TCL, The tales and adventures of Tilda

Hello!

Idag är jag hemma från skolan, för jag är typ sjuk. Eller asså när jag bara ligger ner i sängen så känns det inget, men när jag ska göra saker får jag ont i huvudet, blir yr, och mår illa typ. Så det är inte jättekul, menmen.

Jag har ju träning med Foxes ikväll, och jag tänker att jag ska gå på den ändå. Nu i veckan har vi övat lite nytt inför DM, bland annat ny pyrre, ny dans, och framför allt verkligen försökt att tima och cleana upp allt. På träningarna är allt cleant och timat, men på SWC så fuckade de upp litegrann. Men jag tror det beror på att de allra flesta tävlade för första gången, och att det då var så många andra intryck att ta in att de helt enkelt inte kunde tänka på allt.

I Cals har vi fått förstärkning, dvs två nya medlemmar, nu inför DM. Och det är ju jättebra, för annars hade vi varit för få för att tävla där. Vi jobbar framför allt med en ny pyrre och att få in de två nya i programmet. Nu är det tydligen så också att jag ska toppa i ett "partnerstunt". Det är bara waist och jag ska bara stå i lib, men liksom ändå. Det är jätteovant hahah.

Med Huskies har vi börjat öva rutin och det tycker jag går väldigt bra! Vi har även börjat med nya bygg med dem och de har utvecklats mycket sen i höstas!

Omg vet ni vad jag precis insåg? "Med" och "Dem" är samma ord fast baklänges???? omg vad coolt.

Bilder från SWC: (alla bilder är tagna av marlensvephoto på facebook)

Jag har nyligen börjat lyssna mycket på Lana Del Rey, och asså jag är KÄR. Jag älskar hennes röst, hennes texter, hennes personlighet, hennes aesthetic, och asså allt. Älskar verkligen alla hennes album och alla hennes låtar, och jag har insett att om jag lyssnar på henne jobbar jag mycket bättre i skolan. Har extremt svårt att välja vilka mina favoritlåtar av henne är, för jag älskar alla, men här är en från varje album som jag verkligen gillar:

Jag har inte jättemånga skoluppgifter denna veckan, fast de jag har är ganska stora. Jag ska skriva en fördjupningsuppgift på historian, man fick välja mellan massa olika saker som hände under Efterkrigs-tiden, och sen ska man skriva om det. Jag visste inte vad jag skulle ta, för många val = beslutsångest. Men efter mycket om o men så har jag valt att skriva om musikfestivalen "Woodstock". (Lana har en låt på "Lust for Life" som typ handlar om den hahah), Men det tror jag blir bra. Sen ska jag också skriva en uppgift om Friluftsliv till idrotten, den skulle egentligen varit inne i Januari, menmen. Sen har jag också Astronomi-begrepp till fysiken.


Det här blev ett jättelångt inlägg, kanske borde satsa på att skriva en bok istället. Men vi hörs nån annan gång!

//Tilda

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

TCL, The tales and adventures of Tilda

hello!

jag fattar om ni verkligen inte fattar vad som händer med den här bloggen, för det fattar inte jag heller.

jag har funderat och jag har kommit på att jag tycker det är kul att blogga, alltså jättekul, men det blir ju aldrig av.

så mitt mål nu för 2018 är att varje söndag efter cals ska jag blogga, och jag ska blogga strukturerat. hur det kommer se ut får ni läsa på söndag.

men ja, det här kan bli bra eller svindåligt.

hur eller hur så hörs vi snart igen!

//Tilda

Likes

Comments

TCL, The tales and adventures of Tilda

Hello, long time no see , precis som vanligt.

Kom hem från Indien natten mellan 14:e och 15:e januari, hade två träningar med Foxes och en med Cals, sen åkte vi till Stockholm för att tävla Stars Winter Cup. Det var jättekul, och det var även första tävlingen för många i Foxes. Båda lagen gjorde bra ifrån sig, självklart finns det dock mycket att förbättra. Det var tänkt att vi skulle tävlat Infinity Winter Challenge med båda lagen, men pga lång väg och dåligt väder har vi bestämt oss för att strunta i den och satsa på DM istället. Så just nu jobbar vi med feedbacken vi fick från SWC och försöker förbättra programmen.

Här har ni videos från SWC:

Annars är väl allt typ som vanligt, jag har jättemycket skoljobb jag borde tagit igen för längesen men inte gjort än, så det är ju inte så bra. Oså är det gymnasieval snart och asså det känns väl typ helt ok också.

Och sen ska jag bara promota mig själv lite också. Som ni säkert vet så har jag lagt upp lite covers på youtube tidigare, men igår la jag upp en s.k. "original" för första gången. Så varsågoda, I hope you'll enjoy it.

Det var allt jag hade för nu, vi hörs när vi hörs!

