Forsvarsjefen i Norge ble også overrasket.

{Personlig}personlig, flesthverdager, Kronisk syk, Husflid/håndtverk

 Han har vært forbanna før og er like forbanna nå uttaler han til Dagbladet, ja det er ikke bare han som er forbanna. Rydd opp i eget hus sier jeg bare!!!

I går skrev jeg om likestillings - og diskrimineringsministeren vår Hanne Bjurstrøms reaksjon vedr seksuelle overgrep i forsvaret. Du kan lese innlegget her .

I dagens dagblad kan vi lese forsvarssjefens reaksjon. Han visste ikke noe mer enn Hanne Bjurstrøm og han sier at har vært forbanna før, og er forbanna nå også. Og han er overrasket over omfanget over seksuelle overgrep i forsvaret.

Det ble gjort en vernepliktundersøkelse i 2017 hvor det deltok 3417 vernepliktige. Det ble også vist en økning i andelen som oppga at de ble utsatt for seksuell trakassering. Det var en økt andel jenter som oppga at de var blitt utsatt for seksuell trakassering.

Undersøkelsen konkluderte med at:

- Man så en kraftig økning i andelen som oppga at trakasseringen skjedde i form av uønskede berøringer av seksuell karakter hos begge kjønn.

- for gutter ble det også observert en markant økning i andelen som oppgir at trakasseringan foregikk digitalt.

-Det ble observert at hvordan trakasseringen forekom er noe forskjellig mellom kjønnene.


Les hva forsvarsjefen sa i Dagbladet https://www.dagbladet.no/nyheter/jeg-har-vaert-forbannet-for-og-er-like-forbannet-na/70785541


Har du opplevd seksuell trakassering i Forsvaret? Ta kontakt med Dagbladets reporter: [email protected]
#seksuell #trakassering #blogg #personligblogg #personlig #bloglovin #blogginlägg #flesthverdager #livet #life #helse #presenttips #nouw #nouwblogger #nouwbloggare

Liker

Kommentarer

VeraLynn
VeraLynn,
Det er bra at dette blir hentet fram i lyset og satt fokus på, men så må det også gjøres grep for å få slutt på det. Seksuell trakasering er jo ikke noe som bare skjer nå i disse dager, men har blitt praktisert fra tidenes morgen. Før var "liksom" innafor å holde på sånn, og hvis man som kvinne tok det opp med sjefen ble man bare avfeid eller så ble det bortforklart.
nouw.com/veralynn
Toivosdatter
Toivosdatter,
Veldig bra at det blir hentet frem,men det er jo ikke noe å bli sjokkert over. For vi vet jo at det foregår. Det som gjelder er som du sier å ta tak i det. At det forekommer overgrep og voldtekter på menn, det vet vi jo også. Rydd opp i ehet hus sier jeg til forsvarssjefen. Det hjelper ikke å bli forbanna hvis han ikke gjør noe mef det.
nouw.com/toivosdatter