GRAVID I VECKA 27.

Jahapp, snart är även vecka 27 slut, idag är jag i vecka 26+4 nämligen! Jag får ibland kolla en extra gång i appen när någon frågar eller om jag själv funderar, för jag glömmer på riktigt och håller inte alls exakt koll på dagarna som jag gjorde förra gången. Det går bara inte, jag får alltid räkna efter! Men, det är så det är den här gången helt enkelt, och det är ju skönt att det går undan!

Den här veckan har jag haft ganska mycket sammandragningar. Jag har alltid som gravid haft lättretad livmoder som lätt får sammandragningar så jag är egentligen van, men det kändes lite annorlunda en kväll. Spände liksom åt extra och kändes nästan lite som mensvärk i ryggen stundtals. Så då ringde jag förlossningen efter lite påtryckningar från Jonas, där jag fick prata med en väldigt trevlig barnmorska. Hon rådde mig att verkligen vila mer och lyssna på kroppen, och ringa igen direkt om det skulle bli värre eller inte ge med sig. Det kändes skönt och det var lugnt sedan resten av kvällen. Jag har dock känt av samma tendenser senare delen av veckan också, så nu försöker jag att ge tusan i att pressa mig för hårt, vare sig det gäller jobbstress eller fysisk aktivitet!

Det är fortsatt väldigt trångt uppåt i magen, nu sparkas det på revbenen varje dag med de där små fossingarna (tror jag i alla fall att det är?). Överlag har det varit livat i magen den här veckan, vilket bara är härligt! Jag börjar dock känna mig mer och mer klar med graviditeten, inte så att jag egentligen vill att det ska vara över än, för jag vet att jag kommer längta tillbaka till den här spännande och mysiga tiden. Men jag längtar så mycket efter att få träffa vår lilla bebis, se vem det är och lära känna henne!

Jag insåg igår att det kanske är dags att se över om det är några prylar vi behöver köpa nu de sista veckorna. Jag tror att det stora inköpen är gjorda och det mesta hade vi ju i förväg, till exempel skötbord, babysitter och babygym. Lite kläder kommer det nog fortfarande trilla in då och då, och en bra ergonomisk bärsele ska vi skaffa snart. Men annars tror jag att det inte är någon panik med saker!

Gillar

Kommentarer