Header

Dagens goda gärning och fyllt på karma-burken 💫

Äldre mans plastpåse går sönder, där i har han precis nyköpta jordgubbar.

Tappar påsen en gång, plockar upp den, därefter går den sönder så hans härliga jordgubbar åker ner i marken, hit och dit på trottoaren.

Han kan knappt böja sig så jag hjälper honom, såklart ❤️
Han blev så förvånad och glad, sa "Tack så jättemycket, Gud va snällt. Ta du ett bär nu för hjälpen, lova att du tar ett!"

Älskar när sånt händer.
Den smakade extra gott med 🔮🌹

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

#deep 🤷🏼‍♀️

Var på utbildning med jobbet idag. Tar hissen upp, sammanlagt är vi 5 kvinnor och skylten i hissen visar "Övervikt". De börjar direkt o skämta om att "Ohnej, det är all julmaten, vi är för feta, det är dags o ta tag i det nu. Hahahaha", pga skyltens text samt att vi var 5 och maxantal personer var 6.

Där stod jag och kände ingen av de övriga 4. Tänkte att "tala för er själva ni!".

Sedan på utbildningen så skulle personen som utbildade sträcka upp armen för att peka på en sak högst upp på tavlan. Då säger hon "Oj, jag tänkte inte riktigt på att tröjan åker upp när gör såhär, när jag valde denna blusen, hehehe..." "Jaja, man får väl se min bullmage då, ber om ursäkt för det". Och sen "Ohnej, visar jag magen nu??"

Blev bara så ledsen inombords, att så många kvinnor trycker ner sig själva och säger skämtsamt att de är tjocka/feta och sedan liksom skrattar, samtidigt som de drar i sina tröjor..
Jag har alltid haft komplex över hur jag ser ut och det tack vare ideal och folks stora, otrevliga munnar och impulser.

Tack vare min älskade man så kämpar jag varje dag för att älska mig själv och att kunna vara stolt över mig själv.
Det är svårt vissa dagar men det går fan bra alltså.
Älskar mig själv mer och mer, jobbar som tusan på mina svårigheter, bland annat min ADHD och de svårigheter som den drar med sig. Ibland kan man inte hålla tillbaka, men jag tänker att det är nog jävligt mänskligt.

Sluta döma er själva så jäkla hårt, som att sätta fälleben för sig själv hela tiden för ingenting.. Älska mer ❤️

Likes

Comments

Året är 2014.
Jag spenderade mycket tid hos min vän som hade fått eget boende och jag bodde fortfarande hemma. Vi umgicks nästan varje dag, jag fick en nyckel och kunde vara där väldigt ofta jag ibland även då hon inte var hemma. Hon berättade om en kille som bodde på våningen över, att hon hade stött på honom i trappen och att han var en snygging. Jag kände igen hans efternamn och insåg då att han var en vän till min före detta (en vän som jag aldrig blivit introducerad för). Trots att jag var hos min vän så ofta, stötte han och jag aldrig på varandra, förens en dag i trappen. Han kom ner för trappan i joggingkläder och keps med brunt tjockt hår under, och där stod jag i min egna värld och skulle precis låsa upp dörren till hennes lägenhet. Våra blickar möts och han säger coolt "Tja!" och ler med mun och sina bruna rådjursögon. Jag blir sådär töntigt nervös och säger hej tillbaka och frågar ungefär "ska du ut och jogga hehe", som om det inte var självklart liksom. Han blinkar med ögat och säger "vi ses", sen går han ut genom porten.

En dag så fick jag ett meddelande på Facebook, det var han. Han frågade hur jag mådde och var väldigt charmig även i sitt sätt att skriva. Vi pratade under dagarna och det blev att han ofta knackade på och umgicks med mig och min vän. Ett tag tyckte vi till och med att han blev lite påträngande, men han var som en nallebjörn så man kunde knappt säga nej när han ibland knackade på mitt o natten för att fråga om en cigarett, rund om fötterna efter krogen. En dag när min vän åkt till jobbet så knackade det på dörren, det var han. Men denna gången när jag öppnade dörren så stod han där med två koppar kaffe och frågade om han fick bjuda mig på kaffe på balkongen. Jag tackade glatt ja och tyckte det var kul att ha fått en ny manlig vän, har alltid tyckt om att umgås med killar men har aldrig haft särskilt många som vänner. Vad jag inte förstod var att han faktiskt blivit intresserad av mig och inte bara vänskapligt.

En kväll befann jag mig hos min vän, hon hade somnat och jag fick ett meddelande där han återigen frågade mig om en cigarett, men egentligen ville han bara träffa mig. Vi stod ute i fyra timmar och pratade om allt mellan himmel och jord, jag blev som en öppen bok och kände en enorm tillit direkt, där och då. Det började regna och vi tog skydd under ett tak, han frågade mer än en gång om jag inte ville följa honom hem, men jag var blyg. När vi skildes åt så kysste han mig hejdå, där i regnet stod vi och glömde bort allt runt omkring oss. Jag hade vart ensam länge och var väldigt rädd för att bli sårad, men han fick tillslut mig att våga, våga öppna mitt hjärta igen och släppa in en manlig själ så djupt in på hjärtat.

