Djurakuten

Våran fredag blev inte alls som vi tänkt oss. Som jag nämnde i tidigare inlägg så har Alfons fått fukteksem som är väldigt vanligt bland speciellt retrievers och schäfrar efter att dom badat och sen fått bakterier i tex fästingsår. Så han har därför fått gå med tratt några dagar för att inte klia och irritera såret ännu mera. Men igår morse när vi gick upp ville han ligga kvar i sovrummet vilket inte tillhör vanligheterna. Han brukar annars alltid vara den som har bråttom upp och vill springa o äta frukost direkt. Men inte igår, hela hans bakdel bara släpade kvar i golvet och han kunde liksom inte ta sig upp själv. Vi trodde först att hans ben "somnat" precis som det kan göra hos oss människor, men resten av förmiddagen ville han bara ligga still och sova och inte resa sig upp.

Vi fick liksom hjälpa till och putta upp hans ben och rumpa när han skulle ställa sig upp och när han väl stod upp så gick han utan problem, men långsamt. Vid 15-tiden träffade vi vår granne som jobbar hos vetrinären och hon märkte också på Alfons att han inte riktigt var sig själv. Han la sig ner och hon klämde och kände på hans ben, och kände då direkt att hans ena bakben / lår var svullen och det kände även jag då, rejält svullet. Så hon sa - åk in direkt till djurakuten. Då blev jag rädd, och massa scenarios spelades upp i mitt huvud. Usch tyckte det var så jobbigt!

Så vi åkte in, fick en tid ganska snabbt och de vägde honom (35,2 kg!!) och lyssnade på hjärtat, tog tempen för att se om han hade feber osv. Sen kände de även lite på hans ben men de tyckte då inte att han var särskilt svullen längre men såg att han rörde sig stelt och hade ont. Vi fick sen sitta och vänta på en expert i kanske en timma som sen sa att vi antingen söver honom för att röntga eller så får han en spruta med smärtstillande. Hon kunde inte svara på vad det var och både jag och David tyckte vi fick väldigt oklara svar på allt. Eller ja, vi fick inget svar på vad det var. Man kan bara spekulera. Men vi beslutade oss för att ge honom en spruta.

De sa iallafall att det inte var någon fara för hans hälsa. Han är inte ormbiten, han har inte feber, hans allmän tillstånd är bra - men han har ont. Kanske har han fläkt (sträckt sig eller något) utan att vi sett det, eller så kanske det har någon koppling med att han blivit fästingbiten? Eller att lederna inte är bra, men då borde det inte kommit sådär över en natt. De sa att det inte heller har någon koppling med hans fukteksem att göra.

Så vi fick åka hem, köpa smärtstillande som han får varje dag och se om det blir bättre över helgen. Inte gå i trappor, korta promenader, inget bad. Vi har även fått raka halva ansiktet för att hans eksem ska få chansen att läka, så han ser inte så fager ut just nu under örat haha. Tycker så synd om honom våran älskling, men han blev mycket piggare efter sin spruta o ville till och med leka med sin nya boll igår. Idag tycker jag att han är sig själv, men vet inte om det är pga smärtstillandet. Tycker han ser väldigt nöjd ut idag och kommer med sin boll för att han vill leka. Hoppas att vi inte ska behöva åka in med honom igen, så himla jobbigt när han inte kan berätta själv hur han mår.

Gillar

Kommentarer