hvorfor skriver jeg blogg?

{Personlig}personlig, flesthverdager, Livet

Jeg får mange spørsmål om hvorfor jeg skriver blogg. Og spesielt hvorfor jeg skriver om helsen min. Vel, det er mange grunner til det. Spesielt når det kalles en personlig blogg, med min hverdag, så er jo helsen min absolutt en del av det jeg opplever i hverdagen.

Jeg får ofte spørsmål om hvorfor jeg skriver blogg. Det er jo ikke et enkelt svar på det fra min side. Jeg skriver blogg om mitt hverdagsliv og det er en personlig blogg. Det kan vel kalles en offentlig dagbok.

Jeg har valgt å skrive om mitt dagligliv og mitt dagligliv har en del utfordringer. Der bl.a mine helseproblemer. Jeg har valgt å snakke rett fra levera og fortelle hvordan jeg har det. Det er ikke noe vits i å pynte på noe, og skal jeg være ærlig så må jo alt med. Det er dager jeg ikke orker å skrive noe, men det er de dagene som jeg faktisk er så syk at jeg ikke orker noe som helst.

Grunnen til at jeg begynte å skrive om min hverdag var rett og slett fordi jeg fikk en kommentar om at jeg jo så så frisk ut. Det var av en dame som jobbet på NAV. Jeg reagerte spontant og ble ganske så rasende. Det var da jeg begynte å skrive om disse tingene. Tilbakemeldingene jeg har fått har vært veldig positive. Jeg har fått mail fra mennesker som synes det er bra at noen tar "bladet" fra munnen og tør og være ærlig. For det er utrolig mange som sliter i hverdagen. Og selv om vi ikke sliter med de samme sykdommene, så kjenner folk seg igjen.

Det er viktig å si ting høyt, og jeg tenker ofte at dette er min måte å si ting høyt på. Jeg har skrevet om motstanden jeg har møtt i mitt dagligliv i mange år. Fra det å ikke takle arbeidslivet pga sykdom til motstand man møter på offentlige kontorer og skråblikk fra folk, fordi man sitter på kafe en hverdag.

Jeg er ofte rasende og oppgitt over menneskers mistenksomhet ovenfor oss som lider av skjulte sykdommer og noen av oss "samler" jo på diagnoser virker det som. Spesielt hvis man har autoimmune sykdommer, da er det gjerne slik at det pøses på med flere.

Jeg skriver om alt mellom himmel og jord, men stort sett det som opptar meg og min blogg er som sagt en personlig blogg. Jeg tror på åpenhet og ærlighet, jeg tror ikke jeg hadde fått så mange positive tilbakemeldinger hvis jeg hadde fremstilt min hverdag annerledes. At jeg hadde taklet alt like positivt hele tiden.

Det å være kronisk syk betyr at man møter mange hindringer, man er stadig vekk på undersøkelser, man får nye medisiner og sliter med det å kunne ha et sosialt liv. Det er dette jeg synes vi må snakke om. For vi som har kroniske sykdommer vi er utrolig flinke til å late som vi er friske.

For at livet skal ha en mening i form av det at man er så mye syk, så blir man jo nødt til å finne en middelvei i livet. Valget er jo enkelt. Noen velger å satse alt i arbeidslivet og går den veien, men ikke klarer å være sosiale. Jeg hadde ikke noe valg. Jeg fungerte ikke i noe arbeid, det ble alt for mye sykefravær og til slutt måtte jeg bare kaste inn håndkledet.. Det var virkelig en terskel å gå over, men jeg var så syk at jeg stort sett lå på ett rom hele tiden.

Det har vært mange grenser som skulle overskrides i forhold til det å bli uføretrygdet. Jeg har hatt disse sykdommene som i perioder har gjort meg syk siden jeg var 11 år. Ja, rett skal jo være rett, jeg har ikke hatt alle disse diagnosene siden da, men utenom astmaen og allergien, så var jeg 11 år den gang jeg ble så syk at jeg ikke klarte å gå. Det startet rett og slett med en viruslungebetennelse. Siden da har det gått slag i slag og til eldre jeg har blitt til flere autoimmune sykdommer har dukket opp.


