En deilig dag med verdens beste

{Personlig}personlig, flesthverdager, Kronisk syk

I dag har jeg hatt en deilig dag med verdens beste. Jeg har passet på å hvile meg og hun er flink til å sende meg til sengs når det trengs! Hun passer på sin áhkku. Hun passer også på sin áddjá, men mitt lille gull sier at han klarer seg bra. Han er jo frisk.

Buorre Eahket, god kveld. Dagen i dag har vært utrolig koselig. Jeg stod opp til verdens flotteste måne og månen er jo min planet. Jeg er et søndags barn og juli barn. Så jeg er dypt påvirket av månen.

I dag ble jeg vekket av lillegull, som begynner å bli storegull <3 Vi spiste litt også lurte vi oss til å titte litt på netflix. Det er vårt lille morgenrituale når hun her hos áhkku. Da hun kom inn og vekket oss her i morges så sa hun Buorre iđit, og jeg svarte ipmel atti. Det er så gøy. Vi telte til 10. Okta, guokte, golbma, njellje, vihtta, ghutta, čieča, gávcci, ovcci. Også måtte hun fortelle meg om de rare bokstavene som finnes i det samiske alfabetet også øvde vi litt på lydenen. Morsomt, da sitter det litt i hodet på áhkku. Fin måte å lære på.

Så måtte vi kle på oss uteklær å ut på tur med Lillie.

Her er det to jenter som er blitt veldig gode venner. Hun passer på Lillie og Lillie passer på lillegull. Lillie fotfølger lillegull nå. De er blitt gode venner :) Vi måtte være litt kjappe på turen for vi skulle opp på læringssenteret og lære dem å kaste lasso. Jeg måtte skifte til min Sámi gávtti.

Vi fikk luftet oss godt da vi var ute og kastet lassoen. Jeg egnet meg nok best som reinsdyr og ikke som lassokaster. Eller som sjokoladespiser og spiste samisk brød (láibi)

Vi hadde det jo skrekkelig morsomt, og som sagt så ble det noen timer med frisk luft. Jeg var her oppe på Samefolkets dag og pratet om identitet. Vi ble veldig godt tatt i mot, det blir vi alltid her oppe.

Lillegull og áhkku klarer ikke å bestemme seg når vi får servert sjokolade, så vi får to stykker. Det er vi glade for. Nå har vi begynt å fryse, så áddjá bestemmer seg for å ta lillegull og áhkku med på kafe å kjøper noe godt til oss. Jeg får servert dobbel capuchino med laktosefri melk og lillegull får jordbærettellerannet. Den er ikke varm, men den smakte visst godt. Jeg gikk og bestilte frisør time. Den er klokken 0900 i morgen tidlig - Jeg har ikke vært hos frisør på i alle fall 5 år.

Jeg kom til å se meg bak i dag, jeg pleier bare å se meg foran. Det ser ut som jeg trenger å klippe håret minst 15 cm. Det ser veeeldig tynt ut. Jeg pleier jo å sette håret opp, så jeg har jo aldri sett meg bak jeg. Kai pleier jo alltid å si jeg er vakker uansett hvordan jeg ser ut :D

Så kom faren min og Stella på besøk, lillegull elsker Stella. Stella er fra Bleikvasslia i Norland og heter Stella Polaris. Lillegull begynte hundetreninga med en gang.

Det fikk hun jo til. Hun begynner å bli flink, Vi fant ut at vi skulle besøke Stella i morgen. Kanskje vi tar med oss truger. Enten ski eller truger. Vi får se :) Etter besøket var det to stykker som gikk å hvilte litt :)

Jepp det var Lillie og meg. Lillegull kom og vekket meg til middag. Onkelen til lillegull kom til middag og vi koste oss stort. Vi ringte hjem til lillegull på facetime og sa natta og vi hadde det litt morsomt med bilder før sengetid.

Så der har dere dagen min i dag. Det blir mindre blogging og svaring og kommentering når lillegull er her. Jeg er litt opptatt, men jeg sender dere mere i morgen.

#barnebarn #personlig #personligblogg #blogg #blogginlägg #bloglovin #flesthverdager #livet #life

Liker

Kommentarer

VeraLynn
VeraLynn,
For en koselig dag dere har hatt sammen 😊 Det er fint å ha barnebarn i nærheten, som kommet på besøk. Ha en fortsatt fin kveld 😊
nouw.com/veralynn
Toivosdatter
Toivosdatter,
Barnebarn er livets gull. noen sier de er livets krydder. Jeg vil nok påstå de har rett 😃 Du må også ha en fin Kveld <3
nouw.com/toivosdatter
tonevinningland
tonevinningland,
Så koselig dag med barnebarn <3 det er slike tider som er gull <3 kos deg masse 😊
nouw.com/tonevinningland
Toivosdatter
Toivosdatter,
Ja det er gull ❤️Tusen takk 🤗
nouw.com/toivosdatter