Visste du det här om mig?

Jag är verkligen en så kallad "känslomänniska". Det är som att allt jag känner, känner jag extra starkt. Både en fin och jobbig sida som jag har. Jag blir väldigt lätt berörd av snyfthistorier, när andra är ledsna, när folk eller djur far illa eller en fin film.

Jag har haft svåra tvångstankar som barn, OCD. Vilket jag fortfarande minns väldigt väl. Det var en hemsk känsla av att inte ha kontroll över sig själv, och så jobbigt att jag i så tidig ålder kände sån stark ångest om jag inte följde dessa tvångstankar. Är så glad att jag lyckades ta mig ur det där till slut, men det pågick iallafall i ett par år.

Jag tycker inte om att prata i telefon, om det inte är med mamma. Hon är den enda jag hellre pratar med än skriver med. Annars är jag såå obekväm med det och föredrar 100% att skriva. Jag har aldrig varit den som ringt kompisar om det inte varit för att säga något snabbt, men annars har jag alltid föredragit att istället prata irl. Så mycket bättre!

Jag är en person som hellre har några få nära vänner än flera ytliga vänner. Jag är väldigt picky med vilka som jag kallar för vänner. Så de vänner jag har är också mina bästavänner. Jag skulle även kalla min pojkvän för en absolut bästa vän, den connectionen jag har med honom går liksom inte att slå, och även om han inte vore min pojkvän så tror jag verkligen att han hade varit min bästa vän ändå.

Jag har dyslexi, vilket jag inte fick på papper förens andra året av gymnasiet. Troligtvis har jag även dyskalkyli också, alltså när man har svårt med siffror. Jag har aldrig haft svårt att skriva, som ni kanske märker. Men väldigt svårt att läsa längre texter och förstå vad jag läser, därav haft väldigt svårt i skolan och för att lära in. Ta in ny information, eftersom att det allra mesta kommer från långa texter eller böcker. Min dyslexi misstänktes av lärare redan i 5an men tog tag i på högstadiet. Ställde mig i kö för att komma till logoped vilket tar flera flera år, och andra året på gymnasiet fick jag en tid, gjorde tester som tog flera timmar (och dagar) för att sedan få diagnosen. Hade jag fått den flera år tidigare hade jag absolut inte haft så svårt i skolan och betydligt bättre betyg. Surt - ja.

Jag har precis kommit på vad jag vill plugga till, men är lite hemlig ett tag till som inte vill berätta exakt vad förens jag vet om jag kommit in eller inte. Det är iallafall inom inredning och jag känner mig så glad för att jag äntligen hittat en utbildning som skulle passa mig som otroligt bra! Kommer dock bli helt krossad om jag inte kommer in nu :-).

Gillar

Kommentarer

Nelicasplace
Nelicasplace,

Så fin du är 😍 Btw jag har också diskalkyli 😅

nouw.com/nelicasplace
elllensvensson
elllensvensson,

Så kul att läsa. Hoppas verkligen du kommer in på din utbildning! Jag själv älskar att plugga och hoppas du med (förhoppninsvis) kommer trivas <3


nouw.com/elllensvensson