Jag har provat relativt många olika träningssätt, och kommit fram till att variation mellan antal reps, set, vila och hitta nya vinklar/grepp är det som funkar bäst för mig. Kör jag tex benböj med 3-5 repetitioner ett pass så kör jag inte det nästa benpass. Då kör jag ett annat antal repetitioner. Det blir en träningsrutin, uppdelad i tre olika pass.

Första passet kör jag låga repetioner kontrollerat. Jag kör bara basövningarna på den muskelgruppen jag tränar. Brukar köra 4-6set på samtliga 3 övningar. Bröst tex. Då kör jag bänkpress eller hantelpress, snebänk med hantlar eller stång och bakåtlutade bänkpress med stång eller hantlar. Jag kör vartannat pass med hantlar och vartannat med stång.

Andra passet jag kör den muskelgruppen, bröst i det här fallet så kör jag 7-10 repetitionen. Jag kör fortfarande basövningarna men med 7-10 repetioner som sagt. Efter det så kör jag nån isolationsövning som tex. hantelflyes.

Tredje passet jag kör bröst så har jag bara fokus på volym med många, långsamma repetitioner. Då fokuserar jag verkligen på att klämma ihop muskeln på slutet av varje repetition. Kör även basövningarna här med några isolationsövningar som jag avslutar med. Detta pass går jag ner på bebis vikter och försöker få så bra kontakt som möjligt. Detta pass dödar verkligen.

En annan sak jag gör är att jag är att jag varier alltid mellan vinkar/grepp på pass 2 och 3. Första passet kör jag samma grepp, för att kunna öka i styrka på just det greppet. Om vi ta tex. Tricep pushdowns, då om jag håller axelbrett på stången ett pass, nästa pass håller jag kanska händerna kloss med varandra eller ännu bredare än axelbrett. Detta gör så jag nästan alltid får träningsverk. Denna variation funkar verkligen för mig. Ni borde prova detta! Man får styrka, uthållighet och volym på köpet;) Samtidigt blir det roligare att träna för man varierar mer. Det blir inte så enformigt.

Känner att det blev mycket på en gång nu, haha. Har ni några frågor är det bara att fråga på! Bjuder på en på en bild från gymmet igår, ha det bra!Likes

Comments