Jag har tyvärr inte kunnat uppdatera min bildprojekt p.g.a att min iPad och blogg kaosade men nu har jag äntligen fått det fixat efter att ha gått till några IT-arbetare på skolan som då har hjälpt mig. 

Det som jag har gjort på detta bildprojekt är att jag har gjort skuggorna och kontrasten på den skarpare och tydligare. Jag har även gjort det mörkt runt henne, fast lite ljusare vid henne så fokusen kommer mer på henne. Först målade jag det mörka med bara en blyerts men eftersom det inte blev så mörkt som jag ville det skulle bli, målade jag med en kol penna runt henne vilket gav mycket bättre resultat tycker jag. Med det mörka tänker jag att det representerar ensamheten och det mörka kalla rummet som hon då befinner sig i, och det blir mer inlevelse.

Detta bildprojekt har jag gett namnet "rädslan". Och med det tänker jag på att hon befinner ju sig i en mardröm, men man vet dock inte vad hon drömmer om. Och då tänkte att folk får själva bestämma, och vad jag tror så relaterar dom flesta det till sina egna rädslor.

Likes

CommentsIdag så har jag fortsatt på den andra skissen. Jag har gjort några små ändringar på den men för det meta har jag gjort skuggan. Jag tycker mest om den andra skissen, så jag kommer nog fortsätta på den istället för den första skissen där man såg allting från sidan.

Dock så ångrade jag mig och tänker inte göra den demon linanade figuren. Så istället för att man ser från demonens perspektiv så gör jag bara att man ser tjejen bakifrån när hon sover, fast hon drömmer fortfarande en mardröm. Drömmen tänkte jag mig mer att den skulle handla om att hon blir lämnad ensam och sårbar, att det är hennes rädsla så denna målning bir bara temat skräck. För att få fram budskapet mer och så att det ser mer läskigt ut så tänkte jag att jag skulle göra skuggorna på henne kropp ännu mer tydliga och därefter skugga allting om henne. Att jag skuggar mer ute i kanterna och hörnen och gör så att det blir ljusare i mitten runt omkring henne så att det ser ut so om hon ligger i ett stort mörkt rum helt ensam.

Likes

Comments


Idag på lektionen så tänkte jag fortsätta på min första skiss när jag kom på en ny ide som jag kunde göra.

Temat på båda skisserna är skräck och drömmar, ¨så därför jag tänkte att man kunde slå ihop dom så man målar en mardröm.

På den första skissen så är det tänkt att det är en tjej som ligger och sover men att hon drömer en mardröm. Det som hon då drömmer kommer jag att måla på så sätt att det ser ut som att det händer i verkligheten. I det här fallet är det då att hon drömmer om någon läskig demon liknande figur. För att visa detta så gör jag så att jag målar så det ser ut som om den demon liknande figuren är på väg mot henne och lutar sig svagt över henne medan hon ligger i sägnen och drömmer mardrömmen.

Men däremot så fick jag den andra iden om att det är fortfarande samma tjej som drömmer samma mardröm, men att istället för att se allt från sidan som man gör på den fösta skissen så målar jag så att man ser allt från demonens perspektiv.

Jag vet inte riktigt hur jag kom på iden men jag tänkte att om man gör på det viset så kanske det blir lite mer inlevelse i det hela.

Likes

Comments