Fredag, 29 september. Vi gick upp tidigt och matade djuren. Sen gick vi in och åt frukost. Vi väntade ett bra tag innan Magnús hämtade hem hästarna till stallet. Det var oklart om vi skulle ha en turridning med några kvinnor från Nordamerika, men det blev inget. Så jag gav mamma och Linus deras första hästar för dagen. Mamma ville rida på en stor häst så jag gav henne Blakkur och Linus ville jag ge en snäll häst så han fick Freyja. Tina red med oss på Vætning och jag tog Sævar. Det gick bra. Linus var en naturbegåvning inom ridning och töltade fint och sakta på Freyja. Mamma tyckte att det gick bra på Blakkur. Vi red genom vattnet och hästarna skötte sig.

Efter den första ritten så tog jag, mamma och Linus en till ritt själva. Jag tog den här gången Birtingur, mamma fick Góa och Linus fick ta Lukka. Vi tog samma väg och det gick bättre för Linus den här gången. Men mamma tyckte att Góa var lite för väluppfostrad och tråkig, så jag bytte häst med henne så hon fick Birtingur och då blev hon nöjd. Linus fick en ny älsklingshäst och ville bara springa fort med Lukka. Vi drog på under vägen tillbaka till stallet och Lukka var lycklig. Hon hade spelande öron och gick på i en bra takt. Efteråt så gick vi in och åt mat. Vi valde hästar inför dagen efter och tog in dem i stallet och sen tog Magnús tillbaka hästarna till hagen. Under eftermiddagen så tog vi det lugnt och kollade på när Magnús tränade med hingstarna.

Vi åkte till Sauðárkrókur på en hästshow på kvällen. Vi åt middag där och Tina berättade om hennes nya jobb och det nya stallet som hon skulle flytta Ísold till. Hästshowen var magiskt! Det var alla möjliga hästar och vi såg passlöpet och öl-tölt. En show med tävlingar som endast finns på Island! Showen slutade sent och vi var tillbaka hemma vid tolvslaget och gick direkt till sängen.


Lördag, 30 september. Sista dagen med mamma och Linus. Började dagen med att mata djuren som vanligt och sen gick jag upp till huset och åt frukost med mamma, Linus och Tina. Sen gick jag, mamma och Linus ut för att rida. Inne hade vi Blakkur, Skuggi, Freyja, Lukka, Birtingur, Góa, Úlfur, Pila och Ìsold. Och hingstarna såklart. Vi började med att ta ut våra hästar vi skulle rida först. Mamma tog Birtingur, Linus tog Lukka och jag tog Skuggi. Vi red till tävlingsbanan och red runt där. Linus tränade på att byta gångarter, mamma tränade Birtingur med sin nacke och ta det lite lugnt. Jag tränade på att hålla Skuggi i tölt och inte gå över till pass. Linus och Lukka galopperade lite och sen galopperade vi alla hemåt.

Sen blev det hästbyte. Mamma tog Blakkur, Linus tog Freyja och jag tog Góa. Vi skulle upp i bergen och kolla lite. Då det hade varit dåligt väder flera dagar i rad så var det inte det optimala underlaget där uppe och jag ville inte heller rida för nära flocken vi hade där uppe. Men vi tog oss runt och ner hem igen. Då tog jag Úlfur lite inne och logerade honom. Han skötte sig bra och travade på fint. Jag släppte in honom i boxen igen efter att mamma och Linus sagt hej till honom. Sen gick vi upp och åt, badade i badet och bytte om.

Sen åkte vi och filmade lite med Linuss drönare, kollade på vattenfall och åkte mot Hvammstangi, men vände hem igen när jag började gråta för att jag insåg att dem skulle åka hem i dag. Så vi åkte hem igen till gården, ringde pappa och han fixade en plats på flygplanet åt mig. Jag pratade med Tina och berättade att jag skulle åka hem den kvällen. Vi pratade med familjen och jag började gråta mer. Jag kramade om Erla, Sigridur och Rannveig som skulle åka till Sauðárkrókur för kvällen. Erla och jag grät tillsammans och hon lovade att kolla till Úlfur åt mig och fortsätta träna med hundarna. Mamma och Linus hjälpte mig att packa och jag gick ut i stallet för att säga hej då till alla hästarna. Det var jobbigt att lämna dem som jag jobbat mest med och sett utvecklats, som Úlfur. Det var ju bara tur att Eldveig var uppe i bergen, annars skulle jag aldrig lämnat henne och hennes bror, Ùlfur, kvar där. Dem är verkligen två speciella hästar, med mycket karaktär som verkligen strålar när man jobbar med dem. Sa hej då till Magnús och Tina, hundarna och gården på kvällen.

