Gratulerer alle som en.

Hurra for 17.mai. Jeg synes egentlig 17.mai er alt for Nasjonalistisk. Men i dag synes jeg det i grunnen er litt hyggelig. Jeg våknet opp til breking av sau og lam. I dag er det nasjonalromantistisk. OG selvfølgelig gratulerer til den norske gruppen KEIINO som kom til finalen i ESC.

God morgen og gratulerer alle på denne fantastiske fine dagen, og gratulerer til KEIINO som kom til finalen i ESC, eller Grand prix som jeg kaller det. Det synes jeg var tøft, liker den sangen. Jeg har alltid syntes at 17. Mai har vært alt for Nasjonalistisk (i mitt voksne liv selvfølgelig) Hver gang jeg hører korpsmusikk stivner jeg til, retter ryggen og begynner å gå i takt. Det er etter år med øvelser å gå riktig i 17.mai tog. Det ble virkelig trent på når vi gikk på barneskolen. Slik er det når man ble født ikke så lang tid etter krigen. Da skulle man ikke klare seg med å lære seg 1. og siste verset av "ja, vi elsker", nei da måtte det læres alle versene og vi skulle stå og synge ut.

De siste årene etter barna forlot redet, har Kai og jeg vært på Finnskogen, svensk side og teltet. Orker ikke dette styret. Men i år våknet jeg til breking og glade lam som spretter på jordet utenfor vinduet. Så i år våknet jeg til Nasjonalromantikk i hjembygda til mora mi i Skjåk solside. Jeg er ikke sikker på om bøndene her oppe vil kalle det for det.

Men jeg synes det er så godt å komme hit igjen og jeg skulle ønske jeg kunne fått tak i litt land akkurat litt her borte og spurt om jeg kunne kjøpt. Da kunne jeg fått Isak Sellanrådrømmen min oppfylt.


Nå må dere alle ha en fin dag der ute, om dere feirer dagen i dag eller ikke. Jeg skal kle på meg min fineste kofte/gákti og gå ut i Skjåk. Kanskje jeg møter slekt. Noe jeg sikkert gjør :)


#17.mai #blogg #bloglovin #slekt #røtter #turer

Liker

Kommentarer

frodith
frodith ,
Kos deg uansett hva du blir å gjøre frodith.blogg.no
Toivosdatter
Toivosdatter,
Det samme til deg flotte dame 💞nouw.com/toivosdatter
VeraLynn
VeraLynn,
Gratulerer med dagen 😊 Jeg satt nærmest å bet meg på knokene i går da de leste opp hvem som gikk videre til finalen i MGP. Jeg jublet høyt for meg selv da vi var blandt de heldige.nouw.com/veralynn
Toivosdatter
Toivosdatter,
Gratulerer til deg ogso ❤️nouw.com/toivosdatter
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229