Älska kärlek!, Jobbiga saker som livet erbjuder
Jag skriver inte mycket här på bloggen längre. Jag har helt enkelt inte samma behov som tidigare och dessutom har jag fullt upp med att fokusera på andra saker. Men ni som har läst mina inlägg vet att jag har haft det lite kämpigt med tidiga missfall och dessutom gått igenom ett utomkvedshavandeskap som ledde till borttagning av min ena äggledare.


Eftersom detta var något helt nytt för mig när det dök upp i mitt liv, dök självklart en massa frågor upp. Framför allt fanns en stor fråga som snurrade runt i mitt huvud och gav mig panik; Kommer jag kunna bli gravid igen?

Jag behöver inte gå in djupare på mina egna erfarenheter, vill ni läsa & veta mer hittar ni dessa inlägg under kategorin "Jobbiga saker som livet erbjuder". Men det jag däremot vill berätta, är att jag har fått svaret på den stora frågan.

Oavsett vad läkare sade, så låg den kvar där och skavde.. Tills dagen då jag var i v.12, och barnet i magen levde & mådde bra. Tills vi fick se vår lilla bebis sprattla inne i magen där på tv-skärmen hos barnmorskan. Vilken lycka.

När jag i v.21 fick känna de första sparkarna & när jag vecka för vecka får se hur magen växer och blir stor.

DÄR fick jag svaret; JA, man kan bli gravid igen efter ett utomkvedshavandeskap. Absolut finns det olika situationer och jag är ingen läkare eller expert, men jag har själv varit med om ett och dessutom två tidiga missfall och jag vill bara säga;

Ge inte upp! tro på att din kropp är fantastisk och klarar det, för det gör den!

Ha en fortsatt fin vecka & om någon av er vill ställa frågor (jag vet att man kan ha många) så tveka inte att fråga på <3

#hopp#kärlek#styrka#lycka

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Godmorgon, inredningskonsult, Ny vecka!

Godmorgon!

Här ligger jag i våran nya säng, i nya lägenheten- som vi flyttade in i för snart 2 månader sedan & är nästan klara med alla rum haha - och drar mig!

Jag behöver VERKLIGEN komma igång med pluggandet igen. Det har legat lite på is av flera olika anledningar den senaste tiden.. dels för att det här med graviditeten har snurrat alldeles för mycket i mitt huvud (& i hela kroppen) så att jag har haft svårt att fokusera på mycket annat, och dels för att vi har haft mycket att fixa med lägenheten.
Dessutom har en modul kommit bort i posten eller flytten eller något, så jag väntar på att få den igen... får se om det dyker upp något idag i brevlådan.

Anyway,
Det börjar bli riktigt kallt ute & hösten övergår närsomhelst till vinter känns det som. Tänk att för bara ett par veckor sedan såg det ut som på bilderna här ovan på vissa ställen! Helt galet!

Men hösten är vacker & otroligt mysig. Det jag saknar mest från torpet är den stora brasan man kunde sitta & mysa framför dagar dom denna...

Idag ska jag som sagt försöka komma igång med lite plugg, sedan har även nästa avsnitt av Outlander kommit nu, så seriemys blir det definitivt lite senare!!! Om ni inte har sett Outlander, SE DEN!

❤️

Likes

Comments

Hej Blogg!, Älska kärlek!, Fedagsmys!

Härom veckan passade jag & maken på att ta några mysiga höstbilder påväg hem till min farmor (söndagsmiddag). Lyx att bo så nära så att man kan gå på typ 5 min!

Magen växer så att det knakar & 5(!!) kg har jag hunnit gå upp såhär halvvägs in i graviditeten. Hoppas att det håller typ samma tempo hela vägen, men har så svårt att undvika sötsaker just nu!
I börjar mådde jag illa bara jag såg en godisbit typ, men självklart gick det över till det motsatta typ.. attans! ;)

Aja, så länge bebis & jag mår bra så klagar jag absolut INTE! Är så lycklig (men nervös såklart!) över denna lilla/lille skrutt som växer därinne. Helt ofattbart när vi fick se hur den röjde runt i magen på ultraljudet!