Vi åkte mot Keflavik när mörkret fallit och det kändes bra. Jag hade gjort mitt för den här gången på gården och jag kände att jag utvecklats och visste om att jag kunde ta hand om mig själv och att jag klarade mig själv. Jag somnade i bilen när vi åkte in i Reyjavik och sov till Linus väckte mig när vi svängde in på Keflavik Airport. Vi packade ur hyrbilen och mamma åkte och lämnade tillbaka den. Jag kände redan nu att jag gjort rätt val att åka hem med mamma och Linus. Bara att se dem hade gjort att jag börjat tänka på alla djuren jag hade hemma och jag visste hur jobbigt de två kommande veckorna skulle varit om jag stannat kvar. Det hade varit för jobbigt att se dem åka iväg och veta att det skulle ta två veckor till innan jag fick träffa någon av dem. Vi gick genom flygplatsen och allt flöt på bra.


Söndag, 1 oktober. Vi kom ombord på planet och hittade våra platser. Jag hade tur och fick en plats precis bredvid mamma och Linus. Planet lyfte och lämnade den isländska marken under oss. Jag kände mig avslappnad och somnade bredvid min mamma och pojkvän. Vi landade i Sverige och klockan ställdes fram två timmar. Träffade pappa lite snabbt på flygplatsen innan han åkte med sitt plan till Spanien. Satte mig i bilen och vi började åka hem till Gävle. Väl hemma så fick jag träffa min hund och min häst. Det kändes bra igen och jag ville göra allt på en gång, men tröttheten kickade in och jag somnade i min egen säng, i mitt eget rum, hemma i Sverige. Det kändes konstigt att veta att två tidzoner bort så vaknade Tina nu på Island och gick upp för att mata djuren och dricka morgontéet, ensam. Men jag visste även om att hon skulle få kvalitétstid med Ìsold och att hon såg fram emot det.

Men ja, jag är hemma igen. Jag har varit det i två veckor. Jag ber om ursäkt för att jag inte har uppdaterat bloggen under denna tid, men nu har ni den information ni behöver ha för att veta varför. Jag har firat min pojkväns 19 års dag med honom och jag har varit med honom på läktaren när han spelat sina första hockeymatcher. Jag har påbörjat ett träningsprogram för både Abba och Gåva, haft heldagar med mina hundar, tagit hem en ny kanin och bara myst med min familj. Tack för att ni har följt bloggen. Jag kommer tillbaka nästa gång jag åker någonstans, med nya inlägg och nya erfarenheter. Puss och kram, nyp i stjärten (som mina föräldrar alltid säger), vi ses på nästa äventyr. Och som Linus sa: To Iceland and back, to me.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Torsdag 28 september. Första morgonen med Linus och mamma. Jag hade fått sovit med Linus i ett av gästrummen och mamma hade ett eget rum. Jag väckte dem båda och vi drack te innan vi gick ut och jag visade dem djuren och matade dem. Jag visade mamma hennes favorithingst och lät dem klappa hästarna vi hade inne. Då det var regnigt i dag så bestämde vi oss för att åka och se lite vid kusten istället. Vi såg en gammal borg och klättrade upp på den. Vi åkte och kollade på mer sevärdigheter och sälar fick vi även se. Efter några timmar på vägen så kom vi fram till Hvammstangi. Vi hittade en resturang och stannade för att äta. Det var jag, Linus, mamma och Tina. Sen åkte vi till ullfabriken, en finbutik och en affär. Sen åkte vi tillbaka hem till gården och matade djuren för kvällen. Sen blev det en lugn kväll. Vi badade i tunnan och mös. Tina gick in och vi andra stannade kvar. Sen såg vi en ljusslinga börja resa sig efter himlen och vi såg att det var ett norrsken. Mamma sprang in och hämtade kameran och Tina. Norrskenet blev grönt och sen efter ett tag så sprängdes det till och det började dansa över himmeln i rosa, lila och gröna nyanser. Det var underbart och så fint!

