viggo först och främst, han är så fin, busig, vänlig, smart och klurig.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Jag tänker fortsätta att tänka på vilka behov jag har, så att jag fortsätter att må såhär bra! Det är alltså inget annorlunda kanske, utan mer som att jag fortsätter i samma spår. Annorlunda tänker jag kanske blir att jag vill unna mig själv mer nya kläder till exempel, det är viktigt för mig för att jag ska vara bekväm också.

Vad ser du mest fram emot 2017? Att fortsätta följa Viggo och se hur han blir som tvååring, att se vad som händer karriärsmässigt, och hur allt ser ut om precis ett år. Det ska bli så himla spännande!

Gillar

Kommentarer