Jeg leser NRK nyheter og gråter. IS bruker kvinner og barn som levende skjold

{Personlig}personlig, flesthverdager, Kronisk syk, Husflid/håndtverk

Den siste desperate IS-kampen. Det skal ikke ha kommet noen levende ut av det siste lille området som IS kontrollerer i Syria i de siste dagene. Grunnen menes at IS bruker kvinner og barn som levende skjold.

Tårene renner når jeg hører det på nyhetene. Alle de som har klart å rømme fra Syria er jo de som er ressurssterke og de som er blitt tatt ut som kvoteflykninger. Og Gudene skal vite at jeg at jeg virkelig unner dem det at de har kunnet komme seg ut av det krigsherjede landet. De som er igjen er de svakeste av de svake. De fattigste av de fattige. Hjertet mitt blør for dem som nå er i ISis sine klør. Området som nå IS kontrollerer er kun en halv kvadratkilometer. Men de har gravd mange tuneller der det kan oppholde seg flere hundre. Les NRK sin link om emnet her . "Det er den siste desperate IS kampen : Kvinner og barn - holdes som levende skjold "

Den USA - kurdisk støttede militsen sier at de kan frigjøre området på en dag, men de antar at det er kvinner og ikke minst barn som er levende skjold.

Det antas at det er 2000 sivile igjen i området og det jobbes for å få dem ut. En stor tragedie og jeg sliter hver gang jeg hører om dette.

Jeg blir da veldig oppgitt og sint når jeg hører om vår egen Regjering som ikke ønsker å gi asyl til barnefamilier som kommer fra krigsherjede land. De har til og med uttalt at de vil hjelpe dem der de er. Mitt forslag er da, bytt plass med disse menneskene.

Sivile skal beskyttes i en væpnet konflikt og det er vår fordømte plikt å hjelpe mennesker i nød.


Hva mener du ?#mennesker #krig #blogg #blogg #blogginlägg #bloglovin #nouwblogg #life #flesthverdager #syrian #personlig #personligblogg

Liker

Kommentarer

SiljeKjenslevar
SiljeKjenslevar,
Det er hjerteskjærende😢 Jeg får så vondt inne i meg av tanken på hvordan det må være for disse mødrene og barna deres, at jeg vet ikke hva jeg skal si... Er enig i at sivile skal beskyttes, og det er vår plikt å hjelpe mennesker i nød.
nouw.com/siljekjenslevar
Toivosdatter
Toivosdatter,
Jeg må snart slutte å lese nyheter, for jeg gråter nesten hver dag. Men jeg vil ikke bli slik blogger som blogger om make up
nouw.com/toivosdatter
vibeke
vibeke,
Jeg er så sint på regjeringen og den harde linjen de har lagt seg på. Det er rett og slett hjerteskjærende. Tenk på den desperasjonen de føler. Det er umulig å sette seg inn i, men tenker ofte; tenk om et av de barna hadde vært min lille nevø på ett år? Tenk om det var han som sultet, som måtte oppleve å miste familiemedlemmer, oppleve krigens terror....den tanken er ikke å holde ut. Vi aner ikke hvor heldige vi er i dette landet!
nouw.com/vibeke
Toivosdatter
Toivosdatter,
Jeg er så hjertens enig med deg. Det er så forferdelig. Og der sitter Sylvi Listhøug og snakker om at hun har kristne verdier. Skulle sparket henne ut
nouw.com/toivosdatter
vibeke
vibeke,
Kristne verdier up my....!! 😫
nouw.com/vibeke
Toivosdatter
Toivosdatter,
nemlig. I allefall når de brukes på denne måten 😟
nouw.com/toivosdatter
norsketankeridanmark
norsketankeridanmark,
Trist, vondt og umulig å sette seg inn i - samt det får en til å skamme seg over de problemene som man selv har. Selv om de er reelle nok. Ja, noen skulle bytte plass, så hadde det nok blitt andre boller på suppen. Blir maktesløs 😩
nouw.com/norsketankeridanmark
Toivosdatter
Toivosdatter,
Maktesløshet er en ting, men vi må tørre å ta debatten her hjemme å tørre å stå opp for disse barna. Tørre å si til disse som sitter i Regjeringen (les FrP) "hør her dere som sitter på deres høye hest og preker om innvandringsstopp, skal vi ikke være litt rause her. Eller skal du bytte plass med dem. Hør her dere som mener at de skal hjelpes der de bor. Skal dere reise ned til dem å hjelpe? Eller kanskje det er lettere å la dem få komme hit?" Det er kanskje det vi må si dem:
nouw.com/toivosdatter
norsketankeridanmark
norsketankeridanmark,
Ja.. Vi må tørre, noen må tørre. Flere må tørre og vi må være mere rause, som du sier! Skammelig. Og hvis ingen tar ansvar blir heller intet gjort.. De får styre og bestemme og fraskrive seg ansvar. 🤯
nouw.com/norsketankeridanmark
Toivosdatter
Toivosdatter,
Ja, og da blir det også ansvarfraskrivelse fra oss og det som skjer ute i verden er bare noe som skjer på TV og vi blir også sittende høyt oppe på vår høye hest. Snart så blir også knivdrapene i Oslo og Bergen og så bare noe som skjer på TV og alle blir enige med Karl Ivar som vil låse barna inne og vi bare rister på hodet. Nei folkens speek up. Eller stå opp for meninger. La oss ikke fordummes og la dem får fordumme oss.
nouw.com/toivosdatter