Så efter en lång dag så lade jag mig i sängen med Linus och vi somnade snabbt. Det var en underbar dag och de nästkommande dagarna skulle komma att bli bättre. Tack för den dagen Island!

Likes

Comments

Blåste ute i natt, sov inte så bra då jag låg och stressade över att vi KANSKE skulle ha turridning på morgonen. Men när morgonen väl kom så blev det ingen och jag och Tina gick ut för att mata djuren. När vi kom in igen så åt vi frukost och latade oss lite. Jag städade rummet som gästerna bott i och Tina gjorde ren sin sadel. När jag var klar så gick jag och läste min bok på rummet och sen kom Magnús in och frågade om jag kunde hålla en turridning. Jag sa såklart och jag och Tina tog Blakkur och Pila och red iväg för att hämta hästarna. Idag var jag första ryttare och hade alla hästarna bakom mig. Blakkur travade över stenarna och töltade på efter vägen. Han lyssnade bra och fick sen bli utsläppt till de andra.

Nästa på tur var Góa och Gæfa. Jag hjälpte Tina att fånga in bebisen Gæfa och sen tog jag Góa som stod inne i stallet. Góa töltade bra och lyssnade fint. Väl tillbaka i stallet så tog jag in en ny häst. Hermína, det svarta stoet vi hämtade hos Magnús's kompis för någon vecka sen. Jag började med att longera henne och hon lyssnade riktigt bra. Hade dock lite svårt att trava då hon inte hade så bra balans men fick tillslut det. Jag hoppade upp på henne och hon lyssnade även bra där. Hade lite svårt att gå då hon har långa hovar men det ska Magnús fixa i morgon hoppas jag.

Näst på tur var Ástrikur. Jag longerade honom och han travade på bra och lyssnade utmärkt. Sen longerade jag Úlvur inomhus och han var mycket mindre stel idag än tidigare och fick till fina benlyft i båda varven.

Sist ut idag var Mist. Idag så hade hon en dålig dag och vi bråkade mest. Men tillslut så gav hon sig och vi kunde samarbeta. Efter Mist så släppte vi ut alla hästar och Magnús vallade bort dem till gräshagen igen med fyrhjulingen. Vi mockade ur boxarna och matade de hästar som var kvar inne. Sen gick vi in i huset och maten var på väg att lagas. Jag bytte om till mjukiskläder och satte mig i sängen och läste ut min sista bok och hoppades på att böckerna från mamma skulle komma snart.

När jag läst ut boken så började jag kolla på youtube på mobilen. Jag hörde Magnús närma sig utanför och sen knackade han på. Han sa att det var två lösa hästar springade på vägen och att jag skulle springa upp och hämta ner dem och att Tina skulle sätta dem i hagen vi har utanför stallet. Jag satte på mig ett par extra byxor och en jacka och sprang uppför backen till vägen. Jag blev osäker då jag inte såg några hästar och ringde Tina för att fråga om Magnús menat på sin egen privata väg. Då kom en röd, liten bil körandes och jag tänkte att det var nattens gäster och kollade på föraren. Tyckte att hon var väldigt lik min mamma. Bredvid henne satt den snyggaste killen jag sett med en kamera i ansiktet. När bilen saktade in så såg jag att det var min mamma och min pojkvän Linus! Jag hamnade i chock och förstod inte riktigt vad som hände. Visste Magnús att dem skulle komma? Drömde jag? Var det några hästar uppe på vägen?

Allt jag kunde göra var att krama om både Linus och mamma och sen tog vi oss ner till huset igen. Magnús stod i köket och log. Jag visade upp mina gäster för familjen på Stóra Ásgeirsá. Vi åt middag och sen badade vi i "tunnan". Det blev en mysig kväll och jag är så glad! Det är ju synd att pappa och Albin inte kom... och att mamma och Linus inte hade hjärtarna att ta med sig mina djur men dem får väl duga. Tack sååå mycket för i dag Island! Vi ses i morgon, och då ska jag introducera dig till min mor och min pojkvän!

