Ha kontroll på bikkja di.

{Personlig}personlig, flesthverdager, Livet

Av og til blir jeg helt oppgitt når jeg leser i nyetene. Nå i det siste har det værsert i nyhetene om at førerhundene blir angrepet av andre hunder. Jeg forstår ikke at folk ikke skjønner at de må ha kontroll på bikkja si.

God morgen på skjærtorsdagen. I nyhetene i det siste leser jeg at førerhundene blir angrepet av hunder. Jeg har lært at så lenge førerhunden har selen på så er den på jobb og da skal den ikke forstyrres. Hvis folk ikke har kontroll på hunden sin så må de jo ha den i bånd.

Jeg gikk alltid med Storm i bånd når vi var i byen. 1. han var en stor hund og han virket skremmende på noen som var redd hunder. 2. han utagerte mot hannhunder, og da var det helt greit å ha han i bånd. 3. det er båndtvang i Lillehammer hele året.

Jeg tenker at når førerhunden blir angrepet blir som å sparke den hvite stokken bort fra samme person og den hvite stokken er jo et hjelpemiddel. Det samme er jo førerhunden. Det er jo ikke noe ok opplevelse for hverken førerhunden eller den som den fører at slike opplevelser skjer. Det setter seg jo traumer og jeg regner med at mye av det som er lært inn hos begge to må læres opp igjen.

Jeg leser også at drosjesjåfører nekter å ta med seg førerhundene i bilen sin. Hva er det da? Det er jo øynene til de som har dem og det er en service hund som er på jobb. De har ikke lov til å nekte. De skylder på at de er allergiske, hvis de er det så skulle de ikke tatt den jobben i utgangspunktet. For det ligger i jobbeskrivelsen deres. Nei, de trenger en oppstrammer og det samme trenger hundeeierne rundt omkring.

Husk på det hold hunden din unna en førerhund og har du ikke kontroll på den så hold den i bånd. Det kan være traumatisk for alle og en vær å se at hunden tørner sammen i slagsmål og husk det er din skyld at hunden gjør det, ikke hundens.


#førerhund #blogg #personlig #personligblogg #livet #hund #nouw #nouwblogger #bloglovin #flesthverdager

Liker

Kommentarer

norsketankeridanmark
norsketankeridanmark,
Viktig innlegg og veldig enig med deg 💘
nouw.com/norsketankeridanmark
Toivosdatter
Toivosdatter,
Ikke sant 🤗👌
nouw.com/toivosdatter
VeraLynn
VeraLynn,
Jeg har fått med meg det jeg også, og forstår ikke hva som foregår oppe i hode til folk. Eller kanskje det er det feilen ligget, det skjer ingenting.... Jeg er ikke redd for store hunder, og bryr meg ikke om de kommer løse bort til meg. Det betyr ikke at det er greit, og jeg har snakket til eierne men får ingen forståelse. De ser ikke problemet 😳
nouw.com/veralynn
Toivosdatter
Toivosdatter,
Nei for den er jo så snill 😊 Jeg blir rasende når jeg får slike svar. Får lyst å anmelde dem. Selv om hunden er snill, så hjelper ikke det for folk som f.eks er redde. Og igjen, det er ikke hunden sin skyld. Men menneskene. De er uansvarlige
nouw.com/toivosdatter