Header

Sista tävlingen för året var på Vänsta Ryttarförening! Då red vi vår andra 120 och det gick långt över förväntan. Clara kändes inte alls fokuserad under framridningen eller i förklassen men visade att hon ställer upp i alla lägen trots detta. Fina lilla häst. Vi fick ett pet, men i mina ögon var det en väldigt fin runda i sin helhet, det var trotts bara andra gången vi tävlat på denna höjd.

Kram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu börjar året dra sig mot sitt slut. Sista tävlingen är avslutad för vår del och vi vandrar in i träningsperioden. Vi ska bli så mycket bättre under vintern men vilket år vi gjort!! Flera av de mål jag satte upp har jag bokstavligen krossat. Vi placerade oss i en H100 och red en fantastisk 1,20 runda! Skriver mer om det när jag fått filmerna.

Att det var Sweden international horse show puttar oss i rätt riktning var ingen skräll. Flera helt otroliga ekipage. De visar verkligen vad hårt arbete för en. Helt fantastiskt. Nu fortsätter vi drömma och sikta högt.

Kram

Likes

Comments

Nu har det gått några helger sen jag var på min sista fälttävlan för iår. Det har varit fullt upp å jag har inte riktigt haft tid att berätta hur det gick. Hon var iaf fantastisk trots att jag red som en kratta genom samtliga moment. Hon har verkligen utvecklats något enormt och har fått ett fantastiskt självförtroende.


Vi hamnade på en andraplats då jag inte var medveten om toleranstiden på terrängen.... et har jag koll på till nästa år. Min fina fina Clara.

Kram

Likes

Comments

Idag var jag och Clara iväg på dag ett av vår sista fälttävlan för iår... Så sjukt tråkigt att veta hur länge man måste vänta tills nästa gång... Jag valde att gå ner en klass igen så att vi skulle få en riktigt bra känsla på sista tävlingen. Iaf, dressyren gick helt okej, det var förmodligen vår bästa gång i botkyrka iaf... Sen räddade Clara mig så otroligt många gånger under hoppmomentet att jag inte visste var jag skulle ta vägen... Vi var iaf felfria pga min fantastiskt hjälpsamma häst... Tycker om henne mest. Just nu ligger vi på en sjätteplacering så håll tummarna för oss imorgon!

Så kände jag att jag var tvungen att kolla på vår P&J video från förra onsdagen då hoppningen helt hopplös idag... Hon var såååå duktig som sista startande för dagen så gjorde hon en så otroligt fin runda för att vara 120. Bästa Clara.

Kram


Likes

Comments

För ett par helger sedan var det en fälttävlan i Enköping som jag och Clara anmält oss till! Det skulle bli vår debut i H100. Sjukt nervöst... Vi kom iaf dit och det var fullt med människor som vi kände! Vänner, ridlärare, andra ryttare vi träffas tidigare. Stämningen var bra och jag kunde lugna ner mig lite.

Dressyrmomentet gick helt okej, jag var lugnt ifrån nöjd men Clara gjorde det hon kunde för att rädda mig. Hoppmomentet därefter kändes mycket bättre och Clara hade en underbar bjudning vilket gav mig otroligt mycket förtroende inför terrängmomentet!

Eftersom att jag och Clara tävlat upp t.o.m medelsvår C dressyr och 120 hoppningar så var vi inte ett dugg nervösa inför dessa moment. Dock så hade vi aldrig tidigare officiellt hoppat en så svår terräng som i H100. Det innehöll hopp i och ur vatten, vilket vi haft lite problem med tidigare. ett flertal kombinationer som var betydligt svårare än vad jag hoppat på tidigare tävlingar. Dessutom innehöll banan en gigantisk trakehner!! Min och Claras värsta mardröm... Bild finns längst ner i inlägget! Jag fick alltså en gigantisk klump i magen när jag gick banan.

Clara skötte sig utmärkt på framhoppningen till terrängen och jag kände mig fruktansvärt nervös men taggad. Vi fick till sist startsignal och allt bara flöt på! Clara litade på allt jag bad henne om, hon tvekade inte en sekund. Hon hoppade alla hinder galant, även vattnet. När vi sedan kom fram mot trakehnern minns jag faktiskt inte om jag blundade eller inte men jag red mitt absolut bästa och hon flög över! Jag tror faktiskt inte att hon hann se vad det var som jag var så rädd över! så red vi klart resten utav banan felfritt inom tiden och jag var lyckligare än någonsin förut!

Vi slutade på 57.2 straff och på en sjätteplacering av 46 startande! Dvs, vi placerade oss i våran första H100!!

Nu taggar vi upp för helgen i Örebro på vår nästa H100! Då ska jag rida minst lika bra! Fantastiska häst!!

De 4 fösta bilderna är tagna utav Malin Larsson och de 3 efterföljande är tagna utav Amanda Larsson!

kram

Likes

Comments

Trots att den underbara tävlingssäsongen kommit har inte jag å Clara varit ute. Vi fick lite förhinder under den senaste månaden men nu taggar vi upp för några tävlingar i augusti!

Kram

Likes

Comments

I början utav juni var jag och Clara på strömsholmsdagarna! Äntligen fick vi vara med, som jag väntat.

Hon var fantastisk som vanligt. I dressyren var hon mjuk och fick och fick fina poäng fram tills den första ökningen i galoppen. Då pysslade jag med något annat så hon bytte, två gånger. vilket drog ned oss en hel del. I hoppningen rad jag som en kratta och var inte alls i takt med henne, trots att hon skötte sig galant! I terrängen kunde jag inte vara mer nöjd med henne. Vid kombinationen red jag en fruktansvärt dålig väg som kanske inte syns på videon men då kom vi så fel att hon spring bredvid. Vilket egentligen är en lättnad för mig, hon är en klok häst.

Sammanfattningsvis så var hon fantastiskt fin i alla momenten och jag var ofokuserad och red inte alls bra.

Kram

Likes

Comments

För några helger sedan var jag å Clara iväg på våran första fälttävlan för iår! Vi var i Mantorp och vädret var strålande! Clara var helt fantastisk! I dressyren fick vi en procent på 76%, då i täten med 6%, därefter red vi ett felfritt hoppmoment och ett terrängmoment på 11.2 straff då vi red i alldeles för högt tempo, hur som helt ledde det till en andra placering! Jag är så stolt över henne!!

kram

Likes

Comments

Världens finaste lilla Clara har debuterat dressyrbanorna för i år och även terrängbanan hos Mathias. Dessutom har vi varit på andra hopptävlingen för i år på strömsholm.

Vi debuterade en medelsvår C:1 i Katrineholm. Hon var som en liten ängel och fick fina 62.660 %. Alltså ett kval till medelsvår B det första vi gör. Det var så fruktansvärt roligt, även fast att det inte ligger i våra närmaste planer. Det var ändå väldigt kul.

Sedan så debuterade vi 110cm med bedömning A:0/ A:0 på påskhoppningen på Strömsholm Hon var även där väldigt fin och jag var super nöjd med henne.

Snart är det årets debut på fälttävlansbanorna i mantop, TAGG!!

kram

Likes

Comments

Två supernöjda tjejer åkte hem ifrån Vilsta i söndags. Mer än så behöver inte sägas.

De två översta bilderna är tagna utav Malin Larsson

kram

Likes

Comments