PS. Gamla bilder! Kommer nya i morgon!

Likes

Comments

Ny dag, nya äventyr. Eller ja, erfarenheter. Började dagen med en kopp te och sen matning av djuren. Hästarna var trötta men blev glada när dem fick mat. Sen gick vi in och jag åt frukost med Tina.

Sen gick vi ut och jag började med att rida Mist. Jag longerade henne inne med sadel först och sen gick vi ut och red lite på banan. Vi testade ett fyrgångsprogram. Det gick sådär och Magnús gav mig tips. Sen gick jag in med Mist och började longera Ástrikur inne några minuter. Han travade bra och lyssnade fint.

Sen bytte jag till Skimmeln och han longerades inne med sadel. Han travade på fort i början men lugnade ner sig efter ett tag och lyssnade fint. Sen gick vi ut på ridbanan där Tina jobbade med Jarl. Han stod stilla när jag hoppade upp och sen töltade han fint. Efter ritten så var det dags för Úlvur att få komma ut på en tur med Góa. Vi började på ridbanan och Úlvur hade många åsikter. Vi bråkade lite och han stregrade sig och kastade sig åt andra hållet. Men vi kom förbi det och sen var han som ett litet lamm. Vi red ut och han travade fint och fick till en fin galopp.

När vi kom hem igen så åt vi lunch och sen gick vi ut och red Blakkur och Pila. Vi tog en lång tur med snabba steg och gångarter. Blakkur lyssnade bra och fick till fin tölt. Efter ridturen så släppte vi ut alla hästar och mockade alla boxarna i stallet. Hingstarna var glada att få springa av sig lite ute och de andra var glada över att få beta lite hö. Sen släppte vi in dem och gav dem kvällsmat.

Sen åt vi middag och jag tog en dusch. Sängen väntade och jag satte mig i den och strechade lite. Nu är det dags att sova och drömma "sött". Tack för i dag Island.

Likes

Comments

23 september, lördag. Spöregn och blåst hela dagen. Jag och Tina vågade oss endast ut på morgon och kväll för att mata djuren som stod säkra inne i stallet.

24 september, söndag. Blåst och tråkigt väder. Jag höll mig inne efter morgon utfodringen och läste bok och annat. Hände inte mycket.

25 september, måndag. Äntligen bättre väder. Började morgonen med frukost och sen ut och mata djuren i stallet. In i huset igen och äta lite mer och sen på med ridkläder för att valla hästar. Jag och Tina skulle ta tillbaka hästarna till stallet under dagen. Jag tog Pila och Tina tog Góa. Pila var pigg och töltade på bra när vi red mot hagen och sen mot hästarna en bit bort. Vi skulle vara sista hästen och trycka på dem andra så dem sprang på framåt. Tina och Góa tog första hästplatsen och de övriga hästarna gick lydigt efter. Vi töltade hela vägen tillbaka och hästarna mellan oss växlade mellan trav, skritt och galopp. Jag försökte ta bilder men lite svårt när Pila inte ville sakta ner för något så onödigt. Fick till några men dem blev mörka.

Väl tillbaka i stallet så var båda stona svettiga och varma, så vi släppte ut dem och Blakkur med de övriga hästarna i hagen. Magnús informerade oss om att dagens turritt skulle snart komma, så jag väntade ute medan Tina gick in och ringde sina föräldrar i Tyskland. Efter 20 minuter så kom det en bil ner på gården och ut klev en tjej från Michigan. Hon var inte så erfaren med hästar så vi gav henne Lukka. Jag tog Vætning och Tina tog Freyja. Vi red iväg och det gick bra. Vætning hade fina gångarter idag och lyssnade bra. Vi plaskade oss genom vattnet och passade även på att dricka lite. Vi skynde oss hem till stallet och sen blev det lunch för oss människor.