Nu blir det dusch & sedan fredagsmys!


Ha en fin helg💕


Likes

Comments

Hej Blogg!, Älska kärlek!

❤❤❤

Bloggen har legat orörd i en evighet, men nu vill jag ändå dela med mig av den ofattbara men härliga nyheten; magen växer och jag är i v.19! (18+1). Både njuter och oroar mig om vart annat, men det är häftigt & lugnande att se kulan bli större & större❤

Likes

Comments

Hej Blogg!

Oj oj oj.. längesedan jag skrev här nu.

Vad har hänt sen sist?
Jo de senaste dagarna har jag legat hemma med magsjuka. Tack & lov mår jag lite bättre nu, jag får behålla maten & dessutom orkar jag ligga en stund vid poolen. Skulle egentligen ha jobbat idag, men eftersom det är så vidrigt med magsjuka, undviker jag att smitta mina kollegor genom att stanna hemma en "extra" dag.

Sedan har vi även blivit med lägenhet, yey.
Nä, så väldigt roligt tycker jag väl inte att det är direkt.. så långt ifrån nybyggt hus vid havet man kan komma typ, men då vi fick avslag på tomten känner vi att det blir bra att "mellanlanda"någonstans medan vi letar vidare.

Alltså, jag vill inte bo i lägenhet igen, men just nu är detta bästa lösningen för oss rent ekonomiskt (långsiktigt) då vi i dagsläget bara hyr.
Aja, det blir nog bra! Dumt att klaga när det finns de som inte ens har någonstans att bo faktiskt<3
Vi flyttar in redan 1:a september! Det är en stor 3:a (98 m2) i Hägernäs, så även om det inte finns trädgård, så finns det i alla fall utrymme!


Förhoppningsvis åker vi upp till stugan imorgon, det känner jag att jag behöver!
Med allt som händer & har hänt nu på senaste tiden har jag utöver magsjukan, lyckats få magkatarr också.
Så vila & mysiga saker är prio ett!

Hoppas att ni får en riktigt fin sommarhelg


Likes

Comments

Sommar 2017, Älska kärlek!

Halloj!
Igår tog jag & mamma en cykeltur, riktigt najs!
Har inga växlar på cykeln, så det var riktigt jobbigt med tanke på att det var så längesedan jag cyklade en längre sträcka.

Vi for igenom ett helt underbart landskap såhär ute på vishan med kossor & åkrar!
Cyklade över en liten bro md en vacker å under, såg ut som i en romantisk engelsk gammal film typ! 😍

Tack mamma
Det behövde jag!


Igår kom även min älskade svärmor hit! Hon stannar till på Torsdag & vi har redan hunnit bli bortskämda med middag som står klar när man kommer hem från jobbet OCH så har hon vikt våra kläder som har legat i en Ikeakasse alldeles för länge...
GULD❤

Ha en trevlig kväll, det ska jag!

Likes

Comments

Jobbiga saker som livet erbjuder

Såhär är det.

Jag har gått igenom två tidiga missfall & ett utomkvedshavandeskap. Allt inom en ganska kort tid.

Det gör ont att få missfall, men det var värre med utomkveds. Fysiskt alltså. Det gör ont. Ett tidigt missfall är som en extrem mensvärk (och extrem mens också för den delen.) Utomkveds är inte alls samma sak, men det kan ni läsa mer om, om ni vill, i ett tidigare blogginlägg..

Men okej, ja det gör ont fysiskt.. men psykiskt då? Och hur fortsätter man efter ett missfall? Hur?, När?, Vad? osv.

Jag vill dela med mig om mina erfarenheter, även om det är så otroligt olika från person till person.

I mitt fall har det varit en otrolig bergochdalbana. Det börjar med glädje och förväntan. Ett positivt resultat på stickan och here we go!

Men tiden går ju sååå långsamt!

"I vecka 3-5 brukar man oftast inte veta om att man är gravid."