//Tilda

Likes

Comments

The tales and adventures of Tilda

Hej!

Vet ni vart jag är?

Här! Jag är i indien! Jag åkte hemifrån 21:e Dec och kommer hem 14:e Jan. Jag brukar åka till Asien under jullovet, och det är sjätte gången jag är i Indien, och sjätte gången i delstaten Goa. I år ska vi åka runt bara i Goa, men tidigare år har jag varit i Mumbai, New Delhi, Kerela, Karnataka, Chennai, Kolkata, och Andamanerna. Och Goa varje år. Kul!
Jag ska lägga upp lite bilder som jag tagit under de första dagarna

Asså bilderna med New Delhi-filter e tagna på flygplatsen hahah.

Imorse kollade jag igenom lite bilder på Bobbi, min katt, och jag saknar henne så mycket. Liksom kolla på denna bild jag tog på henne innan vi lämnade henne hos farmor. Hon låg i mitt handbagage och la tassen i min hand.

Asså åhh, saknar henne </3

Juste! På flygen hit har jag lyssnat jättemycket på Veronica Maggio. Lyssnade mycket på henne när jag var yngre, men slutade sedan av någon anledning. Men asså herregud vad bra hon e!!! Asså hennes texter är klockrena och hon sjunger så bra!! Asså ja!!!

Just nu är vi på stranden Patnem, och 30:onde åker vi till stranden Agonda. Sen vet vi inte riktigt vart vi ska.

Vi kanske ses någon annan gång, annars hoppas jag ni får ett gott nytt år!

//Tilda

Likes

Comments

TCL, The tales and adventures of Tilda

Hej!

Vad är 13 minus 7? Är jag sämst på matte? Jag ska inte ens ta 13 minus 7, jag skulle ha helt andra tal, vad håller jag ens på med, vem är jag ens. Hah, "vem är jag ens" är min favoritfras, jag känner att den verkligen beskriver mig.

I alla fall, eftersom jag inte kan matte vet jag inte hur många veckor sedan det var, men den 3:e december hade vi iaf julshow med cheerleadingen. Det var jättekul att få se vad alla lag jobbat på under terminen, och verkligen verkligen jättekul att få se vilken stor publik vi hade! Sen vår första summer showcase 2016, då fyllde vi en liten läktare, nu fyllde vi över två och en halv stor. Jag förstår att detta låter väldigt luddigt för er, men ni kan ju föreställa er.

Det betyder dock inte att träningarna är slut för i år. Med båda tävlingslagen ligger vi i hårt inför SWC, och vi tränar ända fram till skolavslutningen och börjar sedan direkt efter. Vi vill ju att båda lagen ska göra sitt allra bästa.

Kolla vad som hände idag! Jag har ju tidigare skrivit att STS intervjuat mig, och nu har de repostat mig på sin internationella instagram också! STS jobbar verkligen på att få mig känd hahah.

jag vill även visa er mitt nya hår! i måndags klippte jag av en rejäl bit, och även gjorde topparna rosa. alla sjöjungfrur har ju färgglatt hår, så nu är jag steget närmre att vara en sjöjungfru!!

jag har också lyckats hitta en ny favoritlåt!! jag har sett första raderna (i'm a bit too punk (...)) som quote typ och jag googlade för att de vad det kom ifrån, och då var det från denna låt. jag verkligen älskar älskar älskar denna!! en sad sak är dock att bandet som gör den splittrades för ca en månad sen :/ menmen.

allt jag hade för idag! vi hörs!

//Tilda

Likes

Comments

Efter Hastings, The tales and adventures of Tilda
Hej!

Long time no see :)

Jag har nu varit hemma i tre och en halv månad, och på den tiden har jag hunnit hälsa på Sofia i Stockholm, varit på reunionparty i Göteborg, och efter reunionpartyt sov jag hos Lovisa i Jönköping.

Som ni läste i mitt sista Englandsinlägg tyckte jag inte om att komma hem, och det tog lång tid innan jag kände mig helt hemma och kunde liksom processa vad jag varit med om. Dessa tre veckor är bland det bästa jag varit med om i mitt liv, och jag kommer minnas det för alltid.

Hastings och denna resa är något som jag tänker på dagligen. Det kan vara att någon gör något speciellt och man kommer ihåg när någon i england gjorde något likadant. Eller om någon tycker det är högljutt och man tänker för sig själv "dessa har obviously aldrig åkt buss med italienare". Alla småsaker som man omringades av där påverkar på ett eller annat sätt livet här. Det låter kanske klyschigt, men den Tilda som lämnade Arlanda i slutet av Juni kom aldrig hem igen.

En bildbomb för jag saknar allt o alla så mycket:

I allafall; jag har tänkt att jag ska börja blogga igen. Jag tyckte det var så kul i england så därför börjar jag igen. Jag har även lagt in alla inlägg från min cheerblogg här (jag gjorde det manuellt, alltså kopiera klistra in varenda inlägg. värsta jag gjort) för att jag tänker att det blir lättare att ha allt samlat. De inläggen hittar ni under "Tildas cheerlife".


Ni får ha det så bra så hörs vi!

//Tilda

Likes

Comments

Cals, Foxes, TCL

hej!

nu har det gått en vecka sedan ebba och jag var på tävlingstränarkursen i västerås. det var väldigt roligt och det var kul att prata med folk från andra föreningar. däremot hade jag önskat att kursen tog upp lite mer vad största skillnaden mellan träna träning- och tävlingslag, samt lite mer om koreografering och vad som avgör vilken poäng det blir.

det pekar mot att vi ska tävla stars winter cup med både cals och foxes den 20:e Januari så nu får vi ligga i lite mer på träningarna. nu innan höstlovet gå vi igenom de olika byggen och liksom alla separata delar. efter lovet (v.44) ska vi ha koreografiträningar och börja träna inför stars winter cup.

påtal om ingenting så vill jag jättegärna ha stabilopennor. ni vet sånna smala typ färgade bläckpennor. jag skulle använda dem i typ kalender och planering oså haha. jag ska hitta billiga sånna nånstans.

vi hörs snart igen! <3

Likes

Comments

TCL

hej!

min titel låter extremt dramatiskt, men asså nej, jag lovar att den inte är det.

jag känner mest att jag måste börja planera upp allting för att annars blir det så mycket och jag har ingen koll på nånting hahah.

jag ska iallafall börja uppdatera denna blogg MINST två gånger i veckan, och jag har börjat föra anteckningar över när jag har uppdaterat hahah.

nästa helg ska jag och ebba på tävlingstränarutbildningen i västerås, och det ska bli jättekul! det innebär att vi får "halv" behörighet att coacha level 2&3, vi behöver gymnastiken också. efter kursen ska jag åka till göteborg för att gå på reunion för språkresan. om ni inte läst min språkreseblogg, så gör det nu! hahah.

ikväll/i eftermiddag har jag huskies och cals, så det ska bli jättekul! vi har även beställt en airtrack som skickas på måndag, vilket innebär att den kommer snart! taggad!!

anyhow, vi hörs minst två gånger nästa vecka!

hasta luego!

säsong 15/16 throwback <3

  • Filed under: TCL

Likes

Comments

TCL

Hello!!

Bloggandet går väldigt trögt just nu. I stort sett alla träningar ser likadana ut och jaaaa, ni fattar.

Då det hade blivit fel med anmälningarna och det visade sig att folk visst hade anmält sig till Huskies så ska vi starta det igen nu på sön, så det är kul!

Jag tänkte i allafall länka några cheervideos jag brukar kolla på. Jag kollar mest svenska level 1, och gärna mindre föreningar. Här kommer listan:


1. Frisksport Cheer Elite Dynamic och Jönköping Spartans Cheer Aphrodite

Dessa kollar jag mycket på eftersom de är de föreningar som ligger närmast oss geografiskt.

2. Power Cheer and Dance Hawks & Falcons Jag kollar mycket på dessa eftersom att de är så få personer i lagen. Det liknar vår situation mycket och jag tycker det är så inspirerande hur de kan vara så bra med så få personer.
3. Cheer Xplosion Purple AngelsJag gillar att kolla denna för att jag gillar coacherna vid sidan av hahah. Jag verkligen älskar hur engagerade de är, och jag vill absolut vara så när jag coachar på tävling.

Har du tips på någon cheervideo man absolut inte får missa?? Kommentera gärna!

Vi hörs o syns nån annan gång!

Adios!

  • Filed under: TCL

Likes

Comments

Cals, TCL, Foxes

Hellooo

Först o främst, 10e augusti fyllde ebba 18, så förra lördagen hade ebba 18-års fest. och såklart gjorde vi det enda logiska. tog stuntbilder. denna har ett fint rosa filter på sig eftersom jag tänkte lägga upp den på insta, men det hände inte hahah.

I söndags var johanna sjuk, så vi tränade själva. Men många saknades så det va jag, ebba, meja, lisa och my där. och my tränar ju inte pga knäet. Vi byggde och körde första countet på slutdansen. sen åkte jag med i ebbas bil för första gången. alltså att hon körde hahah.

med foxes i måndags och torsdags tränade vi direkt-lib och 1/4-upp och 1/4-lib.

i tisdags kom vi inte in i hallen i saltvik, det var något problem med låset. så då var det ingen träning.

förlåt för flummigt inlägg, men ett flummigt inlägg är bättre än inget inlägg ;)


Vi hörs!

//Tilda

Likes

Comments