Efter lunchen så gick jag och Tina ut i stallet för att rida 6 till hästar för dagen. Först ut var Gæfa för Tina och Blakkur för mig. Gæfa kämpade på bakom Blakkur och Blakkur försökte att inte springa ifrån henne. Gæfa är stallets bebis och Blakkur är stallets jätte, så det var lite svårt för honom. Men vi tog oss runt och hem. Upp på tur var för mig Úlvur och för Tina Skuggi. Det blåste lite även idag, så Úlvur passade på att springa av sig lite då och då under ridturen. Men han travade fint när jag bad honom, töltade bra och hade stor galopp.

Näst sista hästen för mig idag blev Gulblacken. Tina tog musblacken Birtingur. Vi skulle stänga alla grindar vi öppnat under dagen och tänkte att det kunde vara bra för Gulblacken att springa av sig lite energi. Redan under första tölten så lämnade han Birtingur och Tina långt bakom sig och jag fick kämpa lite för att få stopp på honom. Sen var det ju såklart svårt att skritta, då han tycker som min mammas häst Abba att orden "skritt", "halt" och "du måste sakta ner" är fula. Men han lyssnade tillslut och lugnade ner sig. På vägen hem så fick han till en kort fint tölt och vi lät båda hästarna galoppera av sig. Vi släppte in dem i hagen med de andra och tog ut Blakkur och Góa.

Blakkur förstod inte riktigt varför han blev uttagen igen och ville tillbaka till flocken när han förstod vad vi skulle göra. Jag låg ännu en gång sist med min häst och vi drev tillbaka flocken till den stora gräshagen. Blakkur töltade fort och passade även på att galoppera lite. Men när vi lämnat av och stängt till hagen så insåg han att han skulle tillbaka till stallet. Då gick det sakta för både han och Góa. Vi sa till dem att i stallet så slipper man rangordningen och man får hö och annat genom att bara stå stilla. Men då dem båda är höga i rang så var det inte speciellt lockande för dem. Men vi fick tillbaka dem till stallet och dem fick hö som de blivit lovade.

Sen nattade vi alla djuren på gården och gick upp för att äta middag. Nu sitter jag på rummet och har läst i min bok. Den är tyvärr snart slut, och det är den sista jag har med mig, men min bästa moder har lovat mig att skicka fler böcker till mig. Nu svider det i mina ögon av trötthet och jag är glad över att jag snart kan lägga mig i den varma och mjuka säng jag har här. Men jag längtar faktiskt lite hem till min familj, mina djur, mina vänner och speciellt till min älskade pojkvän Linus... men det är bara några veckor kvar och sen får jag träffa alla igen. Som tur är så kommer min mamma nästa vecka och gör mig lite sällskap i några dagar. Men tills dess så får jag fortsätta prata engelska, störa mig på min dialekt, tycka att det är konstigt att prata svenska och försöka förstå vad de pratar om på islänska. Tack för i dag Island!

Likes

Comments

Dag 25. Morgonen börjar med att hoppa upp ur sängen och ut för att mata djuren. Sen berättade Magnús att vi får ta en lugn dag och då bestämmer jag och Tina oss för att bara ta dem hästarna vi behöver och sen ta det lugnt. Jag började med Biltingur och Tina tog Jarl. Jarl fick träna på att följa efter ute och sköta sig, vilket han klarade galant. Han följde Biltingurs steg som en liten elefantunge som följer sin moders steg. Vi tog några extra varv runt tävlingsringen och Biltingur fick till fina gångarter. Vi red sen fort hem och bytte hästar. Jag tog denna gång Úlvur och Tina tog Frejya. Ùlvur var även idag glad över att få komma ut och vi gick idag genom vattnet också. Ùlvur skvätte vatten om sig som om han vore 2 år gammal och drack gärna när han fick chansen. Sen var det lunch och jag och Tina lagade sötpotatis och vanlig potatis i ugnen. Det blev jättegott och sen gick vi ut i stallet igen för att rida Gæfa ioch Góa. Góa skötte sig fint och töltade med små men bestämda steg i uppförsbackarna. Gæfa tog i allt hon kunde och var nöjd med sig själv när vi kom tillbaka till stallet. Jag började göra rent i boxarna och Tina tog de sista två hästarna för dagen på ute banan. Hon började med Pila och sen tog hon gulblacken.

