Tjo!

Just nu är det relativt lugnt i skolan har nationella i matte om 3 veckor men det flyter på.

Måste bara berätta att i Torsdag vann jag ett idrottstipendium på 10000 kr :D riktigt härlig att bli uppmärksammad på det man gör och lägger ner hela sitt liv i.

Träningarna flyter inte riktigt på lika bra, eftersom jag har fått benhinneinflammation så för jag inte göra någon alls som belastar benet så för inte springa, hoppa eller göra något liknande... jajaa kör rehab iallafall och hoppas att jag kan bli lite starkare. Ska snart förhoppningsvis beställa en massagetid till min rygg för att mjuka upp den lite för den har börjat krångla lite igen :/

aja hoppas ni har det bra! Tova :*

Livet är enklare uppochner

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tjo!

Sorry för dålig uppdatering, inte riktigt hunnit med!

Har nu på 1.5 vecka tävlat 2 tävlingar. Mälarcupen och Svenska cupen.

Mälarcupen gick väl helt okej. Kom inte till någon final men slog mitt personbästa i fristående med 11.800 och körde för första gången överslag volt på hoppet, ramlade men är ändå nöjd över att jag körde den. Det var 3:de gången som jag körde det hoppet till hård landning. I barren hade jag äntligen med mitt överhopp i barren dock kom jag inte runt på min undertagsjätte så jag fick ett fall. Blev ingen final för mig denna gång.

Veckan efter var det dags för Svenska cupen i Malmö. Jag hade ett fall på hoppet (igen) och ett på bommen på min sidvolt vilket jag var riktigt besviken över då jag ofta klarar den bra på träningar. Jag kom 5a med inte så jättebra poäng, dock så skiljde det ca 6 poäng upp till en 3e plats, så jag hade inte kunnat placera mig denna tävling. Jag kom iallafall till baarrfinal med poängen 9.950, 0.05 poäng från att uppnå mitt mål på 10.0... Aja finalerna började och det var en tjej som skadade sig på hoppet så eftersom jag var första reserv i bom och fristående fick jag hoppa in och köra istället för henne. Denna dagen hade jag fruktansvärt ont i mina benhinnor men jag ville så gärna köra, så jag bestämde mig för att köra!

Barren gick inte som jag ville och hamnade på 9.100. Men så kom jag till bom och var den sista startande och för första gången detta året står jag på HELA serien utan ett stort vingel och får personbästa på 11.550 och hamnade på en bronsplats. så från att vara reserv till att hamna 3a! Sedan var det fristående, mina benhinnor hatade mig men jag brydde mig inte. Jag tävlade mot 3 st från Stockholm som har en egen hall och enligt mig perfekta förutsättningar mot vad jag har. Jag klarade inte av att vinna över dessa tjejer som hade jättebra och fina friståenden.

Är relativt nöjd med denna tävlingssäsong och nu är det en lång återhämtningsperiod och sedan uppbyggnad mot SM som går i Helsingborg i Juli.

Hoppas ni har det bra! Tova :*

Likes

Comments

Tjo!

Nu är jag i Stockholm för att imorgon ska jag tävla Mälarcupen! Är så taggad på en tävling för en gångs skull. Vi kommer att tävla först på morgonen och vi kommer sammanlagt att vara ca 25 seniorer, tror dock inte att alla kommer köra alla redskap. Är ganska skönt att man inte är junior där det kommer vara ca 65 st som tävlar för 4 st finalplatser på söndag.

Idag tävlar min syster och jag hoppar verkligen att det kommer gå bra för henne, de kan också avancera till finalerna på söndag.

Hoppas ni har det bra! Tova:*

Köpte denna tröja igår <3

Likes

Comments

Tjo!


Har precis insett att detta är mitt sista höstlov...

