Personlige spørsmål & svar del 1

Innlegget er inspirert av @FruLea

1. Hvor kommer navnet ditt fra, og har det noen betydning?

- Jeg har som sagt to navn, et på vietnamesisk som er Thanh Tuyen og et norsk navn, Tone. Jeg er usikker hva det vietnamesiske navnet betyr, men vet jeg fikk navnet fordi Thanh Tuyen er navnet til ei kjent artist som pappa likte. Tone fant pappa i farten da jeg begynte i 1. klasse siden det var så vanskelig for klassen å uttale mitt vietnamesiske navn.

2. Når og hvor er du født?

- 4. juni 1981 kom jeg til verden og jeg ble altså født i Ho Chi Minh, Vietnam.

3. Skriv om din mor. Hva vil du at folk skal vite?

- Mamma er ei flott og flink dame. Hun kom til Norge i tidlig tjueårene og har jobbet hardt for å forsørge sin familie. Hun er flink i alt husarbeid og flink å sy. Hun er snill og vil bare sine det beste.

4. Skriv om din far. Hva vil du at folk skal vite?

- Pappa og er som mamma. Jobbet hardt for å forsørge sin familie i Norge samt familien i Vietnam. Han har måtte starte fra bunnen den dagen han kom til Norge. Lært seg språket og fått seg en utdannelse og jobb. Han er høvdingen i familien 💪🏼.

5. Har du noen søsken?

- Ja, jeg har faktisk en storesøster og en lillesøster. Men av personlige grunner som jeg ikke vil gå i detaljer så har jeg bare kontakt med den ene. Av respekt for vedkommende så er ikke det noe tema å skrive mer om det.

6. Hvor vokste du opp? Hva husker du fra plassen?

- De tre første leveårene mine bodde jeg i Vietnam. Jeg husker absolutt ingenting av den tiden der, og den tiden jeg husker fra Norge bodde vi i blokk. Vi bodde i blokkene ved Stordgata, og jeg hadde nok fine barndomsminner derfra.

7. Tenk på huset du vokste opp i, hvordan var det?

- Huset jeg vokste opp i er huset foreldrene mine enda har og bor i. Huset nord i byen og på toppen av bakken. Foreldrene mine kjøpte huset like før 90-tallet, og det har vært en flott hus å vokse i det. Eneste jeg ikke likte i den tiden var bakken som var ekkel å gå ned og opp om vinteren.

8. Hvordan var ditt barndomsrom?

- Mitt barndomsrom delte jeg i mange år med lillesøster. Da hadde vi en dobbeltseng og to skrivebord på rommet. Etter storesøster flyttet ut fikk vi hver vårt rom. Det jeg likte var å ommøblere i ny og ne slik at jeg følte jeg fikk en forandring. Det var en tid jeg også tapetserte begge takene med plakater av artister og skuespillere 🙈.

9. Hva var din favoritt aktivitet som barn?

- Jeg må ærlig si at jeg drev ikke med noe som helst aktivitet som barn. Det var bare skole og rett hjem for oss unger. Så det var ikke noe sosialt eller aktiviteter jeg hadde som barn.

10. Hva var din favoritt plass som barn?

- Lekeplassen på nabogaten for der hang jeg ofte som barn. Hvis det var helg, ferie og fint vær gikk jeg ofte dit og satte meg i et tre der. OG der satt jeg og kikket på flk som gikk forbi eller unger som lekte på den lille lekeplassen.

Liker

Kommentarer

FruLea
FruLea,
Veldig flotte svar🥰
nouw.com/frulea
tonevinningland
tonevinningland,
VeraLynn
VeraLynn,
kjekt å lese og bli litt mer kjent med deg 😊 Jeg lurte på noe angående foreldrene dine, hva slags utdannelse hadde de da de kom til Norge. Det er jo dessverre sånn at mange som flytter hit, md en god uttannelse ikke får jobb innen det. Må til og med ta utdannelsen på nytt for å få lov til å jobbe innen faget sitt.
nouw.com/veralynn
tonevinningland
tonevinningland,
Pappa er utdannet lærer i allmennfagtrinnet i vietnam. Men pga voksen alder og norsk språk tok han ny utdannelse i Norge. Han har fagbeev innen teknisk etat, husker ikke hva nøyaktig 😅. Mamma er syerske men begynte jobbe i barnehage som assistent da.
nouw.com/tonevinningland