Vi gick in och åt pizza till middag och sen tog vi det lugnt. Det kom gäster till tre av rummen och jag redigerade bilder. Senare på kvällen så kom Erla och knackade på min och Tinas dörr och berättade att det var norrsken ute så vi gick ut och kollade på det. Jag försökte ta bilder med både min mobil och mina kamera men det funkade inge bra. Så jag ska be Tina om bilder och se om jag får upp dem med det här blogginlägget. Annars så säger jag tack för idag Island!

Likes

Comments

Morgon. Vaknade och gick ut för att mata djuren. Hästarna gnäggade välkomnande och mumsade sen på sitt hö. Grisen skrek som vanligt och blev tyst när hon fick mat. Sen gick jag in och åt frukost, bytte om och gick ut i stallet igen för turridning. Jag tog idag Vætning och låg sist i ledet då dem var tyskar och Tina hade hand om turen. Vætning töltade fint när hon fick ha huvudet som hon ville och då Freja inte ville springa med mannen hon hade på ryggen så delade vi upp gruppen på vägen hem. Jag tog Freja med mig och Tina tog Blakkur och Góa med kvinnan. Jag förklarade för mannen hur han skulle göra för att få till en snabbare tölt och han berättade att han troligen gjort sin flickväns ridtur tråkig för att han inte kunde rida ordentligt. Jag berättade för honom att hon troligen uppskattade att han försökte och att han följde med istället för att sitta och sura i bilen och då blev han gladare. När vi mötte Tina och kvinnan igen så gick jag tillbaka sist men den här gången var Freja framför mig så jag kunde peta med pinnen på henne så hon gick fortare. Mannen sken upp och var glad när vi avslutade.

Sen så red jag ut på musblacken, som jag nu vet att han heter Biltingur, och hade gulblacken Pila på släp. Tina tog Magnúss pappas gulblack och red efter oss och petade på Pila när hon inte gick framåt. Biltingur var framåt och fick till fina gångarter. Det fick även Pila när hon lyssnade och inte gick och bet Biltingur på halsen.

Efter det så gick vi in och åt lunchen som Rannveig lagat. Sen gick vi ut och red på Ástrikur och Jarl på ridbanan. Jag red Ástrikur och Tina tog Jarl. Ástrikur var som vanligt passaktig i skritten och fick trava flera varv innan han lugnade ner sig och vi avslutade. Tina körde lite längre med Jarl, då han är äldre, och samtidigt så försökte jag fånga en envis och sur Mist i hagen. Det var ingen bra dag för henne och jag jagade henne mellan hästarna i fem minuter innan Tina kom och kunde hjälpa mig. Tina tog Gæfa och vi red först på banan och sen red vi ut när vi visste om att Gæfa följde Mist. Mist såg idag spöken överallt och körde slalom på vägen och Gæfa märkte inte ens vars vi var då hon var så koncentrerad på att följa Mist. Helt plötsligt så hoppade Gæfa iväg och skrämde både henne och Mist. Vi stannade dem och kollade vad som hänt. Bakom hästarna stod Grettir och Táta(hundarna) och såg ut som de aldrig varit med om att dem skrämt någon häst. Vi skrittade vidare och Gæfa kämpade på för att hon tyckte att det var så kul. Mist fortsatte med sitt slalom och sina spökerier ända tills vi var hemma igen.

Dagens sista häst för mig blev Úlvur. Vi red ut med Tina och Skuggi. Úlvur var positiv och framåt och hade fina gångarter. Vi travade fort, töltade med stora steg, skrittade med lågt huvud och galopperade med en vild fart. Han var så glad över att få vara ute igen att han till och med lämnade Skuggi bakom sig. När jag ställt in Úlvur i boxen igen så släppte jag ut de andra hästarna i den stora hagen och matade hästarna inne med hö. Nattade alla djuren i stallet och gick upp för att vila, duscha och lägga mig i sängen. Nu sitter jag här med benen i kors och telefonen i hand. Men jag ska lägga undan den, lägga mig under täcket och lyssna på vattenfallet utanför och sova. Tack så hemskt mycket för idag Island!

