Nå synes jeg snart man skal høre på dem som kjenner ungdommen best!

{Personlig}personlig, flesthverdager, Kronisk syk, Husflid/håndtverk

Marco Elsafadi den tidligere basketballtoppen, er en av de som Regjeringen, Bystyrer, kommunestyrer, skoledistrikter og barnevern bør henvende seg til i forhold til forebygging av ungdomskriminalitet. 

Marco ble kåret til årets forbilde på idretsgallaen i 2006. Han leder også New Page-stiftelsen og jobbet med å hjelpe vanskeligstilte ungdom i Bergen. Dette tilbudet ble imidlertid lagt ned i 2010 da flere kommuner valgt å gi egne tilbud til ungdom som da konkurrerte med New Page.

Det å legge ned de tilbudene er nok ikke det smarteste som ble gjort. Kommunene har ikke hatt råd til å opprettholde de samme tilbudene som New Page stiftelsen holdt på med. Det er klart at man får et samfunn som er oss fortjent. Hvis vi forebygger og investerer i ungdommen og fremtiden, så får vi en fin fremtid med bra ungdom. Sparer vi inn på budsjettene på dette punktet, ja så sitter vi igjen med regninga. Det er jo det vi ser noe av i dag.

"New Page jobbet på oppdrag fra barnevernet der vi fulgte opp én og én ungdom over lengre tid. Det var ikke noe hokus pokus, men tett oppfølging med tydelige, voksne rollemodeller som kunne hjelpe disse ungdommene tilbake til en sunn livsstil. Vi bisto i alt fra skolearbeid, sysselsetting og sunne fritidsaktiviteter. Vi samarbeidet med ungdommene, foreldre, barnevern, skole og politiet. Det handlet om at det var voksne som festet blikket i dem og holdt et løp over tid, slik at vi hjalp ungdommene å bli selvstendige, sterke og gode individer, forklarer Marco Elsafadi." (ref. TV2.no)

les mer hva Marco Elsafadi sier her

Jeg er så hjertens enig Elsafadis utsagn om at det er to offer her. Både drapsmannen og offeret er offer i saken. Drapsmannen har ødelagt sitt eget og andres liv, men bak alt dette så ligger det også et ødelagt liv hos han, drapsmannens liv. Det er sikkert mange som har vist om og sett utviklingen i hans liv. Slik er det jo i alle tragedier. Det er en historie bak. en lang rekke hendelser som man på forhånd kunne ha gjort noe med og som det er for seint å gjøre noe med når tragedien er fullendt. Da er det for sent.


.

Jeg har sagt det før: La nå disse folka som har appell hos barn/ungdom å fortsette med det gode arbeide de gjør. Ikke konkurrer dem ut. Kommunale tilbud blir lagt ned, budsjettene holder jo ikke mål. Så lenge ting på budsjettene ikke er lovbestemt, så blir de utradert fra budsjettene når kommunene skal spare penger . De blir borte med et pennestrøk. Samarbeid med den 3.sektor i stede for å føle at dere ikke kan "sole" dere i glansen. Jeg kjenner jeg blir ganske så sinna. Intensjonen til kommunene er kanskje bra, at kommunen vil gjøre jobben selv, men alle vet jo at budsjetter er budsjetter .


hva tenker du?

#blogg #blogginlägg #bloglovin #personlig #personligblogg #politikk #livet #life

Liker

Kommentarer

norsketankeridanmark
norsketankeridanmark,
Jeg er jo ikke så inne i hva som foregår i Norge, men dette er jo også samfunnsproblemer i Danmark og vi har mange saker som ligner hverandre. Ham her har jeg lest litt om tidligere ja, enig i at man skal "overlate" ungdommen til de som kan appellere til dem ❤️ Det er flere offer her, helt riktig.
nouw.com/norsketankeridanmark
Toivosdatter
Toivosdatter,
Det handler jo om forebygging,gripe an før det blir problemer.😍
nouw.com/toivosdatter
Nadixie
Nadixie,
Jeg er helt enig! Har gjennom mange år jobbet med ungdom, og ungdom står hjertet mitt nærmest. Derfor er det kjempeviktig å lytte til hva de har å si, og ta dem på alvor 😊

Ønsker deg en kjemepfin tirsdag <3 😊

Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene
nouw.com/nadixie
Toivosdatter
Toivosdatter,
Ikke sant. Jeg var bystyre politiker i mange år og vet så godt at ting påbudjettet som ikke er lovpålagt blir strøket ut først
nouw.com/toivosdatter