På plass etter et par dager borte fra omverdenen

Reiser er litt slitsomme. Spesielt når vi reiser langt, men vi syntes jo at det gikk greit. Jeg gikk på en liten smell. Det skyldes vel egenetlig kanskje at vi ikke sov noe særlig natta før vi dro fra Myken. Noe som slettes ikke er et sjakktrekk, når man trenger mye hvile og søvn.

Ha ha her er jeg på veg av båten. Jeg hadde litt bagasje og enda la jeg ganske mye igjen på Myken fordi vi skal opp igjen i Mars.


Buorre Beaive! Mo manna. God dag, Hvordan går det. der ute. Jeg har nå kommet hjem, vi var på plass hjemme i går ettermiddag. Vi hvilte litt i Skjåk. Det var i grunnen godt, for jeg var helt pumpa. Men jeg syntes i grunnen kjøringa gikk fint. Det var fine veger og nydelig vær. Men som jeg sier innledningsvis, så er var det ikke noe sjakktrekk å ikke sove noe særlig. Vi fant en fin turnus og kjørte 1 1/2 time hver. Det var akkurat passe, vi flinke til å spise frukt og lukke øynene i pausene. Hadde vi ikke vært det, hadde ikke dette gått. Grunnen til det var at Kai kun sov to timer før vi måtte opp til ferjen, jeg sov nesten ikke. Hvorfor ikke jeg sov var veldig enkelt, jeg ble liggende på ank. Var redd for at jeg skulle forsove meg og da klarer ikke jeg å slappe av å sove.


Her er det like før vi kommer til Nesna. Vi kjørte til Nesna og tok ferje til Levang. Lurt trekk, da fikk vi pause.


Vi hadde et nydelig vær nedover og dette er i blåtimen like før det lysner. Det var lite trafikk og det må jeg jo si hjelper på trøtte øyne. Noen plan på hvor langt vi skulle denne dagen hadde vi jo ikke, og da vi så på gps´n at det kun var litt over 10 timer til Vera og Geir i Skjåk så ble det et overkommelig mål. For klokken var jo kun åtte på morran.

Nydelig sol på himmelen, så mine fantastiske utenpåbrillersolbriller kom frem. Og sjekk mine nye lappsko i filt. De er helt utrolig varme.


Her er det sjåførbytte. Laakso klarte ikke å kjøre lenger. Jeg hadde kjørt bort i 2 timer og kjente at jeg holdt på å sovne. Det er skumle greier det når øyelokka blir så tunge at du ikke skjønner at du er trøtt. Så nå var det rett og slett Kai som måtte fortelle meg at jeg måtte stoppe. Der har man det at kropp og hode ikke følger hverandre igjen, bare man presser på hardt nok. Det er som man blir hypnotisert. Jeg har aldri kjørt i alkoholpåvirket tilstand, men jeg vil påstå at dette må være noe av det samme. Reaksjonsevnen min var helt borte. Kjempeskummelt. 15 min hvile er viktig.

Vel, må man, så må man. Når nøden er størst så spiser fanden fluer. Eller når nøden er størst er hjelpen nærmest, selv om den er islagt og det var 15 blå grader ute.


Jah...du ser riktig. Laakso har jo dette fordømte problemet at når hun må, så må hun. Heldigvis så visste vi at det var en do på Vårstigen opp mot Dovrefjell. Men den var ikke oppvarmet kan du godt si. Det var sååååå jævelig kaldt der. Det var 15 blå ute og det var i alle fall det på setet. Etter dette trodde jeg jo at jeg aldri skulle bli varm igjen og jeg kjente jo at kuldegradene krabbet opp gjennom urinveiene opp til nyrene. Tenkte i mitt stille sinn at dette er nok ikke det smarteste stedet jeg har satt min "smale" bak nedpå. Men igjen; "nød lærer naken kvinne å spinne". Så da fikk det bare stå til.

Nå hadde vi kommet oss til Dovrefjell og da syntes vi jo at Skjåk var rett rundt hjørnet. Det var det jo også. Vi var fremme hos Geir og Vera på Nedre Bakken i Skjåk rundt 2130. Jeg ble ikke sittende så lenge å prate med dem før jeg kastet meg i seng. Jeg var helt kjørt.

Frokost på det koselige kjøkkenet på Nedre Bakken. Det er alltid hyggelig å komme til Geir og Vera.


Vi kom til Skjåk tirsdag kveld og ble til torsdag midt på dagen. Onsdag sov jeg til klokken 10 og gikk og hvilte meg igjen klokken 12. Da ble jeg liggende hele dagen. Jeg var så sliten og syk. Helt ødelagt. både hodet mitt, magen min og hoftene mine ga meg skikkelig kamp den dagen. Jeg trodde virkelig at min siste time hadde kommet der jeg lå sengen. Jeg hadde virkelig så store smerter i magen. Jeg kjente jo også at det hadde blitt litt kaldt for urinveiene. De smertestillende medisinene mine ville heller ikke helt ta smertene. Til slutt klarte jeg jo heldigvis å sovne og da fikk kroppen slappe litt av. Dette var jammen litt av en omgang skal jeg si deg. Det var dette med å vite sin egen begrensning da....... Etter den søte kløe, kommer den sure svie.

​Hjemme fra sofaen, med den vanligste utsikten og ferdig med et sitteunderlag til en kjær onkel. Nå skal kona hans få ett også.


Nå har jeg kommet hjem. Jeg har sovet nesten hele dagen. Har puslet med noen ting til en onkel og en tante. Skal gå å pakke ut også skal jeg slappe litt mere av. Hodet mitt dundrer og jeg må få det til å gi seg litt. Kan jo ikke ha det slik frem til jeg skal få disse hersens sprøytene den 22.februar.  

Det er rart, med en gang jeg er hjemme kjenner jeg et stress når jeg er syk, noe jeg ikke kjente på når jeg var på Myken. 

Hvordan har du det inni deg når du er syk? stresser du?


#blogginlägg #blog #blogg #flesthverdager #livet #life #bloglovin #stress #migrainelife #migrene #tarmsjukdom #syktarm​ #nouw

Liker

Kommentarer

norsketankeridanmark
norsketankeridanmark,
Så ut som dere har kosa dere og det har dere vel også. Ikke på den doen der kanskje, fytti katta. Du er så fresh du altså. Liker å "besøke" deg. Trøtt eller ei ❤️
nouw.com/norsketankeridanmark
Toivosdatter
Toivosdatter,
Så koselig at du liker å "besøke" meg. Takk i like måte. Jeg <3 deg. Måtte spørre barnebarnet mitt hva det betydde. Jo bestemor, det betyr jeg hjerter deg. Så, jeg hjerter deg 😃
Du har helt rett i at den doen altså.... Men hadde jeg måtte slik en gang til og den doen var den eneste. Jah, da hadde jeg gjort det igjen. Heller det enn å fått blåst rompa full av snø... 😃
nouw.com/toivosdatter