Jag har just nu en hund, eller ja. Det är egentligen min sambos hund, men eftersom han har varit med mig länge så anser jag mig vara som en extramatte till hunden.

När jag senare har ett större ställe att bo på och ett jobb med bra tider vill jag ha en hund. Det finns tre raser som jag anser är så fina, och verkar så underbara att om jag hade råd samt energi till tre hundar så hade jag tagit allihopa. De tre raser som jag skulle vilja ha är American Staffordshire terrier, Finsk Lapphund samt Alaskan Malamute. Det jag är säker på att jag kommer ha någon gång i livet är en Alaskan Malamute och/eller en American Staffordshire terrier. Så otroligt underbara hundraser.


Bilderna är från Google.

Likes

Comments

Varje dag jag åker till jobbet, eller till biblioteket lyssnar jag på Rockklassiker. Oftast brukar det vara morgonrock, då jag åker allt mellan 6-8 på morgonen. Oftast sitter de och pratar om vanliga samtalsämnen, det kan vara allt från att människor får ringa in om olika saker till att de bara pratar om allmänna saker.

Men det är något som jag har börjat bli trött nu som har fortsatt i ca. 2-3 veckor (?), och det är det konstanta pratet om "Me too". Ni som inte har varit med i svängarna om "Me too" handlar det om att kvinnor har trätt fram och visat hur människor har behandlat dem, oftast män handlar det om då. Det kan vara allt från en läkare som har blivit sexuellt utnyttjad på jobbet, till att få skällsord kastade efter dem på vägen till ett möte med andra högt uppsatta människor. Det handlar om att visa hur ofta det är, hur uppsatt du än är i karriären.

Det jag blir besviken på, är att det är många människor, oftast medelåldersmän som inte anser att det egentligen inte är ett problem, även fast man ser att det är ett riktigt problem. Nu när även ett radioprogram, som många lyssnar på antingen hemma, på vägen till jobbet eller på jobbet här hur dessa två män snackar om detta. När dessa två människor sitter och skämtar om något, och så kommer det "snart får man inte ens ragga på en tjej utan att hon skriver ett inlägg om "me too" på Facebook. #metoo." Jag blir så frustrerad inombords. Vi kvinnor har i århundraden blivit kränkta, förminskade och gjorda till åtlöje, och nu när vi har tagit oss modet att gå fram och visa hur vi blir utsatta sexuellt, förminskade, kränkta dagligen så går man runt och skämtar om det. Jag blir så frustrerad, för jag börjar sjutton andra människors händer för att kunna räkna hur många gånger jag har blivit kränkt av medmänniskor, lärare, så kallade kompisar, människor på internet eller främlingen på bussen, klubben, baren, biblioteket, affären, ja det fortsätter bara.

Männen på Rockklassiker kommer ofta med att "snart får man inte skämta om något längre". Det kan man hålla med om när det kommer till vissa saker, men gör det så ifall på en privat komediklubb, eller när du har stand up. Du är på en radiokanal för alla människor att höra, och att späda på att "Me too" är ett skämt som ni gör, till människor som sitter och lyssnar (som främst är medelåldersmän), lägg bara av, eller tagga ned iallafall. "Me too" är fortfarande ett väldigt hett ämne, ett viktigt ämne och det borde fortsätta så ett tag till.

Jag vill bara avsluta med att ni som anser att jag kanske överreagerar och att "det är bara ett litet skämt". Det skiter jag i. Det är skillnad på ett skämt och sen att konstant nämna det och förminska, vilket ni gör. Ni säger det alltför ofta för att vara ett skämt, för varje gång jag sätter mig i bilen på väg någonstans på morgonen får jag höra om "Me too" på ett nedvärderande sätt.

Det är så frustrerande.

Ha det gött så hörs vi,

Likes

Comments

Som rubriken lyder lägger jag helt av med animaliska produkter från och med nu.

När det slog nyår, eller egentligen två månader innan avgav jag ett löfte med att sluta med allt som kom från djur. Om jag verkligen har det, det har jag inte. Det gick fram och tillbaka, några gånger slank jag tillbaka för jag helt enkelt hade sug, vilket kan vara normalt eftersom jag har ätit kött sen barnsben samt att jag är så godisberoende att det är sjukt. Det finns såklart godis som inte innehåller något från djur, men har alltid varit svag för mjölkchoklad.

Men nu har jag fått nog. Jag har mått kasst, dragit i mig onödiga saker som jag vet att jag inte behöver, har varit elak mot mig själv och djuren och inte alls brytt mig helt enkelt. Nu får det vara nog. Det är inte miljövänligt, det är inte ekonomiskt och det är verkligen inte bra för mig (jag får ont i magen när jag äter kött).

Nu ska jag fortsätta med mitt liv, ha det gött.

Likes

Comments

Börjar lätt denna blogg med att man sitter på biblioteket. Borde egentligen börjar studera för en timme sedan, men fastnade med att lyssna på Lastkaj 14. Men vafan, nu börjar vi. Dagens ordning är; skriva uppgift om urinorganen (woh, kul!), lyssna på lite musik, hämta dotter och åka till mormor och morfar samt städa i lägenheten, kanske inte så stort och roligt men man får iallafall något att göra.

Ha det fortsatt gött, så har ni två av mina favoriter just nu.


Likes

Comments