Jo hej tjena. Om ni nu försöker att bli gravida, alltså PLANERAR detta, tror du att man bara sitter där och är helt chill med livet då eller? Nej. (Och ni som tycker att jag har fel, som faktiskt tog det helt mañana, GRATTIS TILL ER!)

Nej, man rusar iväg till närmsta apotek och köper de jäkla testen. "Få svar, TIDIGT" eller "Se vilken vecka du är i" SNABBT OCH ENKELT! Ja, för det är ju så sjukt spännande!

"Men om man skall utgå ifrån senaste mens första dag, så skall man alltså räkna två veckor bakåt? Men då är jag alltså i vecka 5, inte 3?!"

Man sätter sig vid datorn, googlar fram: "Vad händer med kroppen gravid V.5?"

Då kommer det där fram.. "I vecka 3-5 brukar man oftast inte veta om att man är gravid."

Jaha, nähä, okej.

Men nu är det faktiskt såhär. Jag har en kropp som reagerar. Vad det än gäller, så känner min kropp av minsta lilla förändring typ. Jag bara VET att någonting är på gång.

Det kanske låter som en positiv sak, men nej, jag vill inte ha det så. Inte vid dessa tillfällen i alla fall.

Jag vill också vara en av dem som "oftast inte vet om att man är gravid".

Om man då blöder lite senare än vanligt och får lite extra ont (jag får vanligtvis väldigt kraftig mensvärk, så hade förmodligen inte reagerat speciellt mycket), ja men då hade jag bara tänkt att det helt enkelt är lite svårt för mig att bli gravid!

Det har varit lite olika "gravidsymtom" vid varje tillfälle (ja, de dyker upp även vid utomkveds).

Ömma bröst, eller att bröstvårtorna är extra känsliga är en vanlig signal. Trötthet. Jag blir ovanligt trött! Illamående... ja lite lättare för att bli bilsjuk har jag märkt. Huvudvärk. FINNAR!

Hormonerna har krig inne i kroppen och det märks både på hyn & på humöret.

Sedan då? Jo sedan får jag en lätt mensvärk. Googlar fram det också: "Molande värk, liknande svag mensvärk är vanligt när livmodern växer".

Googla igen: Liten blödning, gravid? "Liten blödning är vanligt då ägget fäster och förekommer oftast vid förväntad menstruation"

Ah.. okej, känns ändå lugnande.. Men.. Skall brösten sluta ömma? Skall jag ha Såhär mycket "mensvärk"?

Nej.

Då kommer den riktiga blödningen. Har varit runt vecka 5-6 båda gångerna. Fan.

Det går inte att förbereda sig, eller som många säger:

"Försök att inte tänka så mycket! Du kan inte styra det i vilket fall. Slappna av, lev som om du inte vore gravid, det är ju så tidigt!"

JAHA?! Okej Lätt uppgift liksom?! Som att man bara kan "glömma" att man har tagit de där testen? Eller att brösten gick från runda & spända, till mjuka små säckar igen typ. Hur kan man glömma att man den senaste veckan har gått med fjärilar i magen varje dag, tänkt på vad man äter lite extra. Ser till att man dricker tillräckligt mycket vatten & avstår från alkohol. Nej. Det är för mig omöjligt.

Efter missfallet och efter att man har brutit ihop, är det dags att samla sig för att boka en läkartid.

Då skall man åka till en gynekolog som gör ett ultraljud. Oftast innan blödningen slutat helt också. Slappna av, slappna av, slappna av....

Detta är för att se att allting har kommit ut som behöver komma ut osv. För mig är det extra viktigt att gå på dessa undersökningar, eftersom jag haft ett utomkveds och behövde operera bort vänster äggledare, jag vill ju gärna ha kvar den högra liksom.

