Nu har vi varit i Luang Prabang i tre nätter och 3 dagar och imorgon åker vi vidare till Hanoi i Vietnam. Laos har varit väldigt mysigt och förvånandsvärt dyrt jämfört med Thailand. En måltid kostar ca 40kr?

Dag 1 var vi på lite tempel. Eller i alla fall ett tempel, som låg på ett berg mitt i staden med fantastisk utsikt. På kvällen gick vi till en Resturang med väldigt god mat och dålig service ( som vanligt) och där blev vi kvar. Vi drack lite öl och pratade med folk och vid 23.30 när samtliga barer stänger, hoppade all in i en taxi och åkte till en bowlinghall. Det är tydligen en grej en gör här.

Igår hittade vi en mysig resturang/kafé som hette "book&tea" som hade böcker en kunde låna, massa olika teer samt visade film varje kväll. Gårdagskvällen spenderades där.

Idag har vi fått våra visum till Vietnamn, bokat ett Airbnb (en lägenhet) i Hanoi och varit och sett ett vattenfall. Vattenfallet var helt enormt och superfint och det var som olika nivåer. Det var helt fantastiskt! När en hade kommit högst upp till det stora vattenfallet gick det att forsätta upp på berget till där vattenfallet börjar, vilket vi gjorde. Utsikten från toppen var otrolig och vattnet var alldeles turkost.

Nedanför vattenfallet fanns det björnar som räddats från tjuvjägare och nu togs om hand (Det är tydligen omöjligt för dem att leva i skogen eftersom de fångas in direkt). De var super små jämfört med svenska björnar och aldeless lurviga. Tyvärr var inhägnaden inte heller så stor och de hade behövt mer uttrymme.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

PAI
I pai var vi bara två nätter eftersom vi var taggade på att åka vidare till Laos. Det var en supermysig bergsby där vi spenderade majoriteten av tiden på marknader, vid lägerelden på vårt hostel och bredvid en pool. Marknader är bästa stället att äta på ! Det finns super mycket gott och ofta i rätt små storlekar så att en kan smaka ALLT. I pai åt vi väldigt mycket god sushi på marknaden, 1 bit för 5 baht (ca 1kr)

LAOS
Nu är vi i Laos och hit tog vi oss med en flodbåt från gränsen. Det är alltid jättesmidigt att ta sig någonstans här eftersom du kan boka i stort sätt allt från ditt hostel. Så vi blev upplockade i Pai på vårt hostel, körda i minivan till gränsen, sov där en natt och åkte sedan med en grupp genom passkontroll och visa fix och till båten. Båten tog två dagar och gick längs mekongfloden.

Vi sov en natt i en liten by längs floden och idag kom vi fram till slutdestination Luang Prabang.

Likes

Comments

CHIANG MAI
Chaing Mai var superhärligt, vi åt en massa god mat på både restauranger och marknader. Första kvällen var vi på en söndagsmarknad som var superstor, vi gick vilse typ 3 gånger påvägen hem.

Dag två spenderade vi mest på apotek och i väntan på läkare eftersom vi fått vägglöss och Johanna fått en allergiskreaktion på det.

Dag tre tvättar vi allt och byter hostel till det som är på bild 2. Det nya hostelletvar supertrevligt och utan vägglöss! 

Efter detta kunde resan fortsätta. Vi vandrade uppför ett berg till templet Doi Suthep, gick på musseum, klättrade och åt lite mer god mat. Sedan var det dags att fortsätta vidare till Pai, en by norr om Chaing Mai.

Likes

Comments

För några dagar sedan lämnade vi Bangkok och åkte till en ö, Ko Chang. Dagen efter vi hade kommit dit kom vår kompis Saga och mötte upp oss och hängde med oss på ön i några dagar. Det var supermysigt, vi spenderade majoriteten av tiden med att äta frukt och ligga på stranden!

I fredags så följde vi med Saga upp till bangkok för att möta upp Emelie och Vera, som Saga ska resa resten av tiden med. Eftersom Bangkok är tråkigt stannade jag och Johanna bara en natt. Igår kväll tog vi en nattbuss upp till Chiang Mai och här ska vi stanna i ca en vecka.

Hittills har vi hunnit med en marknad och en park.

Likes

Comments

Igår gick vi till en massa olika tempel, eller närmare bestämt två tempel med typ 10000000000 buddahstatyer i varje. Först skulle vi åka till palatset men det var inte öppet så då sluta det med att någon thailänsk gubbe ville hjälpa oss och gjorde typ ett program för dagen. Vi följde det lite grann i alla fall och besökte två av platserna. Det första var big buddha, en enorm staty av buddha men som för tillfället var täkt av en byggnadställning och det andra var gold mountain.

På kvällen åkte vi till chinatown för att gå på en kvälls marknad.

Idag har vi bytt hostel till ett betydligt mycket fräschare och bokat buss och båt för att ta oss till ko Chang imorgon! Vi är väldigt klara med bangkok. Det finns verkligen inte mycket att göra här.

Likes

Comments

Nu är första dagen så gott som avklarad. Efter 9,5 timmarsflygresa landar vi i bangkok klockan 7 på morgonen (1 på natten svensk tid). Vi tar en buss in till stan som stannar bara några 100 meter ifrån vårt hostel. Vi får tillgång till våra sängar direkt, vilket är tur eftersom vi knappt sovigt något alls på planet. Trotts att rummen skiljer sig en del från bilderna och ac:n blev till en fön, så slocknar vi rätt snabbt. 

Tre timmars sömn senare vaknar vi och ger oss ut på stan! Vi käkar lunch och bekantar oss med området. Och det är egentligen så hela eftermiddagen fortskrider; vi går och vi äter.

Likes

Comments

Nu är flygresan avklarad och vi har landat säkert i bangkok!

Likes

Comments