Siste dag på MYKEN, hodet henger på enda...såvidt !

Jeg har vært fraværende noen dager. Har jo da vært sengeliggende med dette helvetes hodet, denne migrenen har innhentet meg. Heldigvis skal jeg nå på sykehuset og få påfyllingen av botox. Det er en stor hjelp for meg som er kronisk migrene pasient. 

Noen dager nå har jeg vært borte fra bloggen. Jeg har passet denne fantastiske hunden Hera. Vi har gått mye tur her på Myken, tatt bilder også har jeg hvilt. Vi har trent spor og trent mye annet. Hun er utrolig flink.

En annen grunn til at jeg har vært litt av og på er at jeg har hatt noe inn i helvetes vonde migrenedager. Fredagen ble borte for meg. Jeg klarte nesten ikke røre på en muskel før klokka var seks om kvelden. I migrene verdene graderes smertene fra 1 - 3. Smertegrad 1 = grønn; du har smerte, men du kan utføre dine daglige oppgave. Smertegrad 2 = gul; du har smerte, du er oppegående, og klarer til en viss grad å utføre dine daglige gjøremål. Smertegrad 3 = Rød; du har så store smerter at du er sengeliggende og ikke klarer å gjøre noen ting. Du må ligge på et mørkt rom. Ofte kaster du opp og tåler ikke lyd og lukt.

Jeg befinner meg som regel på stadie 2 og ofte mellom 2 og 3. Det er en ballansegang for ikke å trigge dette hersens hodet. Men det kan være en lukt, det kan være mat, det kan være tarmen som slår ut, det kan være et glass vin som jeg har tålt før. Ofte trenger det ikke være noe som gjør at det slår ut. Det kan rett og slett være at jeg fryser og at noen muskler i nakken ikke vil spille på lag. Det kan være at jeg har mye nervesmerter i kroppen og muskelkramper som gjør at jeg blir sliten og hodet vil ikke følge med meg lenger.

Jeg blogger rett fra levera og fra min hverdag og min hverdag består av disse dagene og da blir det slik. Som jeg pleier å si; "det finnes flest hverdager" og hverdagen er dessverre slik for meg.

MEN så er jeg her på denne vakre øya og kai tok meg med på en gåtur så fort jeg var på bena igjen og vi var jo ute og tok noen vakre bilder igjen. Jeg blir ikke lei av de vakre bildene og lyset her. Vi skal dra hjem i morgen og da er det godt det ble en dag med fotografering før vi drar.

Det første bildet kaller jeg hus mellom hus. Det andre kaller jeg hus på hus og det siste kalles hus under snø. (selv om det nok er mer en skåle). Jeg elsker lyset her oppe og nå er det lenger og lenger. Det blågrønne lyset er blitt til et rosa fint lys.

Mitt hode trigges av den minste ting når botoxen er på vei ut av kroppen. Også er det noe inn i hampen vondt å få påfylling. Jeg forstår jo ikke de som frivillig går og får denne giften sprøytet inn i kroppen OG betaler dyre dommer for det. MEN igjen det er noen få stikk, jeg får flere sprøyter i hodet, panna og nakken. Det er helt sikkert noen som kjenner seg igjen. Jeg er veldig glad at jeg fikk være med på dette på Lillehammer, for etter jeg kom inn i dette botox programmet, så har jeg fått meg noe mer livskvalitet igjen. Noen av smertene er borte. Jeg har et mer levelig liv.