Likes

Comments

19 september. Spöregn och moln hela dagen. Hästarna fick vila och jag passade på att läsa i boken och göra annan träning. Somnade tidigt, då Tina skulle till Sauðákrókur på morgonen.

20 september. Vaknade vid 735 och det var fortfarande mörkt ute, så var säker på att det fortfarande var natt. Men kollade på klockan och sen ut. Mörka moln över himmlen och regn utanför. Klev upp och åt frukost och gick sen ut och mata djuren. Gick in igen och önskade Tina lycka till i Sauðárkrókur och sen gick jag in till rummet och vilade lite.

Efter några timmar så frågade jag Magnús om det fanns några planer för dagen och då sa han att han var tvungen att passa bebisen till Rannveig kom hem och att jag kunde gå ut och rida Úlvur, Gæfa och skimmeln. Jag bytte om och gick ut i stallet. Jag började med Úlvur. Vi longerade först och sen testade jag att hoppa upp på honom. Han snurrade på stället för varje steg jag tog i uppsittningen men stod tillslut stilla. Då klev jag upp och sen ner igen för att testa honom. Han stod stilla så hoppade upp igen helt. Vi gjorde lösgörande idag också och han var lite stretig så fick peta med pinnen på rumpan för att han skulle följa med ordentligt. Men efter ett tag så började han följa med spontant och skötte sig fint. Då avslutade vi och han fick lite mys.

Näst på tur var stoet Gæfa. Jag tränsade och sadlade på henne och sen gick vi för att longera. Hon sprang på bra och stod still när jag skulle sitta upp. Hon var som vanligt envis men jag bestämde mig för att inte bråka med henne och slängde därför ifrån mig pinnen och började roa henne med annat. Jag plockade med fingrarna och svängde lite här och var. Tillslut så var hon piggare på att gå dit jag bad henne och gick fint in i alla hörn och gick på spåret. Hon fick mys och pussar efter och sen var hon nöjd.

Sista hästen för idag var Skimmeln, som han nu får heta innan jag får reda på hans riktiga namn, och vi skulle träna på att stå stilla i upp- och avsittningar. Då det gått så bra med de andra så ville jag inte hamna i ett dåligt humör så jag bestämde mig för att longera honom före. Han hade en stor, fin trav och lyssnade bra. När jag tog in honom för uppsittning så dansade han lite framåt men gav sig snabbt. Jag hoppade på och av från båda håll och han stod stilla. Jag kände mig nöjd och lät honom springa av sig lite till. Sen ställde jag honom i boxen bredvid Gæfa och plockade reda i stallet.

När jag kommit upp i huset så höll Magnús på att klä på bebisen utomhuskläder och jag frågade vars han skulle. Han svarade att Rannveigs bil med Tina och Rannveig i hade gått sönder på vägen hem och han behövde hämta dem. Han tog med sig barnen som var hemma och åkte. Jag lagade mat och kollade serie. Sen diskade jag undan all disk som stod, då diskmaskinen är sönder. Erla kom hem och sen kom våra första gäster. Jag hälsade dem välkomna och visade dem deras rum och en rutt dem kunde ta med bilen innan kvällen. Dem packade in sina saker och sen åkte dem iväg. Vid 17 kom Rannveig, Tina, Magnús och resten av barnen hem och jag frågade Tina hur det gått i Saðárkrókur och hon svarade att hon hade fått ett jobb och att hon troligen ska flytta till Island! Jag blev så glad för hennes skull och sen ännu gladare när hon kom in med tre paket yoghurt som Magnús glömt att köpa flera dagar i rad.

Sen blev det en lugn kväll. Det blev middag och sen säng för mig. Min rygg mördar mig men det blåser för mycket för att jag ska ta mig ut till badtunnan. Men för mig gör det inget. Jag ska försöka sova bättre i natt och i morgon hoppas jag på lite bättre väder och lite fler hästar. Tack för i dag!

