Allt vi har är nu

Den här bilden har jag haft sparad på min telefon väldigt länge nu och har den även som skärmsläckare. Jag tycker den är väldigt tänkvärd och en bra påminnelse om vad man egentligen ska lägga sin energi och sina tankar på. Som många av er kanske redan vet så har jag mycket ångest, men absolut inte lika mycket eller ofta nu som förut. Jag har hittat olika strategier och vägar för att komma ifrån det och för att förhindra det (vilket jag är så tacksam för). Men ibland kommer den tillbaka och försöker dra in mig och lura in mig i det där mörka träsket jag verkligen inte vill vara i. Det är faktiskt helt sjukt vad hjärnan kan få en att tro att ens tankar (eller ångest) är verklighet. Allt vi tänker är inte verklighet. Allt vi tänker är inte sanning. Allt vi tänker är inte alltid realistiskt. Men det är jättesvårt att skilja på när man är mitt i det. Ångest är en j*vla tanketjuv som bara vill förstöra och lura in dig i jobbiga, hemska tankar utan att man vet riktigt varför.

Jag är helt ärligt väldigt dålig på att leva i nuet. Det kanske låter hemskt, men ibland kan jag känna att jag lever i det som var igår, eller det som är imorgon istället för det som är just nu. Jag kan liksom aldrig slappna av helt och njuta av det som händer just nu i stunden utan att hela tiden tänka framåt framåt framåt. Ibland måste man bara påminna sig själv att livet är det som är nu och annat kan vi inte påverka. Det är det enda som spelar någon roll egentligen. Det finns självklart vissa saker som får mig att känna mig levande i nuet, som att leka med Buster utomhus eller krama om killen jag älskar mest riktigt länge, eller prata med mamma. Men annars är jag så dålig på att vara här.

Jag vill proppa min hjärna med bra saker, som får mig att bli glad och ger bra energi. Jag försöker så mycket jag kan att vara tacksam för det lilla, för alla "små saker" här i livet och det tror jag nästan att man måste ibland. Att tänka typ "vad tacksam jag är som träffat den personen, vad roligt det här var, vad tacksam jag är för det jag har, åh vad glad jag är för den här personen eller för att jag får göra det här" osv, och liksom se saker positivt och allt fint i det. Det är så lätt att lägga tankarna på fel saker, som i slutendan ändå inte spelar någon roll. Som det som hände igår eller händer imorgon. Hitta det fina i det som är nu, för det kanske är allt vi har.

Gillar

Kommentarer

olivialundberg
olivialundberg,
Relaterar SÅ extremt mycket. Behövde verkligen läsa detta❤️
nouw.com/olivialundberg
Toril
Toril,
❤️❤️
nouw.com/toril
isabylund
isabylund,
tack för den påminnelsen, det behöver man höra om och om igen. Har du provat meditation? Du kanske fått den frågan tusen gånger och är trött på det tipset men det har hjälpt mig SÅ SÅ mycket med att försöka hantera mina tankar.. finns massa bra guidade program som inte kräver 30 min sittandes i lotusställning på en matta, haha. KRAM!
nouw.com/isabylund
Toril
Toril,
Åh tack för tipset❤️ Har testat det!! Superskönt, precis som att träna 😍 Kram fina du!
nouw.com/toril