JOBBLISTAN.

Hittade en jobblista hos @Leilabavcic som jag tänkte fylla i själv, hoppas ni tycker att det är kul läsning!

Vad ville du bli när du var liten?
När jag var liten ville jag bli författare. Jag skrev säkert hundratals "böcker", berättelser, noveller och sagor. Läste väldigt mycket som barn och jag tror att det är anledningen till min dröm, jag kände att jag också hade mycket att bidra med.

Vad trodde du att du skulle bli när du var tonåring?
Ju äldre jag blev desto mer släppte jag författarplanen, det kändes inte som en vuxen dröm för mig och jag kände att jag inte längre visste vad jag skulle skriva om när jag förändrades som person också som man ju ofta gör på flera plan i tonåren. Visst skulle jag ha kunnat tänka mig att skriva en bok men jag ville definitivt ha mer livserfarenhet innan i så fall. Skrivande var dock något viktigt för mig så ungefär här kom jag fram till att journalist vore något för mig. Jag började fotografera väldigt mycket och tänkte mig att multijournalistik skulle passa mig bra.

Vilka var dina bästa/sämsta ämnen i skolan?
Jag har alltid haft lätt för mig i skolan när det gäller det mesta. Kanske har jag varit bäst på svenska och SO-ämnen men även de kreativa ämnena som till exempel bild och musik. Sämsta ämnena har varit matte och vissa NO-ämnen. Jag har egentligen inte haft väldigt svårt för det men för lite intresse och därför inte direkt satsat på det.

Vad gjorde du efter gymnasiet?
Direkt efter gymnasiet fick jag för mig att jag skulle prova att vara au pair. Det blev tre äventyr innan det var över, först var jag ett tag i Genève i Schweiz (finaste platsen, såg Mont Blanc från mitt takfönster i huset!), sedan åkte jag till Muswell Hill i London och bodde i ett riktigt Harry Potter-hus, och sist men inte minst åkte jag med en vän efter en liten au pair-paus till Palma de Mallorca! Det var fantastiskt härligt att upptäcka den ön, även om själva jobbet inte var särskilt kul. Efter det började jag plugga journalistik på folkhögskola och flyttade därför till Stockholm i ett år, efter det flyttade jag till Umeå och pluggade mer och tog sedan min kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap!

VIlket var ditt allra första jobb?
Mitt allra första jobb var ett sommarjobb i några veckor på ett äldreboende sommaren mellan åttan och nian. Jag tyckte att det var oväntat roligt, och eftersom jag var så ung behövde jag inte göra det "jobbiga", alltså sköta de äldres hygien och så, utan jag umgicks med dem, städade lite och serverade mat.

Vad har du haft mer för yrken?
Sedan har jag sommarjobbat på ett annat äldreboende, jobbat på Max i både Stockholm och Umeå i flera år samtidigt som jag studerat, vikarierat på skola och haft sommarvikariat på dagstidning.

Vad går ditt nuvarande jobb ut på?
Just nu har jag flera jobb: 1. Lärare i textilslöjd på högstadieskola. 2. Frilansar som kommunikatör/skribent men jobbar just nu mer långvarigt med Företagsutbildarna och skriver nyheter och sköter lite webb åt dem. 3. Mitt egna företag Stoj Design där jag säljer mina egendesignade jerseytyger. Det tjänar jag egentligen ingenting på än så länge, eftersom det är under uppbyggnad men förhoppningen är att kunna göra det en dag.

Vilka är dina starka/svaga sidor på ditt jobb?
Överlag är en styrka att jag tar mitt arbete, vad det än är, på stort allvar och därför alltid levererar, eller hur man ska säga. Det har inte spelat någon roll om jag ska steka hamburgare, byta blöja på äldre människor eller bevaka en skogsbrand för en tidning. Mina svaga sidor är kanske att jag hittills ganska snabbt har ledsnat på jobb eller branscher, svårt att sig mig själv jobba med något en längre tid kanske. Det beror säker på att jag inte har hittat rätt helt och hållet!

Vad skulle du vilja jobba med om du inte hade det yrke du har i dagsläget?
Jag har haft planer på att plugga igen till studie- och yrkesvägledare men vettetusan om jag får ihop det med livet liksom. Skulle kunna läsa pedagogik för att bli lärare på riktigt men det känner jag mig inte så sugen på i dagsläget i alla fall. Så jag vet inte riktigt, hoppas på att det känns lite klarare i skallen när jag ska börja jobba igen efter nästa föräldraledighet (som jag ser framemot SÅ mycket)!

Vad gör du om fem år?
Förhoppningsvis jobbar jag lite som jag gör nu, alltså med lite av varje. Jag trivs med det och det gör mig inte så uttråkad! Heltid på ett och samma ställe har jag svårt att se mig på men å andra sidan är det ju enkelt att ha det så också. Jag hoppas på att mitt företag har rullat igång lite mer också, men det hänger ju helt och hållet på mig egentligen. Jag har haft väldigt lite ork i vinter att jobba med det, så det har tyvärr hamnat lite i skymundan. Men kanske blir föräldraledigheten en perfekt tid att fundera vidare på hur jag ska utveckla det?


Gillar

Kommentarer