Marknad och avtrubbade känslor

Måndag igen! Förra veckan och helgen bara rullade förbi utan att jag ens hann märka det nästan! Jonas pappa åkte hem på lördag förmiddag och därefter åkte vi till mina föräldrar på middag med några vänner till familjen. Gårdagen spenderade vi på Hälsinge marknad. En sån där klassiker i Hudik som de flesta helst inte missar. Jag är dock inte SÅ noga med att besöka den varje år men ganska mysigt är det ju faktiskt när det är så fint väder som det var igår! Förra året var jag hemma med en en vecka gammal Hedda medan killarna var där och åkte lite karuseller. Så nu var det faktiskt rätt kul att kika runt och framför allt att låta Viggo gå loss lite. Hedda satt nöjd i vagnen i ungefär en kvart, så resten av tiden åkte Viggo vagn istället 😄 Tur att vår vagn är så jäkla rymlig och dessutom går att förlänga fotstödet på i såna lägen!

Efter veckohandling, middag och röstning kom sedan mamma och pappa hit och fikade äppelpaj som jag bakade tidigare på dagen. Och resten av kvällen bevakade vi förstås valet! Väldigt spännande och jag känner att jag inte ens riktigt kan tolka resultatet än, vad det landar på alltså. Det är ju inte HELT klart än heller innan alla distrikt är klara. Jag kände att jag blev glad över vissa saker, till exempel att SD åtminstone inte är allra störst, att det går sämre och sämre för M och att rödgröna i alla fall är ANINGEN större än blå i nuläget. Och såklart att V som jag röstade på fick fina siffror! Men jag kände mig också mindre glad över att SD är så pass stort som det är och tydligen fortsätter vinna mark, att det känns väldigt osäkert alltihop och att jag inte litar alls på blå sidan när det gäller samarbete med SD...!

Samtidigt känner jag mig lite avtrubbad också inför alltihop. Det berör mig samtidigt som jag inte riktigt orkar hetsa upp mig över det på något vis! Det handlar nog om att jag vet att jag ändå inte, i nuläget åtminstone, berörs så mycket, vilka som än styr Sverige. JAG kommer inte märka av några enorma skillnader hit eller dit. Så i de stunder jag inte har ork att tänka på resten av världen så har jag någon slags känsla av att det gör detsamma. Även fast jag egentligen inte alls tycker så egentligen, just eftersom jag röstade för mina medmänniskor snarare än mig själv också! Svårt att förklara, men hur som helst ska det bli intressant att se hur de löser situationen som är nu efter valet.

Gillar

Kommentarer