Ja, och såhär har det alltså varit för mig. Vissa av er kanske känner igen er, medan andra inte gör det. Kanske har ni någon nära som har varit med om detta. GLÖM INTE! Säg aldrig saker som: "Men det var ju så tidigt, man brukar ju inte ens veta om att man är gravid då." Eller "Slappna av och lev som vanligt, det är ändå ingenting du kan styra." Nej men tack vi vet, men det är jävligt jobbigt i vilket fall! OCH VISA INTE UPP BILDER PÅ ERA VÄNNERS NYFÖDDA BEBISAR!!! Asså på riktigt? Vadå strö salt i såren?!

Ge bara en kram. Finns bara där. Prata om positiva saker.

Senaste besöket hos gynekologen var första gången en läkare fick mig att tänka positivt. vet ni varför? Jo, för han sa att jag har lätt för att bli gravid. Och att "Om några månader är du gravid igen, och då bokar vi in ett nytt möte så skall vi hålla lite extra koll." Han vill alltså både hjälpa mig OCH ger mig världens pepptalk genom att säga att jag snart är gravid igen. Då dök det upp nya små fjärilar i magen, Spännande!

Likes

Comments

Hej Blogg!, Sommar 2017, Lördag 1 Juli

ÄLSKADE LÖRDAG!

Lördagar & Fredagar är de bästa dagarna i veckan! Igår kväll kom som sagt Susanna & Jonatan och bjöd oss på världens middag!

Kan verkligen tipsa om en rätt för er som tycker om Lax:

Laxfiléer (eller som igår, rullader) med parmesanost, timjan, salt & peppar. Sedan rullar ni in dem med typ parmaskinka eller något liknande som ni tycker om!

Igår serverades dessa laxrullader med pasta & sallad plus en väldigt god citronaioli! MUMS!

Hade förövrigt en supermysig kväll med MEGAMYCKET skratt, älskar dig Suss<3

Ikväll skall vi tydligen åka båt ut till en ö där det sedan blir grillning, låter inte helt fel va?

Förkylningen ligger ju dock där och stör, så får försöka att inte bli kall eller så...

Hoppas att ni får en underbar Lördagskväll, Puss på er!

Likes

Comments

Lördag 1 Juli

Godmorgon!
Igår jobbade jag utan några större problem, men nu har jag vaknat med förkylning. IGEN!
Får se om den denna gång håller sig kvar...

Igår efter jobbet skyndade jag mig hem och gjorde en akut "fusk"-städning, eftersom vi fick besök av underbara Suss & Jonatan❤.

Nu ska jag strax pallra mig upp, Tunay kom precis hem från bilprovningen!
1:a Juli idag, tiden går lite väl fort nu känner jag..

MEN, idag är det lördag, yay! 😍

Likes

Comments

Heje!

Sitter på jobbet och tänker på min amazing pizza jag åt igår! 😍

Var & tittade på ännu en lägenhet igår... usch vad trött jag börjar bli på det här nu.. både jag & maken.

jobbigt när det påverkar ens humör liksom..
Just nu finns det knappt något ute på Hemnet heller, semestrar osv ni vet! Men vi får kämpa på & vänta på hösten typ.

Men nu är det fredag, snart helg! Dags att tänka positivt och dessutom grilldag på jobbet, så det är ju najs!

Ha en toppendag! ❤

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Här sitter jag ute i trädgården, hemma från jobbet.

skumt.. igår vaknade jag med halsont.
Kände mig riktigt hängig och Tunay kände på min panna & sa att jag var varm.
Detta gick senare över till rejäl huvudvärk, på gränsen till migrän.
Ni vet, när INGENTING hjälper!
Lade mig i badet men började må illa så jag gick och lade mig i sängen istället.

Tunay kom med värmedyna som jag hade runt nacken/ över axlarna och efter ett tag lyckades jag somna. Vaknade imorse med lite snuva, men huvudvärken var borta! Yes!
Känner mig lite små-snuvig, men annars mår jag bra.. vad hände där liksom?!
Ringde jobbet & sa att jag kommer imorgon.. får väl se vad jag vaknar med då hehe...

Men nu när jag ändå är hemma, kan jag passa på att njuta lite av sommaren!

Mysigt ändå<3

Hoppas att ni mår bra & kan njuta av Torsdagen!

Likes

Comments

Strax redo för Indisk Restaurang!