Jeg har byttet fastlege mange ganger, jeg tror slike mennesker som meg/oss, som har flere diagnoser som er kroniske er mange fastlegers skrekk. Grunnen til at jeg tror det er fordi vi kan ikke fikses. Min fastlege puster nesten lettet ut når jeg kommer med en avbitt finger som må sys på igjen etter en hundeslosskamp, for det kan han gjør noe med. Det var i grunnen på sykehuset de sydde den på igjen, men fastlegen fikk jobben med å redde vevet og følge opp rensingen av fingeren.

Jeg har nå i dag en veldig flott fastlege som jeg aldri kommer til å bytte ut. Det var etter jeg begynte hos han at ting begynte å skje. Jeg fikk på kort tid operert noen skuldre og han sender meg av gårde til spesialistene så fort det lar seg gjøre.

Det er viktig med god kommunikasjon med fastlegen din. Det tok lang tid før jeg hadde det. Nå har jeg funnet en som er helt fantastisk flott.

Av og til er det viktig å se det store bildet. Tenke store tanker. Jeg skal gjøre masse når jeg blir frisk sier mange. For meg er de tankene helt annerledes. Jeg skal ta vare på gode dager og ikke stresse med at jeg har dårlige. Selv om jeg for tiden ikke er noe god til å ikke stresse i hodet mitt. Jeg blir trist enda over at jeg ikke klarer ting som jeg absolutt burde ha klart. Det er da jeg graver meg inn i "krepseskallet" mitt og blir der en liten tid. Men så kommer jeg tilbake like blid.

Jeg skriver i grunnen denne bloggen for mange, Jeg deler av meg selv og jeg synes i grunnen det er helt greit hvis folk ikke liker det, men synes jo at det til gjengjeld er supermorsomt hvis folk kjenner seg igjen og kan følge meg.


Ha en flott onsdag. I dag skal jeg først spa i hagen, så skal jeg veve.


#blogg #personlig #flesthverdager #bloglovin #livet #nouw #nouwblogger

Liker

Kommentarer

ThereseHusseinMEDIUM
ThereseHusseinMEDIUM,
Så godt skrevet og titt innom min Blogg. Jeg skriver mye på samme måte. Så du er ikke alene der <3 Stor klem til deg <3
nouw.com/theresehusseinmedium
Toivosdatter
Toivosdatter,
Takk skal du ha🤗 Så bra vi er flere. Det liker jeg.
nouw.com/toivosdatter
VeraLynn
VeraLynn,
Det er søren ikke lett å ha en "usynlig" sykdom, og i sær når man ikke ser syk ut... Når det er sagt hvem gjør nå det....? Det er veldig provoserende når folk sier at de ikke kan forstå at man er syk, for man ser jo så frisk ut. Har fått høre det jeg også, av kolleger som da ikke forstår hvorfor jeg er som jeg er. Enda verre er det når man forsøker å forklare for dem, og de sitter der med et glassert blikk å du skjønner at ingenting når inn..... Sender en stor bamseklem <3
nouw.com/veralynn
Toivosdatter
Toivosdatter,
Jeg tenker ofte at det er veldig bra at jeg ikke ser så syk ut som kroppen min er. Det hadde vært veldig trist. Men det er trist at folk er så dømmende
nouw.com/toivosdatter
Toivosdatter
Toivosdatter,
Tusen takk for fin tilbakemelding. Jeg trives også med din blogg. 😘
nouw.com/toivosdatter
Mona Iren ,
Heia for deg!! Dette var et virkelig bra skrevet innlegg❤
monairens.blogg.no
Toivosdatter
Toivosdatter,
Tusen takk Mona Iren. Vi må bare få det ut <3
nouw.com/toivosdatter