Header

​Inga bilder kommer någonsin göra rättvisa för vad som var det absolut bästa valborgsfirandet i hela San Diego igår.

Måste fortfarande nypa mig själv i armen för att förstå att jag verkligen är här. I San Diego och i USA. Detta är något jag drömt om så länge jag kan minnas. Att leva den amerikanska drömmen i ett soligt Kalifornien - och nu är jag faktiskt här och upplever allt detta. Skapar dagligen helt otroliga minnen och möter vänner för livet. Kan inte sluta säga att jag älskar detta. Älskar livet och är lika tacksam som jag är lycklig. 

Men allt det roliga har sitt slut - mitt stavas hemresa och det börjar närma sig mer och mer. Men vad gör väl det då jag med säkerhet vet att jag haft det bästa halvåret i hela mitt liv och har kramat ur varenda minut av dessa månader och fyllt med så mycket minnen jag har möjlighet att bära. Har jag nämnt att jag är tacksam och lycklig? Förmodligen, men det går inte att säga nog mycket. Livet är så fint.

Åter till gårdagen. Bästa. Valborgshelgen. Någonsin. Hemma hos oss, i strålande sol, på vårt rooftop, till solnedgången, med vår alldeles egna DJ och vad som skulle kunnat ha varit halva San Diego i antalet människor på plats. Så mycket vänner, så mycket människor, så kul och så underbart. Precis som det ska vara. Låter bilderna tala för sig själv - även om de, som tidigare nämndes, inte alls gör kvällen rättvisa till fullo! 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Här har ni några snabba snapshots från förra gången vi besökte Los Angeles - och imorgon bär det av igen. Denna gång med en hel hög med härliga tjejer för några nätters dansande samt ännu mer turistande. Hoppas hinna bocka av Venice Beach samt Santa Monica med den omtalade piren. Annars då? Har bokat en resa till inget mindre än HAWAII(!) på springbreak! Hur läckert är inte det? Kommer bli AMAZING. Vi åker nästa måndag och är borta en vecka. Som jag längtar. En dröm som går i uppfyllelse. Ska se till att njuta hela veckan lång. Sola, bada, upptäcka och bara njuuuuta. 

Har jag nämnt att jag trivs i detta land? För det gör jag. Mer än vad ni anar. Har varit här i över två månader nu. Två hela månader har bara susat förbi. Vart tog tiden vägen? Är alltså inne på sista halvan av min tid här, vilket är en aning ångestladdad. Men som sagt: Jag njuter & jag trivs. Har hunnit med mer än vad jag själv tror och har så mycket mer att hinna se. Kommer bli kanon detta! 

Likes

Comments

Hollywoodskylten. Alltså HUR mäktigt är inte det här? Ytterligare en sak som jag nu kan bocka av från min "bucket list" av saker man bör göra i livet samt när jag är här i USA. Att se denna världskända skylt. Är fullt medveten om att det finns människor där ute som inte alls ser eller förstår vad det är som är så speciellt med detta. Men för mig är det stort. Stort att få se och uppleva saker som man innan bara fått se på bilder eller i film. För mig är detta mäktigt. Otroligt mäktigt. Precis som känslan av att se den otroligt vackra Golden Gate Bridge i San Francisco. Helt enkelt ett måste för alla som ändå är i USA. 

Det var ett tag sedan jag uppdaterade här och, precis som vanligt, har mycket hunnit hända. Förra helgen åkte vi alltså upp till Los Angeles för att bo i Hollywood hos våra vänner från Umeå över helgen. Vi turistade runt i staden, såg kända hus, byggnader, tittade på Hollywoodskylten och var uppe i Griffith Observatory. Åt god mat och besökte Six Flags. Ni som känner mig väl vet om att jag är otroligt svag för karuseller i alla dess former. Fullkomligt älskar att besöka nöjesparker. Hur mäktigt är det inte då att vara på ett av världens största? Six Flags var GALET. Skulle kunna vara där i en hel vecka utan att tröttna, utan tvekan. Tyvärr är området alldeles för stort för att hinnas med under en enda dag - vill verkligen tillbaka! Tänk dig en stor bergochdalbana, sen tänker du dig den gånger 5 och göra cirka tjugo dubbletter på den. Vi hann med de som åkte bak&fram, upp&ner, världens största loop - och massa mer. ÄLSKAR DET!

Dagen efter var det Oscarsgalan i Hollywood, Los Angeles. Om vi var där? Om vi stod närmast stängslet? Om vi fick se en skymt av inte bara en - utan två Oscarsvinnare? Om en av dem var Leonardo DiCaprio? Svar: JA! DET om något, var otroligt mäktigt. Magiskt.

Känns som jag överanvänder ordet mäktigt. Men kan lova er - att här är allt mäktigt. ALLT. Jag trivs. SÅ. Himla. Bra.


Likes

Comments

I sann Kalifornien-anda provade vi igår på vad vågorna verkligen går för här i San Diego - som även kallas för surfarnas huvudstad här i USA. Har haft halva Umeå (känslan säger då så) på besök här i San Diego över helgen. Ett gäng vänner som under sin roadtrip genom USA passade på att stanna till här för att låta oss visa dem staden från dess absolut bästa sidor. Och vad passar då inte bättre än att prova på att surfa? Med en erfarenhetsskillnad från 10 till 0 där man själv ligger på minus 0 - skulle jag sammanfatta min tid i vattnet som att sitta i en torktumlare. Ett enda virrvarr av kroppsdelar flygandes hit och dit samt saltvatten som fyllde upp halva huvudet. Men - jag hade kul och fick faktiskt känna på känslan av att faktiskt stå på brädan och svepa med en våg! Likt ett svettigt träningspass var det dock, fast mäktigare - så mycket mäktigare!