Aja, idag har vi varit i Borås för att träna, eftersom vi inte har en egen hall med grop och ett bra fristående åker vi ibland iväg till föreningar som har detta. Jag körde iallafall överslag volt på hoppet med en satsbräda, så jag hoppas verkligen att jag kan tävla på det nästa helg i Stockholm. Jag orkade köra igenom ett helt fristående med volter, dock så skruvade jag inte i slutet. Men jag eftersom de har en voltlänga ut i en grop så körde jag 1.5 skruv bakåt och framåt och landade i en stabil matta. Dock så mådde inte mina benhinnor så bra efter hopp och fristående, men men... Next up gick vi till barr. Där jag hade svårt med att köra min vipp 180*, jag lyckades på sista och i samma omgång satsade jag på att köra mitt avhopp med en halv vändning, vilket gick rätt så bra. Det var också ut i en mattgrop, men det var första gången så jag var rätt så lycklig över det. Just ja, körde även dubbelvolt och dubbelskruv ut i en mattgrop, var typ 3 månader sen som jag gjorde det :D

Nu är det bara 2 träningar kvar innan vi drar till Stockholm för Mälarcupen och sedan så har vi en träning till på fredag i Stockholm men det är bara för att känna igenom alla redskap.

Ha det bra! Tova :*

En bild från i somras när vi var i Hjo för att käka glass men slutade med gympabilder.

Likes

Comments

Tjo!


Vädret idag har varit väldigt konstigt, först moln sen sol sen lite fint regn sen sol igen och nu är det spöregn... no me gusta, det har dock varit rätt så varmt idag ca 10+. Aja imorgon har vi fysikprov, ej taggad då jag inte förstår alls mycket.. Åh juste våran SYV var idag hos oss och snacka om vad man ska göra efter gymnasiet, som om man inte har tillräckligt med val i livet.

Det har inte hänt särskilt mycket nytt på träningen förutom att jag äntligen kör överhoppet i barren igen som är värde ett D plus att det är ett krav, så bara på den övningen tjänar jag 0.9 i utgångspoäng om den blir godkänd.

Är ganska så taggad på nästa vecka då vi har höstlov <33

Ha det bra ! Tova :*

​Kan ta ett moment tillbaka till Bulgarien i detta regnoväder. 


Likes

Comments

Tjo!

Vad har hänt sen senast? Jo, jag har haft det riktigt bra. Skolan och träningarna flyter på dock så kom vi på att i vi skulle ha 3 (!!!!) prov/ inlämningar v. 43 i fysik, historia och svenska. Som tur var lyckades vi att flytta på historian till tisdag v.45, eftersom vi har lov hela v.44 så nu endast fysik o svenska. Fysiken är sjukt svår även fast det är basic matte.

Träningarna går helt okej och det är 2 veckor tills vi ska till Stockholm för Mälarcupen. Så taggad!! Jag kan alla min övningar och nu gäller det bara att sätta ihop allting till en bra serie. Om min bomserie går som jag vill så kommer jag ha det högsta utgångspoängen i Sverige... så jag hoppas verkligen att jag kommer lyckas med det.

Hoppas ni har det bra! Tova:*

Min nya träningsdräkt från Alpha Factor! Tycker det är så snygg!

P.s ja min spegel är smutsig

Likes

Comments

Tjo!

Har nu kört 1.5 vecka av min raw-food period och det har gått bättre än vad jag hade kunnat tro, nu kör jag bara tills på lördag och sedan back to varm mat. Längtar så!! Så taggad på lördag då det är partytime och jag får käka tårta, så happy!

Kort och gott så är det väldigt chill i skolan, har inga läxor som måste göras utan det är ju som vanligt matte och fysik.

Om 3 veckor är det dags för Mälarcupen, mitt tävlingsmål. Kommer ha en mycket högre utgångspoäng, förhoppningsvis, än vad jag hade på SM. Som vanligt är tävlingen i Stockholm och det är mitt 3e år som jag är med, var med första gången 2014.

Btw!! idag klarade jag mjukis fram och bak!!! Typ inte kunnat köra det på länge på grund av en ryggskada som uppkom 2014 på just mälarcupen :'). Ryggen har varit bra fram och tillbaka, men har funkat riktigt bra det senaste, dock så vill mitt bäcken vrida på sig (låter hemskt jag vet) eller så är det mitt muskelfäste som har problem. Aja just nu är det okej.

