Strafferabatt for vold mot barn. Hva Faen?

{Personlig}personlig, flesthverdager, Kronisk syk, Husflid/håndtverk

God morgen. Jeg er i kamphumør i dag. De skal tuktes de som man elsker. Barna skal tie og sitte stille i en krok. Hvis ikke så rundjules de. Politiet bruker alt for lang tid på disse sakene og når de er avklart får foreldre strafferabatt. Hva faen er dette?

Jeg tror ikke mine egne øyne når jeg leser nyhetene i dag. Jeg blir helt målløs. Foreldre som utøver vold mot sine barn på det groveste får strafferabatt. Dette er for meg helt uforståelig. For det første bruker politiet alt for lenge på undersøkelsene og når de blir avklart får altså mange strafferabatt. Les NRK granskningen her Granskningen er interessant lesing.

Barn har krav på trygge oppvekstvilkår. De skal ha trygghet og forutsigbarhet.

FNs barnekonvensjon handler om dine og andre barns rettigheter. Den ble enstemmig vedtatt av alle landene i FN 20.november 1989. Barnekonvensjonen er en slags lov som sier at alle barn har rett til å være trygge og ha det de trenger. Den sier at staten har ansvaret for barna i landet, slik at de ikke blir mishandlet, utnyttet eller har det vondt.

Så klarer ikke foreldrene å ta seg av sine egne barn så skal altså staten, her altså forskjellige kommuner som representerer Norge.

Barnekonvensjonen gjelder i alle situasjoner og for alle under 18 år. Barnekonvensjonens riktige navn er ”FNs konvensjon om barnets rettigheter”. En konvensjon er en avtale mellom flere land og folk.
Barnekonvensjonen består av 42 artikler med rettigheter. Nedenfor ramser jeg opp noen av rettighetene.

Alle barn...

...er like mye verdt.

...har rett til et navn og en nasjonalitet.

... har rett til beskyttelse.

...har rett til helsehjelp og nok mat og drikke.

...har rett til å si sin mening og bli tatt på alvor.

...har rett til å gå på skole.

...har rett til lek, fritid og hvile.

...har de samme rettighetene.

Jeg synes det er viktig å minne hverandre på i denne kniv debatten at det er veldig tidlig man skal starte med forebygging. Det er alltid en årsak til at det blir slik. Jeg er forferdet over å lese denne NRK granskningen. Alle vet jo at vold avler vold og trygghet gir trygghet.

Hva mener du?


#voldinærerelasjoner #Nouw #nouwblogger #blogg #blogginlägg #bloglovin #flesthverdager #life #Personlig #personligblogg #livet

Liker

Kommentarer

norsketankeridanmark
norsketankeridanmark,
Jeg kan ikke starte så "brænder jeg helt sammen", som vi sier på dansk! 🤯
nouw.com/norsketankeridanmark
Toivosdatter
Toivosdatter,
Bare start. La oss få meninger om dette. Jeg kom meg ikke ut av senga før jeg skrev innlegget en gang. Jeg raste
nouw.com/toivosdatter
Nadixie
Nadixie,
Jeg kjenner jeg blir kjemepsint, og har lyst til å si alle de stygge ordene som finnes! Det er så forferdelig at jeg finner ikke ord!

Unger har krav på en trygg og god oppvekst, og vi skal beskytte ungene. Strafferabatt for mishandling av unger r uhørt! Jeg blir så sint!

Kjempeflott du skriver om dette!

Ønsker deg en kjempefin søndagskveld <3 😊

Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene
nouw.com/nadixie
Toivosdatter
Toivosdatter,
Takk for reaksjon på innlegget. Vi trenger diskusjon om slike ting. Ikke bare la det gå forbi. Barna trenger at vi står opp for dem. Jeg også blir rasende. Tenk strafferabatt. Her i landet får man strengere straffer ved vinning forbrytelser enn ved overgrep mot barn og kvinner. Seksuelle overgrep mot barn og vold i nære relasjoner straffes mindre enn ved vinningkriminalitet eller økonomisk kriminalitet. Det verste du kan gjøre i dette landet er f.eks økonomisk kriminalitet mot staten. Da får du høyere straff enn hvis du begår seksuelle overgrep mot barn......Jeg er rasende
nouw.com/toivosdatter
Orkidedatter,
For et flott, fantastisk og engasjerende innlegg, tusen takk for at du deler og skriver, det varmet mitt hjerte som brenner for barns rettigheter og oppvekstkår og ja, det blir for mye å skrive, men tusen takk.
Jeg gråter i hjerte mitt pga akkurat dette. Et barns liv er ikke verdt noen ting lenger..,,
orkidedatter.wordpress.com
Toivosdatter
Toivosdatter,
Det er helt forferdelig når et barnsl liv blir ødelagt og man får strafferabatt. Det er jo også slik at hvis politiet ikkke blir ferdig med saken så blir jo også saken foreldet. FORELDET har du hørt noe slikt. Når du begår økonomisk krimininalitet foreldes det IKKE. Da skal de tas, spesielt hvis det skjer at det er økonomisk kriminalitet mot staten. Men at et barns liv blir ødelagt, det foreldes og overgriper kan gå fri. Det er forkalstelig.
nouw.com/toivosdatter