Det finns så otroligt mycket att berätta om denna mannen. Mannen som jag idag bor ihop med, som har blivit min bästa vän, min partner, mitt allt. Han har fått mig att känna mig vacker trots att jag är en stor tjej, fått mig att se på mig själv o spegeln och tycka att jag är sexig. Och det där är den största gåvan han har gett mig, gåvan att uppskatta sig själv och att strunta i vad andra tycker. Jag älskar honom så ❤️

20150104 blev han min och nu släpper jag honom aldrig.

Likes

Comments

Min mamma har berättat för mig att jag som litet barn oftast höll mig en bit utanför lekplatsen, studerade platsen och barnen som lekte där innan jag tog ett beslut om att vara delaktig med de andra eller leka för mig själv en bit bort, observerande.
Under min uppväxt har jag vart så missförstådd. Man har uppfattat mig som en tyst mus, snäll (och som jag har fått höra ofta "för snäll"). I skolan från sexårsgrupp till 4-5e klass hade jag mycket vänner.
Det var inte förens man kom upp i tonåren och helt plötsligt skulle "va någon" som jag bara hade några enstaka vänner. Klassen som jag gick i var fylld av sportintresserade av många olika sorter, mycket testosteron och högljudda människor.
Jag har aldrig riktigt vart intresserad utav någon sport och heller aldrig tyckt om att vara högljudd eller bli ställd i centrum så per automatik blev jag annorlunda och ställd i en skugga. Jag har blivit kallad fula ord men för det mesta var det lite känslan utav att vara osynlig (bortsett från de få vänner jag hade).

När jag började gymnasiet var det som en tung sten som släppte. Jag började i en klass med nya människor som inte visste vem jag "var" som i min förra klass. Ingen som hade en stämpel på mig. Det gav mig modet att börja vara mig själv, lite knasig och snäll på ett bra sätt.
Helt plötsligt ville många lära känna mig och vara min vän och det var en ny känsla som var svår att ta in, men jag gjorde det. Killar började komma in i bilden och jag tyckte om uppmärksamheten, lite för mycket faktiskt om jag ska vara ärlig. Men att bli sedd och få komplimanger var jag ju liksom inte van vid.
Jag fick lära mig att ta ansvar och fick nästan en liten mamma roll, tog mycket ansvar för mina vännner och såg till så att alla hade det bra och återigen så tappade jag bort mina egna känslor och vad jag ville, för att passa upp alla andra.

Jag tog studenten 2011 och hade svårt att veta vad jag ville göra med mitt liv. Provade på att arbeta som servitris och som kock, städerska och inom hemtjänsten. Hemtjänsten är såå bra för en vilsen tonåring! Jag lärde mig att ta ansvar för någon annan än mig själv, hur lätt och snabbt gjort det är att städa, diska, hålla i ordning. Jag lärde mig att verkligen uppskatta de små sakerna och hur viktigt det är att visa uppskattning till de man håller kär och att aldrig ta något/någon för givet.
Och idag har jag lärt mig att uppskatta min knasighet, att inte skämmas för vem jag är. Snarare visa alla att det är ok att inte vara "en i mängden".

Bilderna är på min bff from scratch ❤️

Denna storyn blev längre än väntad men ännu inte klar så detta får duga så länge, fortsätter en annan gång. Tycker om att tänka tillbaka och fundera över saker man gått igenom, att reflektera. :-)

Likes

Comments

Ibland har jag svårt att känna matlust, inget som lockar tanken speciellt mycket och jag kan ibland gå nästan en hel dag utan att knappt ha ätit något. Sen kom jag underfund med mitt barnasinne, jag älskar att äta mat om det är färgglatt. Det blir en helt annan bild för mig, blir så mycket mer inbjudande ut och nästan ropar efter en för att bli uppätet 😁
Mina vänner skämtade lite med mig minns jag att jag alltid la så lång tid på maten innan jag väl åt den, pyssla med att göra det aptitligt för ögat, även om det bara var till mig själv.
Jag jobbar inom vården med personer som har en förvärvad hjärnskada, alltså en skada som uppkommit efter födsel, och även där märker jag att det verkligen funkar med färger och mönster för att få större intresse. Det är skoj när man kommer på sätt som funkar!

Likes

Comments

Igår var det dags för vår stora dog att få gå över till andra sidan. Han har kämpar länge och hårt, vart en pain in the ASS imellanåt, för det mesta när vi var ute på promenader. Han var en sån som drog tills han knappt kunde andas, skällde på en annan hund bara åsynen av den och man kan väl säga att han var lite ökänd i kvarteret haha!! Men när det inte var okända hundar med i bilden så var han världens bästa hund. Han var alltid väldigt valpig trots att han blev 12 år gammal. Han hade även fått epilepsi under åren, anfallen tog hårt på honom och det var så sorgligt att se, bara kunna hålla om honom och låta kramperna släppa. Igår och i förrgår var vi ute på favoritplatserna i naturen, han älskade naturen och "pinnar", snarare stockar haha! Han fick äta Goa köttbullar och lövbiffar. Kl 16 igår kom en veterinär till huset, då låg han på en stoooor kudde på vardagsrumsgolvet med familjen runt omkring honom. Först fick han lugnande, vi klappade och kramade honom tills att det var dags att få de sista sprutorna. När medicinen väl var given tog det inte lång stund innan att hjärtat slutade slå. Det var så sorgligt men oj vad fint. Ett sånt avslut hade jag också viljat ha, på en enorm kudde omgiven av sin familj. Glömmer honom aldrig, goe Balto!! Love you ❤️

Likes

Comments

  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw