Header

​Märker att det finns läsare kvar här, kom till min nya blogg: www.nouw.com/dressyrtobbe där uppdaterar jag dagligen :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

ny blogg men helt nytt tänk kika in: www.nouw.com/dressyrtobbe välkomna :D

Likes

Comments

Ni vet ju att jag skrev härom dagen att jag inte visste vad jag skulle göra med bloggen. Skulle jag byta portal och namn eller blogga tillsammans med någon annan?! Var sjukt svårt val att ta och det känns lite tråkigt att lämna denna bloggen bakom mig och vill absolut inte starta en ny för det har blivit många byten och nya bloggar under åren. Anledningarna till att jag byter är att jag inte gillar appen och hemsidan längre då jag tycker det istället för att bli enklare blir svårare att skriva inlägg. Gillar inte den nya uppdateringen på nouw, jag har alltid gillat att det är så enkelt att göra designer och lägga in så det ska dem bakom portalen verkligen veta. Det är lätt den enklaste att fixa design till och det blir även snyggt :)

Eftersom jag inte vill skapa en ny blogg har jag bestämt mig för att flytta tillbaka till gamla bloggen: www.tobiasjohansson.horseworld.se. Jag bytte hit på grund av en del krångel med horseworld men efter att ha bloggat med Josse ett tag märkte jag att dem var fixade. Jag tycker det är roligare att blogga under en hästportal och jag känner att det är just det jag behöver, en liten nystart och att få blicka framåt och planera hela bloggen :) Är mindre än ett år sen jag bloggade där men nu är jag tillbax, för att få lite härliga flashbacks ibland låter jag gamla inlägg vara kvar, kommer troligtvis finnas en del härliga sommarbilder från juli och bilder från när jag red Shibbie :) Känns bra att flytta dit och det är en ny del av bloggandet, det kommer bli min utvecklingsblogg. Ska ta mitt gröna kort snart och ska tävla lite i sommar så det kommer skjutsa på bloggen framåt kommer jag lova, träning med mål tillsammans med Meja kommer ligga till grund för bloggen!

Hoppas ni kommer följa med till "nya" bloggen och att vi tillsammans gör den till en blogg med glädje och inspiration! :)

Likes

Comments

Veckans mest krävande dag är det i skolan idag, känner mig lite omotiverad faktiskt hehe ;) Går från 8.10 till 16.00, en hel dag med plugg är det, enda dagen då vi har många lektioner på :)

Igår skrev jag det förra inlägget om bloggen, jag tänkte höra med några kompisar vad dem tycker. Vill inte byta bloggportal om det inte är nödvändigt. Kanske någon av dem är sugen på att blogga med mig eller så gör jag något sorts samarbete med en annan blogg, det har jag haft förut och det var riktigt bra :) Det finns många idéer, behöver bara nån att spåna igenom dem med :) Jag skulle gärna ha startat en blogg men en annan kille som har börjat satsa lite på ridningen, är ju ganska få som rider så det är inte så lätt att hitta nån att blogga med :) Men i alla fall så ska jag skumma lite idéer med någon idag och uppdatera er på hur det kommer bli! :)

Likes

Comments

En underbar dag har det faktiskt varit, har ridit Mimmi och det gick faktiskt bra till slut! :) Kommer gärna över i höger och måste därför trampa ner mycket i vänster och sitta mer till vänster :) Känner att jag klarar av hästar som jag inte klarat innan och känner att jag utvecklas vilket är otroligt roligt, det är inte ofta jag känner det själv men det gör jag nu! Det är mycket träning kvar på sitsen och det är bara att ligga i! :)

Ridningen med Meja har även det gått framåt, börjar kännas riktigt bra och är riktigt sugen på tävling i sommar, kanske blir division 3 när tävlingssäsongen börjar. Ska bli extremt roligt att komma iväg och tävla även i ridningen, har tävlat massa i friidrott men detta kommer verkligen bli annorlunda :)

På tal om bloggen, funderat på att flytta den till horseworld med ett annat namn? Mer syftat mot ridningen.. Ska bli betydligt bättre med uppdatering och kanske jag får en bloggkamrat? Funderar än hur det ska bli, kom gärna med kommentarer och idéer :)

Likes

Comments

Herregud vilken början på veckan det har varit.. Har varit riktigt roligt då jag var på ridskolan på fredag eftermiddag till tisdag, var övernattning med massa lekar och ridläger för några av barnen. Blev inte mycket tid till att sova under natten för vi pratade tills typ 5 och sen sov jag tills 8, när jag kom hem därifrån var jag riktigt trött ;) Tog en powernap mellan 5 och 6 då jag åt kvällsmat sen la jag mig 7 och vaknade 9 imorse.. Var så trött att det kändes som jag var sjuk, är äntligen en aning piggare ;)

Förut var jag i stallet och red Meja, har tyckt att han är dålig på att lyssna på min påverkan med sitsen. Om jag sätter mig ner tugnt och inte tar nått i tyglarna kan hon helt plötsligt börja öka i alla gångarter. Hon kan bli alldeles döv när jag ska ha fram henne och jag vill att när jag lättar lite i sadeln (väldigt lite) ska hon vilja framåt. Så det tränade jag på idag, hade slappa tyglar och jobbade henne genom att göra serpentiner med hjälp av kroppen och benen, driva fram genom att luta mig framåt och sitta tungt ner i sadeln när jag vill sakta ner farten/bromsa. Funkade hyfsat bra men fick inte det resultat jag ville ha det blev lite bättre och hon lyssnade lite på allt så det var ändå helt okej. Nästa gång jag ska rida blir det barbacka, närmare hästen och lättare att påverka. Tänkte om jag jobbar henne mer med sitsen utan sadel kommer hon lyssna bättre på sitsen och känna av signalerna bättre. Blir et litet experiment så hoppas verkligen att det ska funka, vill inte rida med delar av kroppen utan vill jobba med hela kroppen och att om jag sätter mig ner till höger ska hon flytta sig för den sidan så det ska bli kul att se resultatet. Ska skriva hur jobbet får för påverkan på Meja, förhoppningsvis blir det riktigt bra :)

