I dag skal hodet tromles ! Men det skyldes ikke fordi jeg hadde så fin dag på Samefolkets dag !

I dag er det sŧkehusdag. Eller det er ikke rett, i ettermiddag er det vel mer rett og si. Det er hodet som skal i ilden. det skal i trommelen. Spennes fast og få på seg den fordømte maska så jeg skal ligge stille. !

Jeg må jo si at jeg føler meg ganske slik flytende som på bildet over i dag. Jeg blir alltid det når jeg skal inn i CT trommelen eller MR trommelen og de skal ta slike bilder av hodet mitt. Spesielt nå når jeg er inne i en aktiv migrene fase. Det som er verst er at hodet blir spent fast og jeg må ha denne forbaska maska over ansiktet og at det bråker noe infernalsk. Men så går det sikkert fort. Nå klapper jeg meg selv på skulderen og trøster meg litt selv.

Jeg kan late som jeg ligger i myk mose som brer seg om meg som et mykt teppe og omfavner meg på alle kanter. Ha ha, jammen sa jeg det. Det klarer jeg jo ikke.

Men jeg hadde en fantastisk dag i går. Først var jeg på Lillehammer læringssenter og tegnet og fortalte om identitet, samefolket og jeg trommet og sang. Det var deilig å ta frem trommen og synge litt igjen kjente jeg. Jeg var der oppe i 3 timer og det gikk veldig fint. Jeg koste meg.

Det var veldig gøy for de var veldig flinke til å komme med spørsmål, jeg fikk også prøvd samisken min litt. Det er det som er morsomt. Jeg liker slike utfordringer. Jeg hadde på meg min gråe ullogákti, Senere på kvelden hadde jeg på meg en som ikke er så varm, nemlig min silkigákti. Den har jeg fått hjelp til å sy, av Sigrun Hauge. En veldig flink designer fra Øyer, hun har verksted i Gausdal.

Her har fine koftekledde kvinner, med forskjellig skotøy. Jeg i min nye sámigákti som er sydd i råsilke. Jeg er så fornøyd med den. Vi var samlet på Mikrobryggeriet og fikk spiste god mat. Sang. Jeg spilte tromme og sang, leste dikt som jeg har skrevet. Dette var veldig hyggelig i år som alle andre år. Det hadde vært helt forferdelig hvis jeg ikke hadde klart å gå dit, men det gjorde jeg, selv om jeg måtte lure meg til å ta en migrene sprøyte.

På bildet er vi alle som var til stedet på 6 februar 2019. fra Mjøsan Dajve Saemien Siebrie/Mjøssamer. Vi var ikke så mange i år, men vi som var til stede vi koste oss skikkelig. I denne gjengen her er det både nordsamer og sørsamer. Vi er 3 nordsamer med ektefeller til stede på bildet og resten er sørsamer med ektefeller. Det er en herlig gjeng :)

#blog #blogginlägg #bloglovin #samefolketsdag #samenesdag #samisk #migrene #flesthverdager #nouwblogger #nouw #life #livet

Liker

Kommentarer

Nadixie
Nadixie,
Kjempekoselig å lese at du hadde en kjempefin dag i går <3 😊 Det ser ut som dere hadde det kjempekoselig ut fra bildene du deler 😊

Så kjempeflotte drakter dere har 😊

Etter jeg fikk høre at min bestemor var sjøsame, så er jeg stolt over å være 1/4 sjøsame, og jeg er kjempeglad i den Samiske kulturen. Alltid har noe dratt meg til nysgjerrigheten på den Samiske kultruen, og jeg har nesten vært avhengig av å se på Oddasat.

De gangene jeg skal på katteutstilling i Østersund kjører jeg gjennom et Samisk område etter svenskegrensen. Har mange ganger tenkt å stoppe bilen, gå ut av den og bare la inntrykkene komme 😊

Ønsker deg en kjempefin torsdag <3 😊

Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

nouw.com/nadixie
Toivosdatter
Toivosdatter,
Det var en som sa; det finnes ingen kvarte samer. Enten er du same,eller så er du ikke same 😉nouw.com/toivosdatter
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229