I detta collaget så valde jag att först lägga ihop två inskannade bilder av olika blommor som bakgrund. Jag valde att minska opaciteten på det andra laget till 83% så att man även skulle kunna se det första lagret, sedan valde jag linjär efterbel. För att få den lite gråare tonen på själva bakgrunden. Sedan la jag över fotografiet eftersom att jag tyckte att det såg häftigt ut, på detta valde jag att ställa in lageralternativet linjär efterbel också eftersom att det fick en slags grå ton över sig. Sedan lade jag in mobilen och solglasögonen i bilden och med båda dessa så använde jag lageralternativet subtrahera eftersom att jag tyckte att det såg häftigt när man såg växterna igenom respektive sak.


Min material som jag valde att scanna hittade jag lite runt huset här hemma och anledningen till att jag valde de grejerna som jag valde var just att jag tyckte att det kunde bli ett coolt resultat. Jag tycker att den här bilden i sig har något lite gammaldags över sig men även blandat med nutid med tanke på mobilen.

I den här bilden så använde jag cd skivans bild som bakgrund. Sedan lade jag in batteriet ovanpå, valde lager alternativet differens för att få den effekt jag ville. Sedan la jag in nyckeln, den här gjorde jag ingenting med eftersom att jag tyckte det såg bra ut som det var. Sedan tog jag den inscannade pappersbits triangeln och la ovanför cd skivan, jag valde lager alternativet uteslutning på den eftersom att det såg häftigt ut. Sist men inte minst så klippte jag in fjärrkontrollen, satte den över batteriet och cdskivan, använde lageralternativet luminiscens.

Jag valde dessa grejer eftersom att de va de som låg nära till hands och tänkte att de hade kunnat göra sig bra på bild tillsammans. Jag vet inte riktigt vad jag tycker att bilden förmedlar men jag är nöjd med resultatet!

I den här bilden så använde jag de gröna bladen som bakgrund. Sedan la jag cd skivan som lager över med lager alternativet subtrahera, därefter mobilen med lager alternativet "mörkare" och sedan även fjärrkontrollen med alternativet "skarpt ljus". Sista jag gjorde vara att lägga de torkade blommorna som ett lager över alltihop med lager alternativet "strålljus" vilket gjorde att collaget fick den effekt som det har. Detta blev sedan det slutgiltiga resultatet och jag är nöjd. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Jag valde att fota Stina när hon satt uppe i en trappa så att det skulle se bra ut om jag satte henne uppe på en bokhylla. Sedan klippte jag ur henne ur bilderna jag tog på henne och satte henne på olika platser i bokhyllan, för att bilderna skulle passa in i ljuset som var i biblioteket så justerade jag kontrasten på bilderna. Valde även att klippa ut en bild på mig själv och redigera den så att den passade in i bilden för att det behövdes fyra bilder inklippta på original bilden. Jag valde att göra detta kollaget eftersom att det var den första idén som jag fick.

Likes

Comments

Vi valde att göra den här filmen om ett kraschande flygplan eftersom att det var någonting som vi alla tre var överens om och eftersom att det var en kul grej att göra. Vi klippte ut allting i papp som vi sedan flyttade runt mellan korttagningarna med kameran. Vi valde att klippa ut på det här sättet eftersom att vi tyckte att det var det enklaste när filmen skulle handla om ett flygplan som flög. Vi valde ljud som vi tycket passade till ett flygande flygplan, åskoväder och under tiden som vi inte hade något passade ljud så valde vi att lägga in olika låtar.

Likes

Comments

Före
Efter

Här använde jag mig utav täcka över verktyget, där den svartvita och orginalbilden blandades. Jag tyckte att det blev fint på den här bilden eftersom att det rosa framhävdes mer när resten av bilden saknade färg.

Före
Efter

I den här bilden använder jag mig utav mjukt ljus efter att jag har lagt på en rött fyllningslager. Jag tyckte det då blev ett finare ljus på den redigerade bilden.

Före
Efter

På den bilden valde jag att överlappa med en violett färg som jag sedan redigerade med raster för att få färgerna anpassade lite mer till själva bilden.

Före
Efter

Över den här bilden satte jag ett fyllnadslager med ljusrosa som jag sedan använde multiplicera på som gjorde bilden lite mer rosa vilket jag tyckte var fint i den här bilden.

Före
Efter

Den här bilden redigerade jag genom att lägga på ett lila färglager över bilden och sedan valde jag färgverktyget i lagerfunktionen och resultatet blev då bilden nedan.

Likes

Comments

Före
Efter

Jag valde den här bilden ifrån Kroatien eftersom att jag tycker att det är en väldigt fin vy men att själva stranden var lite ur fokus och lite för mörk så då ändrade jag intensiteten och kontrasten i bilden som ett lager och sedan valde jag att ha himlen i samma redigering som innan då jag tyckte den framhävdes fin redan då. Ljusade även upp havet en aning för att framhäva det blåa vattnet och gjorde även skummet lite vitare så att det såg naturligare ut mot stranden efter att jag ökat kontrasten och intensiteten. Jag tycker att jag förbättrade min bild genom att allting ser mycket klarare, skarpare och ljusare ut och då ser bilden jämnare ut.

