Ingen tomteluva precis som pryder min hjässa.
Skit samma, julen är inte en högtid som ligger topp 100 på min lista över högtider precis.
Här på vår latitud ser man ytterst sällan en snöflinga, idag julafton visar termometern 7°+ C! Grått och trist. U o jag firar en lugn och värdig jul. Strax är det dags för att inmundiga de klassiska rätterna som alltid finns på ett julbord. Ett par glas Ahlborgs jubileumsakvavit att skölja ned sillen hör till naturligtvis. När sedan det är dags för Kalle Anka och hans vänner på tv snarkar jag gott i soffan. Har jag tur så är julen över när jag vaknar! För då kan jag se fram emot påsken då det är dags att damma av husbilen (Malin). Känns som igår när vi kom hem från tusen mila resan i höstas Portugal/Spanien och de tre månader vi var hemifrån.
Någon ny resa i vår till Sydeuropa blir det inte i år. Högst nu på bocka av listan står Vildmarksvägen i norra delen av vårt avlånga land, förhoppningsvis med en avstickare till Lofoten.
Det är några år sedan vi bilade till Kirkenäs och reste med Hurtigrutten till Bergen, då fick vi uppleva hur vackert Norge är.
Båten släppte av oss vid norra Lofoten och vi fick en guidad busstur till södra delen där vi klev ombord på båten igen.
Kan säga att Lofoten smakade mera.
I sommar har vi en konfirmation att övervara har vi fått veta, det dyker alltid upp något som stör planeringen, i detta fall ingen katastrof.
Resan jag skissar på innebär att vi startar med midsommar vid fäbod i dalarna för att fortsätta mot Vildmarksvägen. Men det kan bli tight med tiden att då hinna till konfirmationen så vi får vända på steken, vildmarksvägen öppnar den 6 juni då vägen är röjd från FYRA meter höga snödrivor!! Är i tidigaste laget egentligen, men så års myggfritt!
Startar vi vår resa tidigt bör vi utan stress hinna till midsommarfirandet och sedan hem till konfirmationen.
Ja ännu så länge på planeringsstadiet, sedan det viktigaste få resplanen godkänd av Ulla. Den som lever får se.
Snöröjning av Vildmarksvägen i början på juni!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 8 Readers

Likes

Comments

Vår vistelse i Santa Pola Spanien börjar lida mot sitt slut. I slutet av veckan börjar vi så sakta hemfärden. Dagarna är fortfarande mycket varma, det blåser mera senaste tiden, är man i skuggan kan det vara lite kyligt. Däremot är nätterna nu kallare än tidigare, så kalla att vi kör värme på morgonen när vi vaknar så vi har en behaglig värme när vi äter vår frukost. Campingens pool tenderar att bli kallare för varje dag. De kalla nätterna kyler ner poolen mer än solen förmår värma vattnet på dagen.
Så det känns lagom att lämna nu, vår första månad på vår resa var jobbig med förkylningar och feber, en skadad fot, läkarbesök m,m.
Andra månaden har vi stått på Bahia Camping i Santa Pola. Det har uppvägt alla tråkigheter tidigare, här har varit härlig avkoppling den här månaden med sol och bad, några vänner från tidigare år har vi träffat här, kanske inte så många som vi trott det skulle vara.
Magnus med barn är här på barnens höstlov. Vi började tala om vilken väg vi skall ta hem.
Magnus föreslog att vi skall ta vägen längs Frankrikes västkust (Bretagne) som vi missade på nervägen på grund av det miserabla vädret med skyfall vilket fick oss att tappa lusten att stanna och besöka sevärda platser efter vägen.
Strålande idé tyckte jag och Ulla samtyckte, så så får det bli.
Dels ska vi köra över det lilla Furstendömet Andorra och dess svindlande serpentinvägar halvvägs till himlen!
Sedan förmodligen Brända staden, en stad som står som en ruin efter tyskarna bränt ner staden vid sin reträtt under andra världskriget. Inget är rört sedan dess, står idag likadant som den dag tyskarna stack därifrån. Säkert gripande att se och uppleva krigets fasor.
Ja det verkar som vi får en upplevelserik resa hemåt , hoppas bara vädergudarna är oss mer nådiga och ger oss uppehållsväder.
Jag får säkert anledning att återkomma längre fram.

Solnedgång i Santa Pola igår.

  • 20 Readers

Likes

Comments

Dagarna flyter på här på Bahia Camping. Det är många träd runt varje pitch som ger oss skugga, faktiskt nödvändigt när solen gassar som värst. Men nu kommer det några månader med kyligare väder. Då klipps de ner väldigt hårt vilket gör att inget skymmer solen för oss.
Vi har en dryg vecka kvar tills vi ska börja dra oss mot Falkenberg igen. Räknar med att vara hemma igen sista veckan i nov.
Vi har haft besök av Magnus med barn denna vecka, märkligt nog har vädret varit något sämre de senaste dagarna, men vi badar i poolen fortfarande, den är ej uppvärmd men ganska varm fortfarande. Ulla och Magnus och barnen är på marknaden, igår var de på dagsutflykt till Alicante. Idag är det meningen att vi skall grilla och äta gott.
När ”barnen” flugit hem på torsdag så har vi börjat på onsdagen att spola försiktigt tak och markis rent från damm, efter först vikit ihop mattan under markisen, även värmeskyddet på vindrutan skall rengöras och vikas ihop. Så torsdag eller fredag rullar vi igång.
Bilderna visar hur träden ser ut före och efter klippning.

