SMÅBARNSSTRESS OCH REGN.

Just nu känner jag att vädret påverkar mig extra mycket. De dagar det är sol känner jag mig pigg och inspirerad och det är enkelt att ta sig ut med barnen och aktivera Viggo. Men de dagar, som idag, som är gråa och regniga känner jag mig stressad och som en sämre förälder än jag egentligen är. Det är svårt att vara utomhus med Hedda i regnrusk, även om Viggo nog gärna skulle gå ut även då. Så det gör att vi blir inomhus mycket och det blir så himla tråkigt för oss alla i längden. Idag var i och för sig en riktigt bra dag hur som helst, men jag ser verkligen framemot några, förhoppningsvis, soliga dagar framöver nu. Imorgon blir det en promenad för mig och Hedda och jag längtar så mycket!

Tänkte även skriva lite om den där tvåbarnschocken. Jag tycker inte att jag är så illa drabbad ändå, för det mesta går riktigt bra. Men just att ha en liten bebis är för mig ganska stressande. Allt jag gör, gör jag så snabbt jag kan för att få hinna med att slutföra, och det gör att jag liksom har andan i halsen hela tiden. För även om jag har sänkt mina krav på mycket nu en period, särskilt hur jag vill ha det hemma, så måste ju saker bli gjorda ändå. Och det är på något vis alltid med en stress i kroppen jag fixar grejer. Jaja, jag minns att det var precis så när Viggo var såhär liten också, för då är det ju så mycket som är akut enligt bebisarna. Ofta går det från noll till hundra och då är det inte konstigt att mycket blir halvfärdigt och halvdant. Så jag tror egentligen inte att det är så mycket att det är två barn utan snarare att det ena är ganska färskt. Och det kommer ju ändras med tiden såklart! Mitt i det här har jag börjat jobba så smått också, har tagit på mig lite småjobb som företaget jag jobbar för behöver få hjälp att fixa. Det kan ju låta lite onödigt om jag redan känner mig stressad, men det känns faktiskt lite skönt att ha det att luta sig mot. Man blir förstås väldigt mycket MAMMA när man just fått en bebis, och att jobba i lagom omfattning gör att jag får tillbaka en bit av en tid då jag har många fler sidor också. Svårt att förklara men ni förstår säkert ungefär hur jag menar?

Allt går så smidigt med Hedda just nu, hon är otroligt nöjd och glad nästan jämt. Hon sover bra, äter som hon ska och är allmänt lätt att ha att göra med. Så det är verkligen inga problem. Och Viggo är inte heller i någon särskilt krånglig fas nu. Men det är ett ständigt dåligt samvete att inte hinna med varje barn så mycket som man önskar. Och det är ju just så det på något vis ska vara, ju fler barn man har desto mer måste man ju dela på sig, och jag tror att det bara är något jag måste vänja mig vid. För även om jag kan känna mig lite stressad inombords så finns det ändå ett lugn i mig på samma gång. Nu är det såhär och jag njuter och älskar att vara i det!

Gillar

Kommentarer

melaniegoethe
melaniegoethe,
Så ball du är som jobbar lite också!! Man kan vara världens bästa mamma OCH jobba eller ha andra sysselsättningar som man också prioriterar för sin egen skull. Älskar den inställningen! GIRL POWER ❤️
nouw.com/melaniegoethe
tovelarsson
tovelarsson,
Men tack snälla för så fin pepp! Och jag håller verkligen med dig! För många, inklusive mig själv, känns det viktigt att inte ge upp precis allt "det gamla" även fast det tar otroligt mycket tid och energi med småbarn ❤️
nouw.com/tovelarsson