Likes

Comments

Morgon. Klev upp och gick ut i köket. Magnús var inte hemma men Tina satt där och kollade ut genom fönstret. Utanför där så såg jag fem hästar som stod på ängarna utan staket. Det var Glitnir, Skuggi, Frosti, Vala och en till snabb svart häst som sprang in i hagen igen när Magnús kom med fyrhjulingen. Vi såg sen att Úlvur var utanför stängslet också. Jag gick och hämtade honom och matade hästarna inomhus. Sen gick jag in och åt frukost, bytte om och gick ut för att rida med Tina. Hon tog Ísold och jag tog Vætning. Vætning fick till fina gångarter och gick bra.

När vi var påväg tillbaka till stallet så såg jag fyra personer stå vid getterna. Jag sa till Tina att det säkert var turridning. Sen såg vi Magnús komma ut och hämta in två hästar. Vi kom fram till stallet och där stod Magnús med Glitnir, Skuggi, Freja och Lukka. Jag och Tina tog Blakkur och Góa. Vi hade en skritt tur och Blakkur skötte sig fint. Han gick med lågt huvud och lyssnade bra.

Sen gick jag och Tina in och åt lunch. Efter det så gick jag ner och tog in dem tre hästarna jag skulle rida härnäst. Jag började med Magnúss pappas gulblack och han skötte sig fint. Vi skrittade och jobbade mjukgörande. Han var stel i nacken och förstod inte varför han inte fick springa när jag tröck med ena skänkeln i sidan för att han skulle runda sig runt den. Men efter ett tag så förstod han och lugnade ner sig. Han lyssnade bra och sökte sig ner med huvudet.

Efter gulblacken så tog jag Ástrikur och red honom på banan. Han var passaktig i skritten och lät honom springa av sig lite i trav. Efter det så skrittade han rent. Sista hästen idag var Magnúss pappas skimmel. Det var första gången jag red honom och han var upphetsad. När jag skulle kliva upp så fick jag i ena foten i stigbygeln och sen började han springa. Jag stod kvar i stigbygeln tills han stannade och sen klev jag upp resten av vägen. Vi skrittade och töltade lite. Han svarade jättebra på när jag flyttade vikten. Avslutade allt med att hoppa av och på en gång på vardera sida och han stod helt stilla.

Efter det så gick jag och Tina upp med Eldveig, Baugur, Bylur och Þyrla upp till berget och släppte ut dem till semester. Sen så gick jag upp och la mig i badtunnan. Efter det så gick jag in och åt mat och la mig i sängen, helt slut efter dagens aktiviteter. Godnatt Island och Sverige.

Likes

Comments

Klev upp vid 8 och åt frukost innan jag gick ut och matade djuren. Det var några får inne så jag gav dem hö och sen gick jag in och började städa rummen. Vid 10 så gick vi till granngården och delade upp fåren och det gick snabbt den här gången. Vi fick med oss ca 50 får hem den här gången och dem spred sig snabbt ut i gräset. Vi tog en lunch och sen var alla sega och vi tog det lugnt.

Vid 14 så åkte familjen till ett födelsedagskalas, så jag och Tina blev kvar hemma och vi väntade på kvällens gäster. Jag gick ut och visade dem djuren vid 18 och gav alla djur sin nattmat. När jag var klar med kycklingarna så såg jag att Vala, Skuggi och Glitnir var lösa ute på en äng, så jag gick för att valla in dem och leta upp var de tagit sig igenom stängslet. Jag och Tina fixade det och sen gick jag upp och matade hingstarna i stallet.

När vi kom in så hoppade vi ner i bad tunnan och satt där ett bra tag. Vi kom överens om att det var dags för Magnús att städa ur den och sen gick vi in och duschade innan dem sista gästerna kom. Efter att jag visat och informerat dem om allt så tyckte jag att jag såg hästar utanför stängslet igen, så vi tog bilen och körde dit för att se. Men vi såg bara får överallt så det var lugnt. Vi åkte tillbaka hem och jag fixade min rena tvätt och sen kollade jag lite serie och lade kort.

Nu ligger jag och Tina i varsinn säng och skriver om dagen. Hon i dagbok på tyska och jag på mobil på svenska. Vi har kommit väldigt nära varandra så det känns bra nu och lite tråkigt att hon åker snart... men ska njuta av tiden vi har kvar här och hoppas på att det blir ridning igen i morgon!

Likes

Comments