Hva pokker holder denne Regjeringen på med? Miljøpartiet Venstre er med, de er blitt miljøverstinger

{Personlig}personlig, flesthverdager, Kronisk syk

Buorre iđit. God morgen. Håper du synes det er en god morgen. Jeg synes ikke det. Grunnen til det er at jeg ser at regjeringen med miljøpartiet Venstre gir tillatelse til å starte opp en omstridt gruvedrift på Nussir-feltet i Kvalsund i Finnmark.

Det er her i Kvalsund det den planlagte Nussir-gruven skal starte opp.

Jeg bare sitter og gaper da jeg ser NRK sitt nyhetsvarsel blinker rødt mot meg på nettsiden og Thorbjørn Rød Isaksens argument for å åpne denne kontroversielle gruven i Reppafjorden. Han velger altså å se bort fra alle faglige advarsler om konsekvenser for samisk næring og miljø som har kommet fra hans egne direktorater og faginstanser. Jeg skjønner ingenting.

Det som gjør at jeg skjønner enda mindre er at Miljøpartiet Venstre (ja de kaller seg jo det ebda) har gått med på dette. De kunne faktisk ha stoppet det.

Røe Isaksen sier at de har vurdert alle miljømessige konsekvenser det er å lagre gruveavfallet i sjøen. Han sier; "vi er trygge på at deponeringen ikke vil skje med uakseptable virkninger for miljøet og sjømatnæringen". (ref. NRK)

Reppafjorden er jo en nasjonal laksefjord vi kan jo ikke bruke den som en søppelplass med gruveavfall og jeg tror ikke noe særlig på at de klarer å lage gode løsninger på slik "deponering" av dette gruveavfallet. Det er kobber som skal utvinnes i Kvalsund og kobber og er i følge Silje Ask Lundberg i Naturvernforbundet, et av de mest miljøfiendtlige industriprosjektene i norgeshistorien.

Aili Keskitalo, Sametingspresidenten har uttalt seg kritisk til vedtaket

"Det er veldig skuffende. Det er en overkjøring av veldig pressede og utsatte sjøsamiske og reindriftsamiske interesser, sier sametingspresident Aili Keskitalo til NRK. Hun sier at gruven vil ta livet av fjorden og krenke grunnlaget for reindrift i området. Keskitalo sier at siste ord ikke er sagt og at hun håper seriøse aktører ikke vil investere i gruveprosjetet.- Fra Sametinget sin side vil vi i første omgang klage dette vedtaket inn for Kongen i statsråd, sier hun." (NRK)

Runar Balto, leder i Norske Samer Riksforbund (NSR) er skuffet over Nussirvedtaket. Se hva NSR sier her

Den kontroversielle gruvedriften kan få store konsekvenser for reindriftssamene som bruker området og sjøsamisk næringer. Familier kan presses ut av næringa som de har drevet i generasjoner.

Penga rår det ser vi gang på gang og Naturen og menneskene som er avhengig av den har lite å si. Jeg lurer på hvis man hadde begynt å grave på jorda der de største jordbruksarealene her sør om det hadde vært like lett å gjøre. Hva hadde Regjeringen sagt da? Hadde det vært like lett? Eller i Østmarka? Jeg bare spør.


#NRK #P4 #blogg #politikk #regjeringen #naturvernforbundet #naturvern #tv2nyhetskanalen #nouwblogger

Liker

Kommentarer

Nadixie
Nadixie,
Dette er forferdelig, og jeg ser rødt på regjeringen!

Ønsker deg en kjempefin torsdagskveld <3 😊

Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene
nouw.com/nadixie
Toivosdatter
Toivosdatter,
Takk skal du ha,det samme til deg ❤️nouw.com/toivosdatter
SiljeKjenslevar
SiljeKjenslevar,
Jeg blir så rasende at det står flammer ut av ørene mine! Jeg har selv vokst opp ved Førdefjorden, som møter samme skjebne etter vedtak fra rådende regjering, fatter ikke hva politikerne tenker på! nouw.com/siljekjenslevar
Toivosdatter
Toivosdatter,
Det er helt grusomt, pengene rår. De tenker ikke på naturressurser. Det er en forunderlig sak at det må tvangslaktes rein i dette området pga beite, men det er samtidig greit å bestemme at man fjerne mer beite og ødelegge en laksefjord.nouw.com/toivosdatter
SiljeKjenslevar
SiljeKjenslevar,
Det er ingen logikk i disse avgjørelsene, ikke når vi ser på hva det koster oss på sikt, og jeg føler det er heftig lobbyvirksomhet og skjulte interesser som ofte sitter med siste stikk. Naturressursene er fremtiden vår, hvorfor i all verden forkaster de det for kortsiktig profitt som ødelegger langt mer og for langt flere, enn for de få som måtte tjene på dette? Snart valg, vi må velge politikere som verner naturen og inntektskildene til menneskene som ønsker å leve i pakt med den. nouw.com/siljekjenslevar
Toivosdatter
Toivosdatter,
Ja det er snart valg, jeg som deg håper folk får opp øynene og velger politikere som verner om naturressurser og tenker lenger enn nesen. Jeg blir så oppgitt når det er to små partier som har styrt dette landet i langt tid nå. V har gått inn i Regjeringen og vært så Regjeringskåte at de har helt glemt hva de sa om denne saken i fjor - U-partiet deres er like sjokkert over dem som resten av landet. KrF har gått inn det partiet og tror de kan gjøre om abortloven med et pennestrøk. Nei jeg tror jeg tenker at alle nå må ut av sofaen og ikke være sofavelgere lenger. Nå må vi altså opp og ut å ta et reelt valg for landet og kloden vår.nouw.com/toivosdatter
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229