Klar med barn?

Vilken fin helg vi har haft, i fredags hade jag och Jonas planerat att köpa hem pizza och äta i soffan när alla tre barn somnat. Det blev så pass lyxigt att storasyskonen ville sova hos sin mormor och morfar så vi hade helt enkelt bara Otto hemma över natten! 😊 På lördagen fyllde min pappa år så vi firade honom med att grilla smashed burgers och så åt vi den HÄR efterrätten (mums!??). Och på söndagen satte vi upp studsmattan och fikade lite hos grannarna på eftermiddagen, en ganska lugn dag på hemmaplan. Det är dock aldrig direkt LUGNT, att ha tre små barn gör liksom att det sällan är en lugn stund vilket är både roligt och väldigt uttröttande.

Men jag känner verkligen att våra tre barn känns helt perfekt nu. Vi har ju alltid tänkt oss två eller tre stycken, tänkt att vi tar ett barn i taget och hoppats på att få så många vi vill ha helt enkelt. Det har vi kunnat, vilket förstås är en stor lyx! Och redan när Hedda fortfarande var bebis kände jag att jag nog inte var helt ”klar” där utan hade en längtan efter en femte pusselbit i vår familj. Och NU känner jag mig faktiskt sådär klar som jag hoppades på att jag skulle göra! Det var såhär vår familj blev och skulle vara, och det känns helt rätt ❤️ Vi har aldrig tänkt att vi velat ha fler barn än såhär heller, men jag menar, man vet ju aldrig vad hjärnan snurrar igång för tankar när man närmar sig ”aldrig mer”-grejerna. Så därför är det så skönt att känna mig på riktigt hur nöjd som helst och snarare väldigt sugen på att ta nästa kliv, med ett liv utan en bebis i familjen ständigt (ser förstås väldigt mycket framemot Ottos fortsatta bebistid först, men efter det alltså 😊). Vi kommer kunna göra andra saker än man kan med en bebis helt enkelt! Plus att jag kommer kunna satsa på mig och mitt på ett sätt som inte varit möjligt med alla pauser för graviditet och bebistid. Det är också härligt att tänka på! Sedan kommer det säkert stunder när jag kommer avundas alla som har allt det underbara framför sig också, för delar av graviditet har jag älskat, att föda barn är superhäftigt och mycket av bebistiden ÄR underbar. Men jag skulle ändå inte vilja ha fler barn som jag känner det nu, och det är ju där skillnaden är nu helt enkelt!

Nu ser jag framemot att se våra tre växa upp tillsammans, att kunna bygga upp min kropp så att den är stark och orkar igen, och att kunna göra det jag vill för min egen skull i mycket större utsträckning än jag kunnat de senaste åren. Och i många månader framåt har vi ju faktiskt världens godaste bebis att njuta till max av!! 😍

Gillar

Kommentarer