Grabbarna har nu rullat vidare mot Los Angeles medan jag försöker kämpa mig igenom plugg till denna veckas midterms. Ljuset i tunneln stavas helg och LA. Efter att ha levererat som guide i Diego är vi erbjudna att möta upp dem i LA på fredag för att tillsammans agera turister på både Six Flags och (förhoppningsvis) även få se skymten av The Hollywood Sign. 

Hur kan man inte se framemot en helg i självaste Los Angeles? Vår bucketlist i stjärnstaden är dock längre än vad tre dagar kan fylla - så att vi återkommer dit finns inga tvivel om. Nu: Åter med näsan i boken. Det roliga får vänta ett par dagar - men vad gör det när man har lika mycket att titta på i backspegeln som längta till? Jag trivs med livet. Mer än ni kan ana. 


Likes

Comments

Snapshots från förra veckan och veckan innan det. Vi har hunnit med ett housewarming party samt ett stycke elavbrott som resulterade i levande ljus och S'mores. Livet är bra fint här. Hur är livet hemma?

Likes

Comments

Bilder från förra helgen då vi tjejer bestämde oss för att ha en liten barbeque på vår balkong till solnedgången. Blåste otroligt mycket, vilket förklarar vad vi gör med grillen bakom dörren. Men med en utsikt som denna är det svårt att klaga. Nämnde jag; barbeque, solnedgång & vänner? En oslagbar kombo med andra ord!

Likes

Comments

Att se detta. Att verkligen få se The Golden Gate Bridge med egna ögon. Det var en dröm för mig. SÅ otroligt mäktigt. Att det inte ens var det minsta planerat gjorde det hela så mycket större tycker jag. Att jag skulle åka till San Francisco kom plötsligt - och att jag dessutom skulle ha tid över för att åka ut till bron kom i allra sista sekunden. Men jag ångrar inte för en sekund att jag tog chansen att uppleva detta. Det var så fint. Så mäktigt och så stort. Det är så mycket mer än bara en bro. Ni som vet - ni vet.

Innan jag åkte till USA var det många som sa till mig att det skulle bli ett minne och en upplevelse för livet. Det var inget jag själv tvivlade på. Jag visste att jag ville hit och jag visste varför. Men att dessutom få höra att denna resa skulle ändra mig. Ändra mig som person och få mig att växa till något mer som människa, det var något jag inte förstod. Hur kan jag växa? Jag vet redan allt, jag har redan sett allt jag behöver se - tänkte jag. Men oj så fel man kan ha. Även om jag enbart hunnit uppleva en femtedel av min tid här - så finns det ingen tvekan om saken. Jag har vuxit. Jag har blivit till något mer som människa. Även om det inte går att sätta ord på känslan - så förstår jag vad de som sa detta till mig menade. Sverige är en sådan liten del av världen. En sådan otroligt liten del. Det är inte meningen att du som människa enbart ska läsa en sida av boken - du ska uppleva hela. Och lika är det med världen. Det finns så mycket mer än det du själv anser vara din värld. Så mycket att se. Så mycket att uppleva - och framförallt så många människor att möta.

Som jag nämnde i början. Jag vet om att jag knappt nått sida tio i min bok. Men är fullt lika spänd på vad som väntar. Jag trivs här. Bättre än jag någonsin kunnat hoppas på. Det här är och har sedan länge varit min dröm. Att få leva och bo i Amerika. Och nu är jag verkligen här - och bokstavligt talat lever min dröm. Det låter för overkligt för att vara sant. Ibland måste man bara stanna upp. Se tillbaka på livet som varit och se vart man står nu. Njuta. Och bara leva i nuet. Vilket är vad jag gör nu. Njuter vartenda andetag av varenda minut. Jag trivs. Mer än du någonsin kan ana.

Likes

Comments

Happy Valentine's Day. Har haft en otroligt fin alla hjärtans dag här på andra sidan atlanten. Vaknade upp till blommor och ett alla hjärtans dag-kort från våra grabbar till roomisar, HUR fint var inte det? Fortsatte dagen med en promenad längs strandkanten och några få, men välanvända, minuter i solstolen. Blåste för mycket för att det skulle vara fullt njutbart, vilket egentligen inte alls skadar då vädret i övrigt är underbart. 

Senare under dagen knackade det på dörren till vårt hus. Och in kommer ett blombud. Till MIG. Från Sverige och från en underbar människa. HUR glad blir man inte då? Så. Otroligt. Fint. Det är i sådana lägen som man känner sig uppskattad. Det är en fin känsla. 

Dagen avrundande vi med en bonfire på stranden tillsammans med halva San Diego (kändes det som i vart fall) och avslutades därefter med pizza. Det är alltid lika svårt att med ord få ner ett händelseförlopp av dagen och dess tankar samt känslor. Men jag kan lova er - Idag har varit en otroligt fin dag. Jag är evigt tacksam till allt och alla som jag har i min närhet och i mitt liv. Kärlek till alla. 

Likes

Comments