November är fortfarande poolen skön att vara i när solen gassar och termometern visar +28° i skuggan!

  • 23 Readers

Likes

Comments

Händer inte så mycket här. Dagarna går och solen och värmen består. Var på marknaden och köpte bland mycket annat 5 kilo apelsiner. Är nog lite för tidigt på året, men är utmärkta att pressa juice av. Den elektriska juicepressen jag köpte här för tre år sedan fungerar fortfarande bra. Härligt med äkta apelsinjuice utan tillsatser, sköna vitaminer.
Häromdagen tog vi en tidig långpromenad ner till Medelhavets strand, solen hade ej gått upp ännu, då fick jag för mig att ta ett dopp, inga kläder lämpliga för bad medförde jag dock. Goda råd dyra, det bästa jag kunde komma på var att se mig omkring, ensam på hela långa stranden så när som på U. Så av med alla kläder och försöka att värdigt som Kejsaren utan kläder låta det varma Medelhavet omsluta min lekamen.
Idag har väderleksrapporten lovat åska här, nu på morgonen föll några droppar duggregn, få se om åskan kommer på eftermiddagen som utlovats.
I morgon skall det fina vädret vara tillbaka igen, då har U bestämt att det är dags att tvätta våra lakan, då skall vi klara oss utan byte tills vi är hemma igen.

  • 34 Readers

Likes

Comments

Vi har nu stått två dygn här nu. Fick en plats att ställa upp Malin på. En bra plats som passar oss bra. Nära till allt toa/dusch tvättmaskin.
När vi etablerat oss rullat ut markisen lagt ut mattorna och solstolar och bord, fått elektriciteten inkopplat var det dags att ta en tur till matvaruhusen Aldi där vi inhandlade mat för några dagar.
Här är i varmaste laget för oss mitt på dagen, men kvällarna är sköna.
Vi saknar lite småsaker, men det är inga problem, finns ett varuhus här liksom på många ställen i det här landet. Går under namnet Kinesen, där finner man allt, utom mat. Så en promenad dit, ligger granne med Aldi så med andra ord alldeles invid campingen. Inga problem allt vi sökte fann vi, nöjda vandrade vi hemåt.
I dag är för oss tvättdag, samlade ihop svettiga lortiga kläder skaffade polletter och laddade campingens ena tvättmaskin, 3€ för en maskin. I detta solsken torkar allt i rekordfart så till lunch var allt torrt.
Onsdagarna har svenskkolonin Boule tävlingar inom området. Förra gången vi stod här var jag med i stort sett varje gång.
Tyckte det var en god idè att gå dit och vara med, bra sätt att bli bekant med svenskarna, klot hade jag fått låna så jag gick dit i god tid för att deltaga. Jodå en del bekanta träffade jag där. Jag hade förberett mig katastrofalt dåligt, ingenting på huvudet och inget vatten att dricka i denna värme som rådde kl: 13,00. Spelet skulle pågå en timme men redan efter en dryg halvtimme kände jag att jag måste avbryta och snabbt ta mig till Malin och kallt vatten och en dusch om jag inte skulle tuppa av i värmen, jag kom hem i grevens tid och återhämtade mig snabbt igen.
Sitter nu i skuggan med en kopp kaffe och mår ganska bra nu tar raderna slut så längre än så här kan jag inte göra inläggen.
Märkligt

Syns tydligt att det är tvättdag idag

Ja det tar sin tid att komma underfund med hur detta funkar, det är väl bara att träna på, verkar funka med att hämta mina bilder och lägga in. När det inte gick att lägga in fler bokstäver kunde jag klicka på nästa ruta och fortsätta skriva. Skall nu försöka publicera detta får vi se hur det ser ut.

  • 41 Readers

Likes

Comments

Har läst om en undersökning där man forskat om i vilken ålder man är den bästa bilföraren. En grundlig avhandling säger att personer runt 75år är de bästa förarna. Jo jag tackar, ingen nyhet för mig. Hade räckt att fråga mig, enligt mig är alla bilister utom jag idioter!
Ja inte Ulla förståss, men alla andra.
Har precis tagit min dagliga långpromenad och konstaterat att idag har vi rena Medelhavs värmen, kom som på beställning, vi behöver vänja oss vid värme inför kommande tur i Portugal och Spanien. Där är det fortfarande i varmaste laget för oss nordbor. Det är fjorton dagar kvar till vi startar vår övervintringsresa och ta lång tid på oss på nerresan.
Nedräkningen har börjat, husbilen är packad med det mesta utom kläder och mat samt hygienartiklar.
Ingen fastlagd resrutt utan vi ska i sakta mak njuta av färden med intressanta byggnader och naturupplevelser.

  • 50 Readers

Likes

Comments

Mitt första försök blev publicerat få se om detta också går bra

Dessa två bilder är från årets Weels and Wings i Falkenberg

  • 50 Readers

Likes

Comments

Detta verkar svårt att veta hur man ska göra för att vännerna hittar denna blogg.

Hoppsan! Där fick jag in en bild över Ätran.

Likes

Comments