Likes

Comments

före photoshop
efter photoshop

I denna bilden på Agnes så valde jag att öka kontrasterna och färgmättnaden genom att ändra justeringslagret nivåer i bilden så att bildens färgmättnad var snäppet rödare än från början. Jag ökade kontrasterna så att alla skuggor och kanter framhävdes tydligare.

före photoshop
efter photoshop

Även i denna bild använde jag mig justeringslager kurvor och nivåer för att förändra kontrasten och färgen i bilden. Jag använde mig också av färgbalans verktyget för att göra bilden aningen kallare för att göra det vita i bilden vitare. I original bilden ser man att ljuset är i en varmare ton eftersom att solen lyser in genom fönstren och valde då att göra ljuset kallare.

Likes

Comments

- Den första bilden av Stina valde jag att öka kontrasten, göra bilden en aning kallare och öka ljusstyrkan i bilden. Detta gjorde jag genom att ändra kurvor och nivåer. Jag ändrade färgbalansen genom färgbalans verktyget. Jag valde att göra denna redigering eftersom att bilden hade väldigt lite kontrast och var något gul i tonen. Jag använde också linjal verktyget till att räta upp bilden eftersom att den var något sned.

- Jag valde detta motivet eftersom att jag tyckte att det såg coolt ut när omgivningen runt Stina var helvit och att det blev sånna kontraster mellan Stina och själva vägen när hon står till höger i bilden och till vänster i bilen så är det helt vitt.

- I denna bilden valde jag att höja kontrasterna och även höja ljusstyrkan en aning genom att använda verktyget kurvor, sedan ändrade jag också nivåerna i bilden så att det skulle framhäva blommorna och den rosa färgen. Annars jobbade jag mycket med det naturliga ljuset i bilden och det krävdes inte mycket redigering för att framhäva bilden.

- Jag valde detta motivet eftersom att jag tyckte att blommorna var väldigt fina och att det kunde bli en cool bild med det rosa och att man kunde framhäva de lite mer. Tycker också att det blev häftigt när fokuset ligger på blommorna i mitten så att blommorna i bakgrunden hamnar lite i ofokus.

- På denna bilden valde jag att höja kontrasterna och ljusstyrkan genom att använda kurvor verktyget i Photoshop, jag valde att ljusa upp den ytterligare lite med nivåer verktyget. Jag gjorde också bilden lite skarpare så att flaggorna blev mer framhävda i bilden.

- Jag valde detta motivet eftersom att jag tycker det ser häftigt med flaggor mot en helt grå himmel. Denna bilden tog jag i grodperspektiv och jag tyckte att det gjorde denna bilden väldigt bra.

- Här valde jag att öka kontrasten genom kontrastverktyget och sedan även gå in på nyansverktyget för att framhäva vissa färger mer än andra. Jag försökte göra kortleken lite skarpare än allt annat i bilden så att all fokus handlar på den eftersom att den är i mitten av bilden och eftersom att det är den som gör hela bilden.

- I denna bilden valde jag att fotografera Kevin med en kortlek framför sitt ansikte, jag tycker att det ser lite coolt ut när bilden i sig inte består av jätte mycket färg men att kortleken lägger till den där lilla extra färgen som kan behövas. Jag gillar att fokuset i bilden hamnar på kortleken.

- I denna bilden gjorde jag bilden en aning blåare genom att gå in på kurvor och sen ändra kanalen till blå för att göra bilden lite kallare, bilden är fortfarande väldigt gul men eftersom att det är inomhus och ljuset kommer ifrån en inomhus lampa så är det rätt svårt att undvika. Jag gjorde också bilden skarpare och la till mer kontrast genom att använda den vanliga kurvor verktyget. Jämnade också ut ljuset i bilden en aning eftersom att den i originalet var rätt mörkt i bakgrunden.

- Detta motivet valde jag eftersom att jag ville försöka att lägga fokus på bara den främre lampan så att resten av korridoren skulle hamna i i bakgrunden rätt ofokuserat. Jag ville även prova att jobba mer med inomhusljuset och det varmare ljuset istället för det kallare ljuset som man oftast får vid stora fönster och utomhus.

Likes

Comments

Hej, mina förväntningar på den här kursen är att lära mig mer inom photoshop och att lära mig olika inställningar på olika kameror. Jag har inte direkt några förkunskaper inom ämnet men jag har experimenterat lite i Photoshop tidigare. Inom film har jag ingen som helst erfarenhet sedan tidigare men tycker att det ska bli kul att lära mig :) 

Likes

Comments