GRAVID I VECKA 17.

Nu är vi inne på sista dagarna av vecka 17, på tisdag startar vecka 18. Oj, vad det känns mycket! Sen jag började må bättre går dagarna verkligen undan och det är ju härligt på ett sätt men samtidigt får jag nästan lite ångest av att tänka tanken att jag snart har kommit halvvägs. Å andra sidan är det nu allt roligt kommer hända, när det jobbigaste är avklarat!

Mamma frågade mig idag om magen i den här veckan såg lika ut som när jag väntade Viggo. Det tror jag, sa jag... men nja, på bilderna här uppe ser ni till vänster vecka 17 med Viggo i magen och till höger vecka 17 med nya bebisen. Ganska så superstor skillnad när man ser bilderna såhär, hela kroppen ser ju liksom annorlunda ut också även om jag inte tänker att jag har ändrats så himla mycket. Så ja, magen har helt enkelt blivit större tidigare den här gången ändå då. Och det är väl som det brukar med andra barnet vad jag har förstått, magmusklerna är inte riktigt lika starka och livmodern har varit med om alltihop en gång och vet vart den ska, liksom. Bebisen är just nu totalt runt 15-18 cm lång, det är ändå ganska stort! På så vis förvånas jag över att jag inte känner av den mer än jag gör. Någon liten puff då och då, men fortfarande ganska sällan. Det blir nog betydligt mer kommande veckor och kanske har jag moderkakan fram den här gången? Vi får se på ultraljudet om två veckor.

Jag mår annars bra för det mesta! Nämnde ju tidigare en riktigt störande nästäppa, usch vad jag har varit less på den de senaste dagarna. Ingenting hjälper ju ett dugg heller förutom sån nässpray som man inte ska använda. Så nu gör jag det ändå när det verkligen behövs, och hoppas innerligt att jag inte behöver vara sådär täppt resten av månaderna! Annars känner jag av lite i fogarna om jag är oförsiktig eller promenerar långt, mår illa om jag väntar för länge med att äta eller anstränger mig för hårt, och har ju haft problem med huvudvärk i veckan, dock inte på flera dagar nu vilket känns hoppfullt! Hormonerna kanske börjar stabilisera sig!

Har även börjat känna behov av att börja boa lite smått, mest i form av lite klädinköp och så. Det är mysigt att få hem de små miniplaggen, lite verkligare känns det och Viggo är helt införstådd med att det är "bebe" som ska ha dem på sig sen, även om han förstås inte har en aning om vad det egentligen innebär.

Gillar

Kommentarer

josefineso
josefineso,
Åh vilken skillnad på magen nu och då 🙈 så himla himla fin du är! Förövrigt lider jag verkligen med dig ang nästäppan och vet precis hur det känns, jag började med nässpray (sådan man inte ska använda alltså) när jag vad förkyld och trots att jag inte längre är förkyld är jag nästan konstant täppt i näsan pga att jag blivit beroende av nässprayen! 😩 riktigt fruktansvärt, kan inte sluta heller då jag inte kan sova/äta med täppt näsa 😳
nouw.com/josefineso
tovelarsson
tovelarsson,
Ja enorm skillnad ju, det trodde jag verkligen inte 🙈😅 Men det är väl vanligt att snabbare bli större med nästkommande barn! Åh fyy! Var det av en vanlig förkylning alltså? 😟 usch! Nej jag får panik när allt känns täppt! Läste på nån sida att försöka vänja en näsborre i taget av vid sprayen (med hjälp av renässans plus), tar säkert ca 14 dagar men kan ju vara värt ett försök. Så har man åtminstone en fri näsborre åt gången 😏
nouw.com/tovelarsson