Da jeg gikk til butikken en dag ble jeg var at det var noen som prøvde å skrive på himmelen og kom plutselig på Lars Bremnes sin vise "å kunne æ skrive", den er bare så utrolig vakker. Jeg setter den på i mange tunge timer. Klikk på linken under så forstår du hvorfor jeg synes den er vakker.

https://www.youtube.com/watch?v=MglbrK8Wi2M

Det finnes mennesker her på myken også. De er utrolig støttende og hyggelige mennesker, men det må de jo være, det er så få av dem, så de har ikke rå til å ikke hjelpe hverandre. Mannen på bildene er min mann. Han er utrolig hjelpsom. De gangene jeg har vært veldig syk og han har ment at nå trenger vi en fjelltur, så har han pakket meg inn i bilen. Kjørt til fjells, satt opp lavvo, laget bål, satt meg i sovepose foran bålet og vi har vært på fjellet en natt eller to. Jeg trenger ikke ut av soveposen en gang. Det går jo ikke når jeg har migrene, men når kroppen ikke ellers virker som den skal. Da har jeg fått fjelluft.

De to andre på bildene er den gamle butikkesjefen Kristin som kommer fra Island og den nye butikksjefen Maren som kommer fra Lillehammer, på Myken Handel.

Jeg elsker å ta bilder av fyret fra forskjellige vinkler. Men nå er det fra nesten den samme vinkelen. Her om dagen var det et utrolig flott blått lys og fyret hadde en fantastisk glorie. I går badet fyret i sol. Det var bare fantastisk å se. Vi har hatt mange stormnetter og dager i januar.

Jeg tenker at selv om min kropp ikke spiller på lag med meg her oppe, så er livet så nedpå og rolig så jeg kjenner at det har ikke vært noe farlig om en dag ble borte for meg. For det er ingenting som haster. Hjemme så skulle jeg ha gjort ditt og datt. Det heller ingen ting som haster der heller, men det er så rart med det, da skulle vi gått tur, vi skulle dratt på besøk, skulle vært på verkstedet. Skulle, skulle, skulle. Men her på øya så er jo øya så stor som den er da. Skal du av så må du ta båten og det må planlegges. Jeg gleder meg til mars, da er jeg her igjen.

Da skal bl.a denne lille frøkena bo sammen med oss. Hun er en liten engel på jord. Kjempefin liten jente som jeg er blitt så glad i.


#blogginlägg #closters #migraine #migrainelife #migrene #kronisksmärta #flesthverdager #livet #blogg #blog #bloglovin #myken

Liker

Kommentarer

Nadixie
Nadixie,
Kjempefine bilder, og så kjempenydelig Hera er <3 😊 Fint navn ja 😊

Bildene dine var helt fantastsike 😊 Lars Bremnes har så mange fine og varme tekster, og han må man bare sette seg ned å høre på 😊

Ønsker deg en kjempefin søndag <3 😊

Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene
nouw.com/nadixie
Toivosdatter
Toivosdatter,
Tusen takk Toril, Du også må ha en kjempefin søndag og kos deg med Lars Bremnes.
nouw.com/toivosdatter
pensjonistgunna,
Velkommen tilbake til bloggverdenen, og håper du ikke får så mye plager på lenge, lenge.... Ha en fin søndag!
pensjonistgunna.blogg.no
Toivosdatter
Toivosdatter,
Tusen takk skal du ha. Mine plager er nok alltid der. Men takk for at du tenker på meg. <3
nouw.com/toivosdatter
frodith,
Flotte bilder av husene 😊 Blir helt forskjellige om himmelen er annerledes. Lyset har mye å si 😊 Håper du får noen gode dager nå 😊
frodith.blogg.no
Toivosdatter
Toivosdatter,
Ja det er kjempeforskjell om det er rosa lys eller om det er blå/grønt lys. Jeg håper også at jeg får noen gode dager 😊 takk for at du tenker på meg flotte frodith
nouw.com/toivosdatter
Cecilie kristiansen,
Migrene er noe svineri. Mildt sagt. Godt å ha en så snill mann som du har 😊 Håpet du får pause noen dager nå. Klem <3
ceciliethereseblog.wordpress.com
Toivosdatter
Toivosdatter,
Det er et helvete på jord. Nå er også Closters kommet inn i bildet og det er forferdelig. Jeg er veldig glad for at Botox hjelper. Det gjør jo ingen ting at jeg blir litt glattere i panna 😊 men det betyr ingenting for meg.
nouw.com/toivosdatter