Ha det bra! Tova :*

Jag vill ha en sådan tatuering på fingret :)

Likes

Comments

Tjo!

I måndags började vi med vårat gymnasiearbete, att äta raw-food i minst 2 veckor. Vi är nu inne på våran tredje dag och eftersom jag har ett sockerberoende så är det väldigt svårt för mig att håla mig undan kakor och godis. Speciellt idag när det är kanelbullens dag. Jag äter mycket nötter, dadlar och vindruvor för att hålla nere mitt sötsug, men det är så svårt.

Juste vi kollar vårat blodsocker också. Jag har i hela mitt liv hatat att sticka mig i fingret, men det gjorde inte så ont som jag trodde att det skulle göra. puuh.

Aja, idag var det har varit en väldigt chill vecka hittils, men det är snart torsdag och fredag, de värsta skoldagarna...

O träningarna flyter på som vanligt och äntligen har VM dragit igång i gymnastik :D så kul och intressant att kolla på.

Ha det bra! Tova :*

Bara jag som älskar detta snapchatfiltret?

Likes

Comments

Tjo!

Mitt liv är just nu på topp! Allt jag kan tänka på är just nu positivt!

Det är idag en månad kvar till nästa tävling då jag ska vara i min toppform och jag känner nu att formen börjar komma på plats, inte så jätteont i kroppen, peppar peppar... Är så taggad på att tävla och kunna se resultat efter mitt slit.

Aja, kommer förhoppningsvis tävla på 4 nya övningar. Blir svårt att hänga med för er som inte kan "gympaspråket" men iallafall; dessa är överslag volt på hopp, överhopp till handstående och vipp 180* till undertagsjätte i barr och Splithopp 180* på bom.

En sak som hände på träningen i veckan var att jag missade bommen, igen, på splithoppet. Jag har missat bommen ca 3 gånger på en vecka alltså nästan varje träning :D. jaja tycker det är ganska kul och det gör inte så ont som man kan tro.

Juste, nästa vecka börjar vi med våran raw-food vecka. Får väl se hur det går.

Ha det bra! Tova :*

Denna bild är så jag.


Likes

Comments

Tjo!

Har denna helg varit iväg i Köpenhamn på en tävling. Alpha Factor Trophy! Denna tävling är väldigt rolig att vara med på då man endast tävlar 2 redskap på 2 dagar, med det som jag saknar är att när man inte riktigt får en tävlingskänsla då.

När vi kom till hotellet såg vi att vi hade ett superlitet rum med endast en 140cm säng som jag och min syster skulle dela på. Vi fick plats iaf.

aja! det gick iallafall helt okej. I lördags körde jag barr och hopp. Barren gick inte som planerat då jag föll på mitt avhopp och på hoppet körde jag endast ett överslag. Jag körde inte på mina svåraste övningar just för de inte är redo att tävla på än och denna tävling var endast en träningstävling.

Idag, söndag hade jag då bom och fristående. Vi började med friståendet där det gick riktigt bra för mig med poängen 11.133, rätt så nöjd med det (icke gymnaster kan ha svårt att förstå vårat poängsystem). Sedan var det dags för bom, det mest nervösa redskapet sist. Vi hade uppvärmning och jag skulle köra en handvolt, dock så kom jag lite snett och missade bommen och föll rakt ner på mattorna. hahah... jag överlevde igen och började tävla. När jag tävlade hade jag tyvärr ett fall och då igen på handvolten. Jag tyckte att bommen och mattorna under hade ungefär samma färg så de smälte liksom ihop.

En icke intressant fakta är att jag och min syster har ätit 3 hamburgare denna helg, dock så var det 2 stycken med kyckling istället för kött.

Japp det var min roliga helg och nu är det dags för en inte så rolig skolvecka. Denna kommande vecka ska vi börja trappa ned på varm mat inför vårat gymnasiearbete med Raw-food som börjar nästa vecka. Taggad på fredag då jag ska ut och käka med mina kompisar! :)

Ha det bra// Tova

Likes

Comments