Likes

Comments

Hej på er!
Ikväll kommer lite uppdatering så håll utkik :)

Likes

Comments

Mina framtidsplaner är jämt nu ganska självklara men det kan självklart ändra mig! Jag vet exakt vad jag vill jobba som och vilken utbildning jag ska gå :) Vi börjar från efter gymnasiet och vidare:

Efter gymnasiet ska jag läsa till biologi, fysik, kemi och matte. Jag tänker köra fullt ös och verkligen lägga ner mig på det för att sedan kunna utbilda mig till mitt drömyrke... djurskyddsinspektör! Det är liknande djurpolis i U.S.A men jag tror det är mer jobb med annat än vad dem gör. Det går att göra en del av utbildningen utomlands och skulle gärna göra det och hoppas U.S.A finns med då jag gärna skulle vilja göra den delen där :) Utbildningen jag måste läsa för att få den bredaste utbildningen är att gå agronomprogrammet, den är på 4,5 år vad jag sett. Det finns andra kortare utbildningar men då kommer den vara ganska smal och jag kommer vara inriktad på endast djur då, om jag går agronom kan jag jobba med jobb som inte inkluderar djur också men det är självklart jobb med djur jag vill jobba med. Eftersom jag bytte till samhällsprogrammet missar jag biologi, kemi, fysik och den sista matte kursen jag behöver. Har hört från vissa att "gud vad dumt att du bytte" etc. men jag är faktiskt glad att jag gjorde det för jag hade inte orkat natur i två år till och känner mig betydligt mindre stressad och mer nöjd med mig själv. Då kan det faktiskt vara värt att läsa ikapp lite kurser efter gymnasiet, det är ingen stress och det får ta den tid det tar, men det ska inte bli något som jag skjuter på hela tiden utan det ska göras direkt efter gymnasiet. Det är aldrig för sent att ändra sig och har pratat med syon i skolan och har fått väldigt mycket hjälp för att veta vad jag behöver, är verkligen motiverad för en gångs skull nu när jag äntligen vet vad jag vill! Det enda som kan stoppa mig är jag själv men det kommer aldrig hända, jag har mitt drömyrke som jag har möjlighet att utbilda mig till om jag bara lägger ner mig och det känns så himla skönt :)

Detta citatet är så sant om man vill nått riktigt starkt så kommer man lyckas, det är som Gunde Svans bästa ord: "ingenting är omöjligt" :) Låt det driva er till att bli det ni vill och gör allt i er makt för att lyckas, jag lovar ni kommer fixa det lika väl som jag SKA fixa detta :)

Likes

Comments

Hur skönt är det inte att ha en långt lov?! Ska försöka komma ikapp med en massa skolarbete och om jag hinner skriva gröntkort provet, men skolan får jag ta först :) Är sjukt taggad för att få det gröna kortet, ska bli så kul att kunna åka och tävla på vilken tävling som helst :) Tog ett ex antal år innan jag började läsa kursen ens, känner mig lite efter alla andra i övrigt så måste komma ikapp lite i alla fall ;)

Under sportlovet har jag endel att göra, måndag och tisdag ska jag vara på ridskolan. Onsdag ska jag till Elin och bada bastu med ett gäng och äta lite mat, ska bli sjukt kul! :D Sen ska jag skriva och kolla om Josse är hemma, kanske åker dit och hälsar på henne och Fascib :) Kommer bli ett perfekt lov som det ser ut nu, är sjukt motiverad för allt som kommer :) Ikväll ska jag skriva lite framtidsplaner som jag har, ska bli kul att se om dem kommer vara desamma längre fram! ;) så ni får hålla utkik :)
Likes

Comments

​Nu har det gått ett tag sen jag uppdaterade här igen, dagarna har varit sjukt intensiva och väldigt roliga om jag ska säga så!

På måndag hade vi sits-träning så vi blev longerade på Verle och Cananga, gick faktiskt ganska bra! Träningsvärken var dock hemsk... Märks så himla väl att det är något som behövs träna på regelbundet men det blir aldrig av.. Ska prata med Moa så ska vi börja träna sitsen ordentligt nu, så himla nyttigt för en dålig sits kan skapa så mycket problem :) Ni kan kolla på min instagram för jag är taggad i en film av Elin när jag rider om ni vill kolla :)

Igår hade jag nog en av dem roligaste dagarna någonsin tror jag! Vi var på "Framtidsmässan" med UF-företaget och det var så himla kul, det gjorde mig väldigt sugen på att fortsätta med entreprenörskap även nästa år! Vi säljer canvas tavlor i företaget och fick 2 tavlor sålde och även 2 framkallade foton! :) Så dagen gick faktiskt väldigt bra för oss :) Allt det tuffa vi gått igenom detta år var faktiskt värt det när vi fått uppleva mässan! Såååå kul var det :)

Är det inte dåligt med kort här!? Måste bli bättre.. 


Likes

Comments