Vi ska gå ut & äta ikväll! Yaka ska än en gång åka tillbaka till Japan, så vi säger hejdå med en middag!

Älskar Indiskt så jag är super taggad, haha!

Blå klänning har jag på mig också! Har haft den i flera år men inte använt den på ett tag.. men så "dök den upp" och jag tänkte att, ja.. varför inte liksom?

Idag har verkligen varit en seg dag. Alltså, jag har suttit med datorn och pluggat, men efter det tog jag ett bad och tittade klart på SKAM, som jag låg efter med... Molnigt ute idag, så det får väl vara okej att ha suttit inne!

Nä, nu måste jag göra mig klar, ha en trevlig kväll<3

Likes

Comments

Hallå på er!

Här är lite bilder från dagen efter midsommarafton! Alla sådär lagom trötta, men glada.

Några av oss hoppade i sjön, medan de andra (bl.a. jag själv) lät bli..Det blåste kallt och helt ärligt är jag nog en liten badkruka.

Men det var trots blåsten en väldigt mysig dag & sedan kväll, då vi satt inne & spelade kort, drack vin & lyssnade på en massa bra musik!

Jädrans vad mysiga vänner jag har<3

Så skönt när man bara får vara sig själv utan något krångel!

(Vilket jag förövrigt alltid tycker att man skall vara, sig själv alltså.)

Puss på er!

Likes

Comments

Magont idag. Får ångest av tanken att jag stressar mig igenom allt.
Får även ångest av att ha noll motivation till att plugga. Stress stress stress! Måste bli klar med detta projekt nu!

Har tre dagar, sedan är det jobb. Nästa vecka har jag bara två dagar på mig..

Har ont i magen, tittade på schemat igår och ser att tiderna inte stämmer, igen?! Suck!
Måste jag seriöst behöva säga till om detta varje gång? Stress!
Jag kan inte både stressa över att se till att mitt schema skall stämma OCH över att hinna klart med plugget! Min mage går sönder. Tusen jobbiga fjärilar och korta andetag. Jag måste lära mig att andas.

Måste måste måste

Stress över att inte veta var vi ska bo.
Det med tomten sket sig, i alla fall som det ser ut just nu.
Visst, vi kan bo kvar, men vi vill ju ha något eget...

Hatar när min hjärna lever sitt eget liv, finns det ingen off-knapp?!

Nu måste jag plugga. Vi hörs.

Likes

Comments

Haha, bjuder på denna snap-bild. Något onyktra men glada!

Hej på er!
Nu sitter vi i bilen påväg upp mot Stockholm igen!
Har haft en mysig & rolig midsommarhelg med underbara vänner & vi hann även klämma in lite mys med älskade familjen!

Har fler bilder på kameran som jag tänkte lägga upp när jag kommer hem, men tyvärr blev det knappt några bilder på själva midsommarafton.. Glömde kameran i bilen & var fullt upptagen med att umgås!

Vi åt först lunch (sill, lax, potatis, ägg.. ja ni vet) utomhus, men senare på kvällen när vi grillade blev det kallt & spöregn, så som det brukar bli på midsommar ungefär.
Då satte vi oss inne i ladan (som är en av alla 11?! byggnader som finns på gården) istället & mellan regnskurarna sprang vi ut & spelade kubb, hoppade säck & den där grejen ni vet när man ska sätta pannan mot en pinne & snurra runt x-antal varv tills man är yr, för att sedan springa till nästa lagmedlem & lämna över pinnen osv.
Jag deltog inte i den grenen, kändes onödigt efter all sill.. 😅

Men det var roligt att heja på, haha!

Dagen efter (igår) var det däremot sol! Lite kallare på eftermiddag/kvällen, men på förmiddagen satt alla ute i solen & njöt!

Ska som sagt lägga upp lie fler bilder ikväll eller imorgon, Prästgården där vi hängde är helt fantastiskt vacker!

TACK ALLA FÖR EN RIKTIGT GRYM MIDSOMMAR!☀️💕🍾👌🏽

Puss & kram!

