LÄGENHET ELLER HUS.

En så skön måndag har vi haft! Hedda och jag lämnade Viggo på föris imorse och sedan tog vi direkt en långpromenad hemma. Förra veckan gick jag nästan fem mil totalt insåg jag igår, det är ju hur mycket som helst?! Får nog inte till lika många långa prommisar den här veckan men ska försöka så gott jag kan. Jag älskar verkligen att promenera, särskilt i det här härliga vädret och helst med ljudbok eller pod i öronen. Just nu lyssnar jag på deckare, som utspelar sig i Hudiksvall faktiskt. Slaktaren heter den, men snart är den slut och då får jag snoka upp nåt nytt att fastna i. Och som sagt, vädret! Det är fantastiskt, jag blir så harmonisk av sol och värme. Det doftade nyklippt gräs nästan hela tiden, och fiskmåsarna lät mer och mer ju närmare havet jag kom. Underbart med sommarkänsla efter den långa, långa vintern.

Efter förskolan handlade vi en snabbis och åkte sedan hem. Viggo och jag åt mellanmål i solen och Hedda sov middag under tiden. Sedan tog vi vagn och cykel och cyklade ner till ån för att kasta i lite stenar (en av Viggos bästa grejer att göra). Hedda har börjat peka på allt (med hela handen) som ni ser på en av bilderna. Lampan är favoriten inomhus och hon har full koll på var varenda taklampa i hela huset sitter. Även hästen vid grannhuset fick sig en pekande hand mot sig. Där uppe bor vi förresten, i det röda lilla huset som bara syns till viss del. Det är ett vinkelbyggt hus så det är lite större än så. Det är så mysigt här ute, hästar på gården och havet några kilometer bort. Det är superlyxigt att ha haft möjligheten att låta barnen växa upp här sina första år, även om vi snart behöver större så har vi trivts så himla bra här. Jag minns fortfarande vilken otrolig lyx det var för oss att lämna den tråkiga lägenheten i stan för att flytta ut hit på sensommaren 2014. Då var jag gravid med Viggo i vecka 15-16 någonting och ville inget hellre än att ha naturen nära och kunna gå ut på egen tomt utan att känna att man behöver fixa i ordning sig en massa.

Det finns såklart fördelar med lägenhet också, om inte annat är det ju otroligt smidigt på många vis. Men jag skulle nog ha himla svårt att trivas i lägenhet igen efter att ha bott i hus i flera år nu. Dessutom har jag aldrig bott i lägenhet med mina föräldrar heller så det är egentligen bara under mina studieår jag har gjort det. Vårt nästa mål är att köpa ett hus, lagom stort för familjen och på någon plats vi också gillar. När det blir vet jag inte, men tills dess har vi det som ni ser ganska så gott här med 😊

Gillar

Kommentarer