Likes

Comments

Igår kväll 🌈

Oj oj! Nu är jag hungrig! Har plockat & packat, satt på en tvättmaskin & klippt håret (på mig själv).

Ikväll åker vi till Trollhättan för midsommarfirande med vänner! Ska bli otroligt roligt & mysigt.
Det är inte bara vi som åker ner från Stockholm, så jag tror att vi är ca 15 personer som ska övernatta där.

Alltså jag måste bara säga (tro på det eller ej, jag kan bara säga vad jag känner) men asså det måste bara spöka där!
Det är en stor gammal prästgård (superfin!) men varje gång jag kommer dit får jag typ rysningar.. jag bara KÄNNER att det måste finnas någonting där!
Jag har aldrig varit med om något megaläskigt spökeri eller så, så jag vet inte vad man ska tro, men att det är lite kusligt att gå omkring i det huset ensam eller när det är mörkt, det är det inte bara jag som tycker, haha!

Men inget ont om det! Det är säkert helt underbart att bo där, för som sagt är det helt otroligt vackert & spökar gör det säkert här hemma i torpet också! ✌🏽😅

Hoppas att ni alla får en helt fantastisk midsommar!
🌸☀️🌸☀️🌸

Likes

Comments

Har inte skrivit något på ett par dagar eftersom jag dels har tagit det lugnt, men också eftersom det är väldigt dålig täckning här!

Jag & mamma åkte upp till stugan i måndags för att slappa, så värt!
Som alltid när man inte har varit här på typ ett år, finns det en hel del gräs att klippa & ogräs att rensa!

Vi har haft lite otur med vädret (inte för att det gör något, då kan man ju bara slappa!) för det har regnat & stormat sedan igår. Nu ligger jag i sängen och lyssnar på vinden som verkar ha lugnat ner sig lite, eftersom det & fågelkvitter typ är det enda man hör här.👌🏽

Vi tog även med Zina & hon blev såå glad bär vi kom fram! Tror hon älskar att ha eget space, utan massa andra grannkatter osv. Det här stället är typ bara hennes, GREAT! Haha.

Tänkte kliva upp nu eftersom klockan är typ lunch & jag är hungrig!

Insåg även att jag nu är långledig eftersom det är midsommar på Fredag, Yay!!! Blev så glad när jag kom på det!


Ha en underbar onsdag! Vi hörs 😘❤

Likes

Comments

Riktigt härligt väder idag! ☀️💦

Ibland är det riktigt najs att ha tillgång till pool!


🌸

Likes

Comments

Godmorgon Söndag!

Ligger lite småsliten i sängen & försöker väcka mig själv till liv typ...

Igår var jag som sagt på personalfest, & det blev ju verkligen lyckat!
Kändes lagom lyxigt att glida omkring i en "egen" båt längs med Strandvägen & bort mot Fjäderholmarna.
Där klev vi av & åt en riktigt god middag (även om jag nog blev mer sugen på Sarahs veganska alternativ faktiskt!)

Efter middagen så tog vi färjan tillbaka till stan, gick ut & tog en öl, för att sedan åka hemåt!
Vi fick faktiskt skjuts av en kollega hela vägen hem (hur snällt?!) så partyt fortsatte lite i bilen, haha!
Älskar bilpartyn! 👍🏽

Idag ska vi iväg på husvisning... ett radhus i Österåker. Känns både roligt & tråkigt. Roligt för att jag älskar att gå på visningar, men tråkigt eftersom vi egentligen vill kunna köpa tomten som kommunen gav avslag på. Vi får se hur det går, vi kommer eventuellt att överklaga men det tar ju sådan tid allting! Blir lite smått galen faktiskt...

Hoppas att ni får en fin söndag! Här skiner solen, så jag tänkte ordna lite frukost & sätta mig i trädgården!
Jag skulle egentligen VERKLIGEN behöva städa huset som är KAOS (Sarah är vittne) just nu, men jag tror att det får bli morgondagens uppdrag, haha!

Likes

Comments